150 Litre Bitkili Albino Full Yellow


katmerogluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 884
katmerogluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2009 16:22
[QUOTE=b_altiparmak] [QUOTE=katmeroglu]Burak abi son güncellemenin üzerinden nerdeyse 2 ay geçmiş yeni fotoğraf yok mu.Bu süre zarfında noldu çok merak ediyorum.Kesin yeni bıdıklar doğmuştur [/QUOTE]

Ümit'çim Malasef üzülerek söylüyorum yeni bıdıklar doğmadı :-(Canlı doğuran bölümünde paylaşmıştım. Erkek balık hasta oldu, öldü kalan yavrular falan derken zor bi süreç geçti. Sende biliyorsun az çok, ama unutmadım hep aklımdasın. Bugun eve geldiğimde anaç dişimide kaybettiğimi fark ettim elimde kala kala kendi yavrularımdan yeni yetişmiş olan bir erkek ve 3 yavrum var. Erkek bulmayı ümit ederken şimdi dişi aramaya başladık :-) hayırlısı...

[/QUOTE]
 
Geçmiş olsun abi valla üzüldüm İnşallah güzel güzel dişiler bulursun veya yavrulardan 3üde dişi çıkar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alptekÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2008
İl: Düzce
Mesaj: 146
alptekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2009 23:19
 Burak bey, Bitkili akvaryumda balıklarım hastalanmasın, bitkilerim de alg derdim olmasın diyorsanız kesinlikle UV-C sterilizatör kullanmanızı öneririm. Bu forumda yazan yazmayan her şeyi uyguladım bir sonuç alamadım. Çok masraf yaptım. En son çözümü UV-C sterilizatörde buldum. 85x40x50 ölçülerindeki bol bitkili  tankımda 70 adet karma balıklarım var. UV den sonra balıklarım ölmüyor, hastalanmıyor, bitkilerim yosunlanmıyor, dış flitre hortumlarını daha önce 15 günde bir temizlerdim debi düşerdi şimdi 6 ay oldu temizlemiyorum hala tertemiz. Balık yüküm çok fazla olmasına rağmen hiç bir sorun yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/03/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 273
erdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2010 23:44
Burak bey, son mesajın üzerinden bir hayli geçmiş, umarım dişileri bulmuşsunuzdur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AltıparmakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 481
AltıparmakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2010 00:30
Erdoğan bey selam;

1 Sene geçmiş üzerinden. Zaman ne kadar cabuk geçiyor doğrusu. Dişi bulamadım, yoktu yakın türde balıkların dişileri bu iş için uygun olabilir aslında. Ama yinede ne çıkacağı hiç bir zaman belli olmaz. Zaten balığın kendiside 3. batımda kendi özelliğini yitirmeye başlamıştı.

O zamanlara kıyasla ne imkanlar nede tecrübe ve bilgiler elvermiyordu saflaştırmaya. Düzgün bir çalışmayla kazanıla bilirdi belkide, yinede 3. batım olmuş hiç farklı balık görmemiş buna rağmen sorun yaşana biliyorsa sorun dahada derinlerde olabilir.

Ben balıkları temin ettiğim zamanlarda hep havuzlardan geliyordu balıklar. Şimdi hem iyi besleyici ve üreticeler var hemde yurt dışından çok kaliteli kurumlara ulaşabiliyoruz.

3 Batımda balık platinum'a zamanlada kırmızı lekeler çıkarmaya başladı. Bölesi daha hayırlıymış. Aslında ben 2. Nesil için akvaryumu büyütmüştüm, farklı bir konu açmıştım. Üzerinde azda olsa çabalıyordum ama talihsiz kazalar yaşandı malasef.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir