150*50*60 Ölçülerde reef akvaryumu için bilgi...


tamimlerÇevrim Dışı

Kayıt: 08/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 3
tamimlerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2012 23:10
Merhabalar;
Yaptırmayı planladığım 150*60*50 450L 13mm cam sump sistem deniz akvaryumu için genel bilgiye ihtiyacım vardır. Forumdan takip ettiğim kadar tuz ve su ile uğraşmaktan ise denizden su ilave etmek süreti ile kullanılabileceği fikrini edindim ne derece sağlıklı olur ? veya bu bilgi uygulanabilirmi ?. Işıklandırma olarak T5 kullanılması öneriliyor 39x4 bir armatür yeterli olurmu ?. Isıtma için eheim jager 300w x 2 kullanmayı düşünuyorum. Sump sistemde filtrasyon malzeme dizilimi için önerilerinizi bekliyorum. Kullanacağım kum ve kayalar hakkında da geniş bir bilgi istemekteyim. Protein skimmer olmaz ise olmaz mıdır ?. Dalga motoru kaç adet olmalıdır ve kafa motoru saatte kaç litrelik silkülasyon yapmalıdır ( Motorlar için marka önerileriniz benim için önemli olacaktır ). Son olarakta canlı olarak beslemeyi düşündüğüm canlıların uyumu konusunda (Mercan,Balıklar) nasıl bir kombinasyon yapmalıyım.
Açıklamalarınız için şimideden çok teşekkür .
tamimler2012-01-08 23:29:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serengetiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1180
serengetiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 00:48
Bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışayım.
 
Denizden su getirme işini yapan varmı bilmiyorum ama tropikal balıkların ve mercanların suyu alacağınız yerdeki su ile kimyasal özellikleri birbirine uyarmı bilmiyorum. Ayrıca o tankta su değişimlerini 1-2 ayda bir yapsanız bile olur. Denizden su getirme işi daha meşakkatli ve riskli olabilir.(zararlı organizmalar olabilir.)
 
Aydınlatma konusunda sert mercan düşünüyorsanız 8*39 öneririm. Yumuşak mercan olacaksa yeterli gelebilir. Zaten balık için aydınlatmanın önemi yok. Ama tavsiyem güzel bir görüntü için 8*39 yada 2 adet metal halide olacaktır. Ati, giesemann iki ünlü markadır bu konuda.
 
Isıtıcı 1 tane bile yeter. Aydınlatmanın ısısı zaten fazla olacak. Hatta yazın soğutucu bile gerekebilir.
 
Sump 4 bölmeli olarak ilk giriş bölümüne kule sistem yapıp elyaf koyabilirsiniz. Diğer malzemeler için media reaktörü kullanabilirsiniz.
 
Ps şart. O akvaryuma kaliteli ve güçlü bir ps gerekecek. Bubble magus marka ps ler fiyat olarak hem ucuz hemde kullananlar memnun.
 
Kafa motoru olarak saatte 4000-5000 lt. su çeviren motor lazım olacaktır. Eheim, newjet, aquabee ençok kullanılan markalar.
 
Kum olarak canlı aragonit kum kullanabilirsiniz. En az 20-30 kg. kum lazım. Ben aquapro marka kullanmıştım.  Biraz pahalı olur tabi.
 
Kaya olarak seramik kaya yada diğer hobicilerden çalışır sistemden canlı kaya kulanabilirsiniz. 30-40 kg. gerekebilir. Seramik kaya kullanırsanız daha güzel şekilli olurlar ve ve tanka zararlı canlı girme riski azalır. Fakat uzun süre uygun hale gelmesini beklersiniz. Hazır canlı kaya kullanırsanız daha çabuk sürede canlı eklemeye başlarsınız. Ama uygun canlı kaya herzaman olmayabiliyor.
 
2 adet güçlü dalga motoru olabilir. Hydor koralia 5, yada 6 den iki tane yetebilir. Tabi daha profesyonel dalga motorlarıda mevcut. Tunze, ecotech gibi.
 
İlk etapta kolay mercanlarla başlarsınız. Balık olarak o tankta her türlü balık beslenebilir. 10-15 civarı balık makuldur.
 
 
 
serengeti2012-01-09 01:04:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir