120*70*50 Akvaryumuma önerilerinizi bekliyorum.


BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 16:30
Merhaba değerli arkadaşlar, engin bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var şöyle ki;

Evimde boş duran akvaryumumu biraz geliştirmek adına sizin öneri ve tavsiyelerinizi dikkate alarak ışıklandırma sistemi kurmaya karar verdim.

Akvaryumumun ebatları Boy: 120 Derinlik 70 Yükseklik kum dahil 50 cm dir. Buna istinaden bu zaman kadar plorasan sistemi kullanıyordum ancak yeterli ışık alamadığımdan pek memnun olmadığımdan bu sefer LED ışıkları araştırmaya başladım ama anladığım kadarıyla LED ışıklarında çeşitleri varmış ve bu konuda herhangi bir tecrübem bulunmamaktadır. 

Bundan sonraki süreçte nasip olursa yine tropheus yolculuğuna devam edeceğimi düşünürsem. Tropheuslara uygun renklerini ve akvaryumu gayet şık bir şekilde gösterecek bir sistem yapmak istiyorum. Akvaryumumda tropheuslara göre uygun olan 4-5 kök belki bitki ekleyebilirim.

Burada belirtmek özellikle isterim ki amacım akvaryumu ve tropları canlı renkleriyle izlemek bir o kadarda balıklara stres yaratmayacak ortam hazırlamaktır. Tabi maddiyatta ön planda tutulacaktır. Hem yapım aşaması olsun hemde sonraki elektrik faturalarını göz önüne almak şartıyla bilgileriniz beklemekteyim.

Aşağıda sunduğum akvaryumda durso sistem tam ortadadır ve kapak bölümüne tamamen ışıklandırma döşenecektir.





 Benim aklıma gelen bir şema oldu ama umarım anlatabilirim Led ışıkların dizilimini,

////////////////////////////////////// ( AKVARYUM ORTASINA DOĞRU EĞİK BİR ŞEKİLDE IŞIKLANDIRMA)
*********************** ( DÜZ DİZİLİM )
*********************** ( DÜZ DİZİLİM )
*********************** ( DÜZ DİZİLİM )
*********************** ( DÜZ DİZİLİM )
///////////////////////////////////// ( AKVARYUM ORTASINA DOĞRU EĞİK BİR ŞEKİLDE IŞIKLANDIRMA)

Yani iki köşelerdeki ışıklandırma akvaryumun orta bölmesine doğru farklı renklerle kırılım yaparsan sizce nasıl bir görüntü ortaya çıkar?

Diğer ışıklandırmalara şekillerine Led tavsiyeleri, Adaptör tavsiyeleri, kaç metre olması gerektiği, şeritler halindeki dizilimi ve kaç wattlık ledlerin toplamı olması gerektiğine kadar bilgilere ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim.




BURHANERCAN2011-10-17 16:30:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak BULUTÇevrim Dışı

Kayıt: 07/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 3813
Burak BULUTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 16:55
Selam Burhan abi akvaryumun güzel sana küçük bir önerim olacak ben bunu uzun zamandır düşünüyorum fakat nasip olmadı yaparsan güzel olur ve doğala bir adım daha yaklaşmış olursun.

Şerit ledlerin hepsi aynı anda yanmasın ona göre bir elektrik çıkışı yaptır. Mesela sabah erken saatlerde önce bir kaç tanesi loş ışık olacak şekilde yansın gün ortasına doğru ışık artsın ve akşama doğru yine yavaş yavaş azalsın. Biz ışıklandırmaları anında yakıp anında söndürüyoruz bu şekilde bir elektrik düzeneği doğal gün ışığına en yakın haliyle benzer diye düşünüyorum.
Burak Bulut2011-10-17 16:57:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2011 17:06
Burhan düşündüğün format bence gayet olumlu olur. Led ısıklandırmalar tropheuslar için en iyisi led tüpleridir aslında.Normal florosan ama içleri led dolu. Verdiğim linkleri bi tara. İstediğin cevaplar orada var.
Florosan da ise en iyi grolüx aydınlatmalar ve T8 ler. Ama dediğim gibi led en iyisi olur.
http://www.google.co.uk/search?q=led+floresan&hl=tr&rlz=1T4SMSN_trTR383TR384&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=ebQWTszdF-yz0AHc7J0t&ved=0CCQQsAQ&biw=1176&bih=498

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir