19 Eylül Dernek Balık Avı (Hadi Ankaralılar Balığa


nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 08:56
[QUOTE=luna06] 
 Valla emin hocam etlik diyosun ama samimi olarak hiç bilmiyorum oraları ihsan biliyosa  benim için problem yok.Duruma göre uyarım ben ne gerekiyosa.Zaten bende ne olta var ne mangal sırf sızler varsınız dıye gelmek istiyorum.[/QUOTE]
Ben etliğe gitmeyi biliyorum ama içini pek bilmem..Hatta hiç bilmemTebessümEtlikte olan arkadaşlar bizi yönlendirirse çok iyi olur..Bağlantıya geçelim..İletişim ağını bugünden itibaren kurmamız lazımTebessüm 
nesta2010-09-16 08:59:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 09:11
[QUOTE=Semihsungur] [QUOTE=GÜVEN]
Gelemeyecek olanlar işaretli. Son durum bu. Birkaç gün kaldı arkadaşlar. Gelemeyecek olanlar son güne bırakmasın lütfen.  Ayrıca Kimse yanında tırı-vırı getirmesin. Biz öyle şeyler kullanmayız.
[/QUOTE]

Tırı-vırı'dan ne kasdettiğini anlamadım desem ne dersin Güven? Sonundaki "biz öyle şeyler kullanmayız" bana bir şeyler çağrıştırıyor gibi. Açıkçası, piknik gibi bir şey ve eğlence olduğundan bu tür şeylere girmek pek doğru gelmiyor bana. Yani isteyen ve kendine güvenen istediğini getirsin ve kullansın bence. BU tür bir kısıtlama yada kesin kural koymak gibi bir davranış, bazı arkadaşlarımız tarafından soğuk ve itici bulunabilir. Karşı olan da var, kullanan da. Böyle bir tavır koymak karşı olanlara hoş gelse de, kullananlar tarafından hoş karşılanmayabilir. Emin bildiğim kadarıyla tırı-vırı ile arası iyi olan biridirKahkahaKahkahaKahkaha

Ben ne karşıyım ne sık kullananlardanım, insanların kendi inisiyatiflerine bırakılması taraftarıyım.Fikir

NOT: Arabayı yarın yada cuma bakıma götürmem gerekiyor. Yağ değişim zamanı geldi ve beni rahatsız eden ufak tefek bir kaç şeyi hallettirmem gerekiyor ki yolda ve orada içim rahat olsun.
[/QUOTE]

Mustafa abi jandarma yakarlarsa çok fena öpüyor. Ayrıca dernek çatısı altında yapılan bir organizasyonda yasaklanmış bir malzeme kullanılmasına izin veremeyiz.

DENİZLERİMİZİN VE İÇ SULARIMIZIN YOK EDİCİSİ:
(PARAŞÜT - TOR)

TIRIVIRI NEDİR?


Tırıvırı, naylondan imal edilen, oltanın ucuna kurşunla birlikte takılarak suya atılan ve ağ görevi görerek balıkları avlamaya yarayan bir av malzemesidir. Genellikle 70 cm.x100 cm. ebadında ve çeşitli göz aralıklarında örülmüş, ince misina ağdan yapılmış dikdörtgen bir perdenin ucuna takılmış kurşundan oluşuyor bu alet. Naylondan yapılmış ince bir ağ olduğundan, su içerisindeki ilişkenlere takılıp kalma ihtimali oldukça yüksek. Su içerisinde kalan tırıvırı 200 yılı aşkın süre yok olmuyor ve milyonlarca balığın, habitattaki diğer su canlılarının, su kuşlarının, kurbağaların, kısacası ortamdaki tüm canlıların yaşamına son veriyor.


TIRIVIRI İLE İLGİLİ OLARAK ÇIKARILMIŞ YASALAR

Tırıvırı için koyulmuş yasalar apaçık ortada iken, denetim yetersizliğinin ortaya koyduğu sonuç, oldukça ürkütücüdür. Tırıvırı için ilk önce kullanım yasağı konulmuş, ardından satışı yasaklanmıştır. Aşağıda, bu yasak kararları hakkındaki bilgilendirmeyi okuyabilirsiniz

19.10.2007 tarihinde resmi gazetede yayınlanan 1/1 Ticari ve 1/2 Amatör Su Ürünleri Avcılığına ilişkin tebliğlerde yer alan "tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır." hükmünün, yaptığımız araştırmalara göre yaptırımı ve dayanakları aşağıdadır.

Su Ürünleri Kanununun Genel yasaklar, tahdit ve mükellefiyetler başlıklı 23. Maddesinin (a) bendinde Su ürünleri istihsalinde kullanılan istihsal vasıtalarının haiz olmaları gereken asgari vasıf ve şartlar ile bunların kullanma usul ve esaslarının yönetmelik ile belirleneceği" hükmü yer almaktadır.

Su Ürünleri Yönetmeliğinin Genel Yasak, Sınırlama ve Yükümlülükler başlıklı 16. maddesinin son fıkrasında ise; Su ürünleri avcılığını düzenlemek üzere, sağlık, memleket ekonomisi, seyrüsefer, su kirliliği, istihsal yerleri, mevsimler, zamanlar, istihsal vasıtaları, avlanma yöntemleri, su ürünlerinin cinsleri, ağırlıkları ve büyüklükleri yönünden yasak, sınırlama ve yükümlülükler Bakanlıkça belirlenerek, tebliğ (Değişiklik R. G. 19.10.2007 Sayı : 26675) şeklinde Resmi Gazetede ilan edileceği yer almaktadir.

Yönetmelikteki bu düzenlemeye uygun olarak 19 Ekim 2007 tarih ve 26675 sayılı Resmi Gazetede ilan edilen; Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/1 Numaralı Tebliğin Diğer yasaklar başlıklı 21. Maddesinin birinci fıkrasının (o) bendi ve Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğin Diğer yasaklar başlıklı 13. Maddesinin 10. fıkrası gereğince Tırıvırı - paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaklanmıştır.

Bu düzenlemeye aykırı hareket edenler hakkında Su Ürünleri Kanununun Cezalar başlıklı 36. maddesinin (h) bendinin birinci fıkrasında 23. maddenin (a) bendi ile (b) bendinin birinci fıkrasına göre çıkarılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenlere, beş yüz milyon lira (500 YTL) idari para cezası verileceği hükmü bulunmaktadır. Maliye Bakanlığınca düzenlenen 2007 yılı için Yeniden Değerleme oranı ile birlikte adı geçen idari para cezası miktarı "altıyüzotuzüç" yeni Türk lirası (633 YTL.) dır.

TIRIVIRININ VERDİĞİ ZARARLAR

Naylondan imal edilen tırıvırı, avlanmak amacı ile sulara atıldığında, yırtılarak ya da koparak su içerisinde kalabilir ve 200 yıl boyunca formunu koruyarak, çevre kirliliğine neden olur. Bunun yanı sıra, suda kalan tırıvırı ya da parçaları, akıntılı sularda zamanla birikerek, akıntının önünde bir set oluştururlar ve akıntıyı yavaşlatarak ya da keserek, oluşturdukları setlere balıkların takılmasına neden olurlar. Balıkların yanı sıra, diğer deniz canlıların da bu sete takılarak çürümesine ve suyun kirlenmesine sebep olarak, su kirliliği de yaratırlar ve hepimizin bildiği gibi, kirli sularda da balıkların yaşaması olanaksızdır.

 

Tırıvırı ya da parçalarına takılan balıklarla beslenen canlılar, balıkları yemek için yaklaştıklarında, kendileri de bu parçalara takılarak can verirler. Suya bağımlı olarak yaşayan ördek, su samuru, leylek, balıkçıl gibi canlıların, boğularak veya açlıktan büyük bir ızdırap çekerek ölmelerine neden olur.

 

Bir şekilde sudan kıyıya çıkması ya da atılırken ağaçlara takılarak kalması sonucu, kendisine yaklaşan ve kendisi ile aynı ortamda bulunan kanatlı ya da memeli hayvanların da ölümlerine ya da sakat kalmalarına neden olur.

 

Tırıvırı, yalnızca doğaya verdiği zararla yetinmez. Aynı zamanda, kendisini bilerek ya da bilmeyerek satan malzemecilere de zarar verir. Çevreye verdiği zarar nedeni ile zamanla balık kalmadığında, balık tutulamayacağı için malzeme satılmasına da gerek kalmayacak. Diğer bir yandan da, tırıvırı ile pek çok tür yakalanabilir. Ama her bir tür için ayrı olta takımı satılacak olsa, malzemeciler daha fazla kar elde edeceklerdir. Kısacası, satıldığı zaman, malzemecilerin daha az para kazanmasına da sebep olarak, ayrı bir zarar daha vermektedir.


Balıkavı.net 'ten alıntıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deno06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 507
deno06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 09:18
Arabamda bir sorun var halledebilirsem bende gelmeyi düşünüyorum.En geç yarın haber veririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SemihsungurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2218
SemihsungurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 10:30
[QUOTE=harunresitz]Tırı vırı bir çeşit olta ama yasaklı bir olta, Güven ondan dolayı kimse getirmesin diye yazmıştır çünkü jandarma görürse affetmiyor. Bende araçla abidinpaşaya gelebilirim arkadaşlar. Şu işi keşke mümkün olsa da hep birlikte konuşarak halletsek. [/QUOTE]

Cehalet çok kötü bir şey canım.AglamaAglamaAglamaAglamaAglama Tırı vırı deyince aklıma neler geldi neler.ÜzgünÜzgünÜzgünHöytHöytHöyt

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hcelikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 291
hcelikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 11:48
luna06 abidin paşada oturuyormuş ben saimekadında. irtibata geçip beraber gitmeyi planlıyoruz. bize yakın biryerlerde ikamet eden varsa bize katılabilir. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 11:55
[QUOTE=hcelik]luna06 abidin paşada oturuyormuş ben saimekadında. irtibata geçip beraber gitmeyi planlıyoruz. bize yakın biryerlerde ikamet eden varsa bize katılabilir. Saygılar.
[/QUOTE]
 
Arkadaşlar bende araçla oraya gelebilirim ordan sonra birlikte gidebiliriz.  Benim araç km de 310 lira falan yakıyor da :)
 
Bu arada SEZER'in araba işi sıkıntıya düşmüş o bana gelecek ve birlikte Abidinpaşaya geleceğiz. Luna06 ve hcelik sizce de uygunsa Abidinpaşa'dan sonraki yolumuza birlikte devam edelim?
harunresitz2010-09-16 12:06:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hcelikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 291
hcelikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 12:24
Benim açımdan hiç bir sıkıntı yok. Siz SEZER le irtibattasınız sanırım. Bende luna06 ile irtibat kurayım ve kararımızı en geç yarın verelim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

luna06Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2009
İl: Isparta
Mesaj: 189
luna06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 14:27
Valla hocam benım için hiç problem değil benim araç az yakıyor ama motor ufak kişi sayısı çok olursa ahlatlıbel rampasından sonra arkadaşlar bizi bekler diye düşünüyorum.Siz ortak noktaya varın ben size uyarım benim araba sizin araba farketmez yani.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 14:59
4 kişi isterseniz benim araçla gideriz. Hep bir arada iken karar veririz arkadaşlar. Listedeki arkadaşlardan durumu netleşmeyenler son kararını yarına verseler süper olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

luna06Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2009
İl: Isparta
Mesaj: 189
luna06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 15:50
[QUOTE=harunresitz]4 kişi isterseniz benim araçla gideriz. Hep bir arada iken karar veririz arkadaşlar. Listedeki arkadaşlardan durumu netleşmeyenler son kararını yarına verseler süper olacak. [/QUOTE]
Bana uyar hocam diğer arkadaşlarda kararını versin 1 araba oluyoruz zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamerceÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 210
tamerceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 16:27
Emin hocam etimesgutun neresindesin ben alsancak mah. akınkent siteleri karşısındayım. Aracım müsait isterseniz ben alabilirim isterseniz siz beni ve etimesguttan gelecek arkadaşları alın yanlız bunu hemen en geç cuma öğleye kadar kesinleştirelimki bende ona göre işlerimi ayarlayayım. Güveç için tam sayı ve yemek (ızgaramı-kavurmamı-güveçmi yoksa iki çeşit mi? ) belli olsun ona göre bende hazırlatayım. Olta-halı-güveç-ızgara ben getiriyorum. Saygılar 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SerengetiÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 224
SerengetiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2010 17:40
Keşke bu 'Tırı vırı' nın yasaklandığı gibi 'Serpme' diye tabir edilen av (!) malzemesi hatta 'Ağ' da yasaklansa.Jandarma'ya gerek kalmadan,insanlar sadece olta kullanmanın keyfini tercih etse,ama nerdeee...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2010 10:08
GÜNCEL
1-Güven CEBECİOĞLU (GÜVEN)
2-Harun Resit ZİNCİR (harunresitz)
3-Ersin YAVÇIN (€rsin26)
4-Veysel ÇETİN (veycet)
5-Erkan EFE (ERKAN EFE)
6-Hasan ÇELİK (hcelik)
7-Adem TANIŞ (Adem TANIŞ)
8-Taner TANAĞARDI (tamerce)
9-Murat TEKE (muratteke)
10-Refet Ali Yalçın (bjkalley)
11-İhsan Çakmakçı (nesta)
12-Mustafa TİVEM (Semihsungur)
13-Ahmet ÇELEBİ (ahtclb)
14-Taner KIZILKAN (Cindo)
15- Levent BEŞTEPE (akrilik)
16-Emin Çalışkan  { :)))) }
17-Özgenç COŞKUN
18- Ali SEZER (SEZER)
19-mehmet Ali Şanlıtürk (luna06)

İhsan çakmakcıyla beraber 4 kişi gelemiyor. Emin çalışkan eniştesini de getirecek. Son durum budur.
1 gün kaldı arkadaşlar. Umarım herkez arabasını ayarlamıştır. Bu sayı üzerinden etler ve malzemeler alınıyor. Ben kahvaltı için zeytin peynir ve belediye ekmeği de alacağım.

Sayıya göre malzeme alınacak. lütfen gelemeyecek olanlar bildirsin. Pazar gününden sonra özür beyan etmek bir işe yaramaz.

Tamer TANAĞARDI (ETLİ GÜVEÇ) getiriyor.
Harun Reşit Zincir etleri tedarik ediyor.
Emin Çalışkan semaver çay,şeker vs.
Hasan çelik mangal getiriyor.
Ali sezer turşu ve sebze getiriyor.
Bendeniz de içecek bardak çanak çömlek,peynir,zeytin,ekmek vs.


Tekrar hatırlatıyorum. Pazar günü zabahın köründe saat 05:00 Konya yolu üzerinde dikmen girişinden (Ahlatlıbel-Oran girişinin 300-400 metre aşşağısında) ışıkları geçince sağda dörtleri yakıp toplanıyoruz. Ve konvoy halinde kesikköprüye gidiyoruz. GÜVEN2010-09-17 10:16:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReaLiSTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1961
ReaLiSTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2010 11:44
Luna06 ve Hcelik arkadaşlar özelden telefon numarası verir misiniz? Bugün sizi arayayım da planımızı yapalım.
 
Ben ilave olarak mangal getireceğim arkadaşlar, ben haricinde iki kişi daha mangal ayarlarsa iyi olur (3-4 torba kömür alacağım)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir