150 Litre Bitkili Akvaryum


Tuna Kemal BaşolÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2021
İl: Ankara
Mesaj: 53
Tuna Kemal BaşolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2022 22:29
Merhaba. Uzun bir süredir depoda duran 150 litrelik akvaryumumu bitkili bir akvaryum yapmaya karar verdim. İlk düşüncem apistogramma kakadu bakmaktı fakat bakması zor ve birazda pahalı olduğu için vazgeçmek zorunda kaldım şuanda akvaryumda ne bakacağımı bilmiyorum sizce ne bakmalıyım?[EDIT]Tuna Kemal Başol,2022-03-15 22:32:01[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yazgunesiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/03/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 330
yazgunesiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2022 03:50
Merhaba, bitkili akvaryum denilince akla ilk gelecek olan canlı doğuran balık cinsleridir. Şüphesiz başka balık cinsi de besleyebilirsiniz. Örneğin labirenti balık cinsilerinden biri olan beta balığı. Bazı cüce cichlid türleri de olabilir. Japon balığı bakmak isterseniz eğer bitkili akvaryum için pek uygun değil.

İlk önce balık isimlerini hatırlayalım bitkili akvaryum için :

En favori olanlar lapistes, endler, plati, moli, kılıçkuyruk, gurami, velifera, çöpçü, tetra ve danio türleri. Melek balığı da uygun olabilir fakat zaman zaman bitkileri tırtıkladıkları söyleniyor. :-)

Cüce cichlid türleri bitkili akvaryum için çok yakışan ama biraz zor ve narin türlerdir. Discus olarak ta düşünebiliriz ama biraz zor gelebilir belki bakmak.

Bitkili akvaryum konusuna biraz farklı açıdan bakalım;

Akla ilk gelecek şey günümüzün maddi pahalılık konusudur! Hobi adına bu bahane değildir ama isterseniz walstad kurulum tecrübe etmek isteyebilirsiniz. Bu arada bitkiler açısından da bahsedecek olursak bitkili akvaryumlar "low tech" ve "hight tech" olarak isimlendirilirler. Kolay bakılan bitki türleri olaraktan low tech tipi kurulum tercih edebilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tuna Kemal BaşolÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2021
İl: Ankara
Mesaj: 53
Tuna Kemal BaşolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2022 20:24
Cevabınız için teşekkürler. Bende walstad metodunu daha küçük 40 litrelik akvaryumumda denemiştim sonuç kötü değildi ama ben bu akvaryumun biraz daha high tech bir akvaryum olmasını istiyorum. Kum olarak natural color aqua soil 5 litreden 4 adet almayı planlıyorum 4cm kadar kum oluyor 2-3cm kadarda hagen veya lav taşı ile çıkmayı düşünüyorum ışık olarak şimdilik 36w power led gibi duruyor ilerde yükselebilirim son olarak ucuza co2 tüpü bulamadığım için 2 adet mayalı sistem düşünüyorum. Akvaryum high tech gibi olduğu için apistogramma bakmak istedim ama çok tecrübem yok ph ı sabit tutabilirmiyim bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir