150*70*60h Tropheus Red Rainbow Yeni Resimler Sayfa 13


Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 11:25
[QUOTE=bigadoslu][QUOTE=akrilik] [QUOTE=trop.oguz]

Levent bey.....

Şu yavru resimlerini paylaşmaya yanaşmıyorsunuz bakıyorumda.....

Saygılarımla.......

[/QUOTE]

Sait abi inanırmısın işlerimin yoğunluğundan dolayı balıklarla ilgilenebilecek zamanı bile zor buluyorum. Yavrular ortalığa saçılmış durumda sump karantinasında yavrular egg thumberdakiler üstüne üstlük akvaryumda 2 yada 3 adet dolaşan ağzı dolu dişiler mevcut. Bolca bi zaman ayırıp fotoğrafladığımda tabiki paylaşacağım.

Saygılar.
[/QUOTE]
 
 
    Levent bey resimler nerede, sağa sola saçılmış yavrular varsa toplamaya geliriz, sen hiç merak etme. Big%20smileBig%20smile
   
     Tekrardan maaşşallah diyelim de konuyu çok aksatmadan yeni resimleri görsek.
[/QUOTE]
15 günlük iş seyehatinden sonra konuya ancak bakabildim arkadaşlar o yüzden kusuruma bakmayın. Şu an için yaklaşık 40 civarı yavrum 3 adet ağzı dolu dişim mevcut. Güncel fotoğrafları eğer bugün fırsat bulabilirde çekebilirsem yayınlamaya çalışacağım. Dişi kusturmada dekordan dolayı tam bir işkence çektiğimden dolayı dekorla ilgili ufak değişiklikler ve kaya çıkarma yaptım. Tankın genel halinide paylaşacağım. Açıkcası Mehmet bey toplama hususunda epey bir yardımada ihtiyacım var. Tebessüm  Bu arada akvaryumda şu an 40 adet balık yüzmekte muhtemelen 10 kadar bir eksiltme yapmayı düşünüyorum zira yumurta alan balığı takip etmek ve balıklarımın biraz daha rahat ortamda yaşamalarını sağlamak amacıyla sayı düşürmeyi düşündüm. Ancak çevremdeki arkadaşlarımdan her nedense kesinlikle eksiltme diye uyarılarda gelmedi değil.
Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim. Yakında olupta görmek isteyen her arkadaşıma kapım ardına kadar açıktır.
 
Saygılar...


[QUOTE=Musa]MAŞALLAH,levent abicim balıklarında senin gibi çok kaliteli ve güzel.
İnşallah en güzel yavruları alırsın.
Bak abicim tankımı büyütüyorum ve yavrularına talibim haberin olsun.
                           Saygılar iyi balıklar.
[/QUOTE]
Musacığım yorumun için teşekkür ederim. Hobi  hususunda çok yeni olmana rağmen  hızlı ve emin adımlarla ilerliyorsun. Uygun tanka geçtiğinde sanada redrainbow beslemek nasip olur inşallah.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 19:50
Akvarymunuz çok güzel inanın imrenerek baktım. Benim hayallerimi şu anda siz yaşıyosunuz. Allah nazardan korusun bol yavru almanız dileğiyle.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2011 20:08
[QUOTE=sezginer]Akvarymunuz çok güzel inanın imrenerek baktım. Benim hayallerimi şu anda siz yaşıyosunuz. Allah nazardan korusun bol yavru almanız dileğiyle.

[/QUOTE]
Övgü dolu sözleriniz için ben teekkür ederim. İnşallah hayallerinizi süsleyen  bundan daha güzel bir akvaryum ve canlılara sahip olursunuz.
 
Saygılar...


Arkadaslar canlılardaki son durumu dolu dişileri ve yavruları paylaşmak istedim. Bu güne kadar yavru sayısı 80 i geçti şu an hali hazırda 40 civarı yavrum var yavru akvaryumunda pek belli olmuyor ama ancak bunları çekebildim. Akvaryumun genel nüfusu büyük balıklar 40 adet ve bunun yaklaşık 7 yada 8  adedi erkek gerisi dişi olmakta. Yorum yapan bütün arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
 
Saygılar.
 
İyi seyirler...
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 10:11
Kardeş Maşallah. Balıkların çok güzel. İtina ve özenle baktığın gün gibi aşikar. Tebrik ederim. Yavru alımındanda bellli olduğu gibi su değerlerin ve beslemen oldukça yerinde ve doğru. Ha bir ağbin olarak hiç mi önerim olmayacak? Tabikide var Big%20smile Bir kere akvaryumunun arkasındaki kalın yosun tabakasını sevmedim . Müsait olduğunda güzelce bir temizle. Sumpına geçici süre zeolit koy. Bu temizlikten sonra %30 su değişimi yap ve mutlaka Seachem Prime kullan. Elinde var ise azcıkta bakteri kültürü ekle. Tropheuslar mutlaka didikliyordur bu yosunları. Yosunun olması onlar için ayrı bir zevk ancak yosun aynı anda hem uzun dönem ışıklandırma yaptığını suyunda fosfat gibi kimi zaman yemlemeden kimi zaman musluk suyundan gelerek bu yosunlaşmaya neden olur. Arka tarafı temizledikten sonra elyafınıda itinalı değiştirip zeolitide koyduktan 15 gün sonra düzenli su değişimini Prime katarak yaptıktan sonra yosunlaşmanın azalması gözlemleniyorsa doğru yoldasın demektir. Birde şu su sıcaklığın kaç yazabilirsen iyi olur. Kanımca biraz 26 nın üzerinde duruyor.

Eleştiri yaptığımı sanma. Sadece Bu muhteşem balıklarının herhangi bir riskle karşılaşmasını istemiyorum. :D Sularını temiz tut. Yoksa aniden Kayseriye gelip sıkı yönetimle balıklarına el koyarım Big%20smile Tekrardan binlerce Maşallah.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 11:45
[QUOTE=DenizYILDIZ]Kardeş Maşallah. Balıkların çok güzel. İtina ve özenle baktığın gün gibi aşikar. Tebrik ederim. Yavru alımındanda bellli olduğu gibi su değerlerin ve beslemen oldukça yerinde ve doğru. Ha bir ağbin olarak hiç mi önerim olmayacak? Tabikide var Big%20smile Bir kere akvaryumunun arkasındaki kalın yosun tabakasını sevmedim . Müsait olduğunda güzelce bir temizle. Sumpına geçici süre zeolit koy. Bu temizlikten sonra %30 su değişimi yap ve mutlaka Seachem Prime kullan. Elinde var ise azcıkta bakteri kültürü ekle. Tropheuslar mutlaka didikliyordur bu yosunları. Yosunun olması onlar için ayrı bir zevk ancak yosun aynı anda hem uzun dönem ışıklandırma yaptığını suyunda fosfat gibi kimi zaman yemlemeden kimi zaman musluk suyundan gelerek bu yosunlaşmaya neden olur. Arka tarafı temizledikten sonra elyafınıda itinalı değiştirip zeolitide koyduktan 15 gün sonra düzenli su değişimini Prime katarak yaptıktan sonra yosunlaşmanın azalması gözlemleniyorsa doğru yoldasın demektir. Birde şu su sıcaklığın kaç yazabilirsen iyi olur. Kanımca biraz 26 nın üzerinde duruyor.

Eleştiri yaptığımı sanma. Sadece Bu muhteşem balıklarının herhangi bir riskle karşılaşmasını istemiyorum. :D Sularını temiz tut. Yoksa aniden Kayseriye gelip sıkı yönetimle balıklarına el koyarım Big%20smile Tekrardan binlerce Maşallah.
Saygılarımla
[/QUOTE]
Deniz abi yorumların için teşekkür ederim. Prime her su değişiminde 2 kapak olarak kullanıyorum. Şu an sumpta yaklaşık 4-5 kg kadar zeolit mevcut(sanırım 1 aydan beri duruyor)bununla ilgili fotoğrafta bugün eklerim zira sump dizilimi çok değişti ilk kurulumdan sonra. Bunun dışında sıcaklağım 26 da sürekli sabit. Yosun tabakasını sürekli tırtıklarıda doğru. Ben yanlızca su değişimlerinde haftalık rutin olarak ön ve yan camların yosunlarını temizliyorum fakat arka camı tırtıkladıklarını düşünerek pek dokunmak istemedim. Kötü bir gelişme yaparmı arka fondaki yosun? Aydınlatmam 2 adet 115 cm lik T5 aksam 18:00-23:00 saatleri arasında yanmakta.  Zeolitin neden geçici süreyle durması gerektiği , bakteri kültürü ekleme nedeni, ve yosunun azalması ne gibi bir artı doğuracaktır? Bunlarla ilgili beni aydınlatırsan cok sevinirim abiciğim.
Değerli yorumların ve gösterdiğin yol için ayrıca teşekkür eder saygılarımı sunarım.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 12:15
Bizler genelde tropheusların yosun tırtıklayarak doğal yaşamlarında hayatlarını sürdürdükleri bilgisiyle beslemeye başlarız. Bu nedenlede genelde öneri yosunlaşmanın fena olmayacağı yönündedir. Oysa dikkat çekilmesi gereken konu atlanmamalı. İngilizce makale veya bilimsel kaynaklarda geçen ilk kelime " Rock Dwellers" tır. (Yazım hatam olabilir) Yani kaya kazıyıcıları. Sözün özü kaya üzerinde bir şeyleri tırtıklıyorlar. :) Bunun içeriğini bilmiyoruz. Aynı anda akvaryumumuzda oluşan yosunların bir besin değeri olduğu söz konusu edilmemiştir. Belki vardır ama bu onların ihtiyaçlarını sağlıklı bir diyet oluşturmayacak düzeydedir.  Ayrıca Tropheus haricinde kuracağımız akvaryumumuzda yosun oluşumu gözlemlediğimizde nasıl bir şeylerin ters gittiğini düşünüyor isek aynı düşünceyi tropheuslarda düşünmemizi engelleyen nedir? Öncelikle belirtmem gereken konu yosun suyun içinde bulunan birbiri ile orantısız şekilde aşırı derecede bulunan fosfat olsun silikat olsun nitrat olsun bu tür yapıların varlığıyla hayat bulur. Tatlısularda nitratı uzaklaştırmanın tek yolu su değişimleridir. Bu tür yapıların aşırılığı aynı anda tropheusların sağlıklı gelişimlerinide engelleyecektir. Çünkü ne kadar çok nitrat demek o kadar çok amonyak üretimi sonucunda varolur. Yada kullandığımız çeşme suyuna kattığımız yada katmadığımız kaliteli su düzenleyiclerin eksikliğindendir. Sanırım bu konuda anlaştık :) Yosun tırtıklamak tamamen görsel şovdur. Ancak mutlak değildir.

Zeolit doyum noktası olan bir malzeme bir yapıdadır. Zamanla bu işlevini yitirecektir. Kimi hobici çıkarmayıp biyolojik medya olarak kullanmaya devam etmek ister. Ancak zeolit zamanla nitrat bağlayıcı görevini üstlenirse bakteri yatağı olma işlevinide yüzey alanı değişeceği için sağlayamayacaktır. Kaliteli zeolit kullanılması yad akaliteli markanın ürünün kulllanılması uygundur.
Bunun dışında kaliteli Ph ı etkilemeyecek yada sınırlı oranda etkileyecek aktif karbonun  bu tür durumlarda yine geçici kullanılması uygundur. 

Bakteri kültürü eklemenin su değişiminden sonraki faydası süreçte yaşanan yetersiz populasyonu ekleme ile artırıp Azot döngüsüne faydalı ekleme yapmış olursun. Elinde var ise kullan. Yok ise almanı gerektirecek mühim bir element değil senin durumunda.

Senin durumunu aydınlatmak gerekirse zamanla iyice rengi koyulaşan yosun su düzeni oturduğunda ölüm yoluna girmiş demektir. Yosun beslenemediği için canlı yapısını kaybedecektir. Bununda besin değeri olup olmadığını açıklamaya gerek yok. Suyunun devir daiminide görmek isterim . Suyun bolca dalgalanıyor mu? Normalde önerim 25 derece Tropheuslar için. Çok  yukarı çekme ısıyı.  Elyafını süngerini ne sıklıkla temizliyorsun?

Yosunun azalması ise suyunun kalitesinin temizliğinin ideal olduğunu gösterecektir.
Yeri gelmiş iken şu aralar yine ülkemize giren nadir Brichardi türleri için bir tavsiyede bulunayım. Gerekli karantina sürecini geçmemiş tropheusları evimizde besleyecek isek hazır kurulu sistem yerleştirmek yerine Discus gibi davranmak en doğru yol olacaktır. Cama cam kalsın akvaryumunuz. Kaya ekleyebilirsiniz. İşte bu durumda üzeri yosunlu kayalar adaptasyon sürecine oldukça yarar sağlayacak stres alıcı bir unsur olarak akvaryumlarda bulunmalıdır. Sonra kum nasıl koyarım diyorsanız eğer merak etmeyin sağlığı müthiş olup bu süreci geçmiş tropheusların oldugu akvaryumda suyun yarısını boşaltıp yavaş yavaş kum ekleyebilirsiniz. Bu sorun yaratamaz .

Son söz olarak; Tropheuslar için öncelik ideal su değerleri ve sağlıklı ortamdır. Sonra yemleme ve üret,m aşaması gelir. Geri kalan herşey bitki vs opsiyoneldir.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bar0nÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1882
bar0nÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 12:50
Maşallah üstad gayet güzel olmuş balıkların formuna diycek yok. Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 16:24
Mustafa teşekkür ederim yorumun için.
 
Deniz abi konu başlıklarına bakacak olursak yapmış olduklarımla birlikte ekstradan yapmam gereken bir şey yok gibi görünüyor. Şöyleki zeolit kullanıyorum rutin yenileme vaktide geldi hatta. Onun dışında elyaf değişimi ve sünger temizliği  yaklaşık 2-3 su değişiminde elyaf değişimi 5-6 su değişiminde ise sünger temizliği yapılmakta. Bununla birlikte yosunun fayda ve zararı hususunda bilgi sabit olduğuna göre arka fon üzerindeki yosunarıda silmek daha mantıklı gibi. Ama kayalar için aynı şeyi söylemem imkansız. Tebessüm
Akıntı meselesine gelecek olursak , sump kafa motoru yüzeyselde olsa iyi bir dalga yapmakta 3500lt/h  kapasiteli, bunun dışında sisteme yeni eklediğim 6000 lt/h lik bir dalga motorum var bu motor orta seviyedeki akıntıyı iyi bir noktaya getirmekle birlikte  akşam 18:00-19:00 gibi çalışıp saat 23:00 de kapanmakta. Yeni bir gelişme olarak sonradan farkına varabildiğim dekor kalabalığını kaya eksiltip dekorda küçük değişiklikler yaparak son halini aldı. Bu haliyle daha yorucu olmayan  bir dekor elde etmiş oldum. Takıldığım son nokta ise balıklarımın henüz boylarının tam anlamıyla büyük olmadığı. Sonradan eklediğim 5 adet damızlık dişi dışında kolonideki ortalama boy 9-9,5 cm civarlarında bu da balıklarımın genç yaşlarına rağmen göstermiş olduğu performansın bir göstergesidir diye düşünüyorum. Bununla ilgili olarak ta balıklarımı uzun bir süre besleyebileceğim düşüncesi kendimde oluşmakta. Ters bir durum olmadığı müddetçede balıklarıma uzun süre bakmak istiyorum. Umarım herkesin canlı besleme macerası benim ulaştığım haz noktalarına ulaşır tek temennim budur.
 
Yorum yapan ve güzel sözlerini esirgemeyen arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim.
 
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MesutÜSTÜNCANÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2007
İl: Kayseri
Mesaj: 161
MesutÜSTÜNCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 23:16
Akvaryum ölçüleriniz ve balıklarınzın oranı muhteşem.Resmen  balıklarına aşık ve bu işin hakkını vererek yapan  bir hobici olduğunuz için sizi kutlarım.Sağlıklı bol yavrular dilerim.Kayseride sizin gibi bir arkadaşı görmek ayrıca  beni mutlu etti.
 Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HB.TELLİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2008
İl: Afyon
Mesaj: 1670
HB.TELLİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 23:51
      Levent Bey yavrularınız hayırlı olsun.Balıklarınıza gösterdiğiniz değeri ve  bakımınızı size yavru vererek ödüllendiriyorlar.Red Rainbowlar bence hiç bıkmadan beslenebilecek bir tür.Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 23:57
Profesyonel anlamda olaya eğilmek gerçekten çok güzel umarım herkes birgün istediği balığı bu kadar bilgi yoğunluğuyla tabi dostlarının da destekleriyle bakar bu türler bol bol yayılır ülkemize batıdaki arkadaşlarımız bu konuda gerçekten çok şanslı hem balıkların tedariğinde hemde tecrübeli insanların direk desteklemesiyle güzel şeyler oluyor sizi tebrik ederim türünün güzel örneklerinden gerçekten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2011 02:19
Levent bey balıklarınız ve tankınız çok güzel.Ayrıca resimleride harika cekmişsiniz tebrik ederim.
Umarım dilediğiniz gibi bu balıkları uzun bi süre ve sorunsuz  bakarsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2011 08:45
[QUOTE=MESUT]Akvaryum ölçüleriniz ve balıklarınzın oranı muhteşem.Resmen  balıklarına aşık ve bu işin hakkını vererek yapan  bir hobici olduğunuz için sizi kutlarım.Sağlıklı bol yavrular dilerim.Kayseride sizin gibi bir arkadaşı görmek ayrıca  beni mutlu etti.
 Saygılar.
[/QUOTE]
Bu hobiyi sevmeyen zaten bunları yapamazda. Ben üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum. Olağanın dışında ekstra bir çaba sarfettiğim yok. Eğerki birşeyler başarabiliyorsam ve bunu insanlar takdir ediyorsa bu beni mutlu eder. Bu hobinin diğer bir haz noktasıda budur.
 
Yorumunuz için tşekkür ederim.
 
Saygılar


[QUOTE=miras]      Levent Bey yavrularınız hayırlı olsun.Balıklarınıza gösterdiğiniz değeri ve  bakımınızı size yavru vererek ödüllendiriyorlar.Red Rainbowlar bence hiç bıkmadan beslenebilecek bir tür.Saygılar...[/QUOTE]
Çok sıkılmayacağımı bilsemde insan bazen değişilik hissedebiliyor. Şu an için çok erken ama yakında tanka 5 adet yeni misafir gelecek. Şu an tanka eklememe sebebim boylarının çok küçük oluşu ve sump karantinasında yavrulara eşlik ediyorlar şimdilik.
Teşekkür ederim.
 
Saygılar.


[QUOTE=Burakim]Profesyonel anlamda olaya eğilmek gerçekten çok güzel umarım herkes birgün istediği balığı bu kadar bilgi yoğunluğuyla tabi dostlarının da destekleriyle bakar bu türler bol bol yayılır ülkemize batıdaki arkadaşlarımız bu konuda gerçekten çok şanslı hem balıkların tedariğinde hemde tecrübeli insanların direk desteklemesiyle güzel şeyler oluyor sizi tebrik ederim türünün güzel örneklerinden gerçekten.[/QUOTE]
Burak bey güzel bir konuya değinmişsiniz. Bilgi birikim ve çevre desteği. Hiç kimse sadece kendi bilgi birikimi ile bu işi son derece mukemmel yapamaz. Bu hobide bilgi birkimimiz olsada her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Bu hususta bilgisine güvendiğim ve örnek aldığım ağbilerim var arkadaşlarımında her gün yeni şeyler öğrendiklerini biliyor ve görüyorum. Bir söz vardır ya bilgi paylaşıldıkça değer kazanır. Forumumuzda bu yüzden var değilmi.
 
Yorumunuz için teşekkür ederim.


[QUOTE=Çağdaş 78]Levent bey balıklarınız ve tankınız çok güzel.Ayrıca resimleride harika cekmişsiniz tebrik ederim.
Umarım dilediğiniz gibi bu balıkları uzun bi süre ve sorunsuz  bakarsınız.
[/QUOTE]
Çağdaş bey ço teşekkür ederim. Fotoğrafları slr makinamla çekmekteyim fakat ekipman eksiğim hat safhada ve bu resimler çok özenilmeyen resimler. Ekipman eksikliğimi giderebilsem tabi buda biraz bütçeyle alakalı ortaya çok daha güzel kareler çıkacak bundan şüphem yok.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UzmanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 408
UzmanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2011 09:02
Balıklarınızın renkleri formaları çok güzeller... Koloni sayısıda akvaryumda çok hoş izlenim keyfinide arttırmış...
Troplarınıza ve size de tebrikler..... Bol ve sağlıklı yavrular,iyi hobiler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir