1 erkek kılıç 1 dişi ay moli çiftleşti.yavrular ol


REDNOSETETRA33Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 41
REDNOSETETRA33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2015 19:37
1973 yılında yaklaşık 45 lt akvaryum salonda duruyor.Babam o zamanlar çok meraklı.Yalnız zaman
la akvaryumda sadece 1 erkek çok iri kırmızı kılıç kuyruk ile yine çok iri siyah dişi aymoli kalıyor.Akvaryumda kabuklar ve sadece plastik bitkiler var..Cam kenarına çok yakınmış ve lodosta çok ışık alıyormuş.O zaman kısa bir tatil için 1 hafta heybeli adaya gidiliyor.O zaman pek tatil yemi yok yada o bulamamış.Giderken bol yem atıyor ve bol yeşillik haşlıyor ve suya bırakıyor.Aşağı yukarı 1 hafta idare edecek çoklukta bırakmış.
1 hafta sonra eve dönülüyor ve akvaryumda gördüklerine şok oluyor. çünkü o yıllarda balıklar genel de şimdiye kıyasla renk açısından çok daha sadeymiş.Bir bakıyor akvaryumda çok sayıda yavru.Fakat yavrular kırmızılı siyahlı noktalı çizgili benekli o yıllar için büyük bir şölen ve  mutluluk.Yıllarca anlatır bunu hep.fakat forumlarda kılıç ve moli çiftleşmez diyor olsa bile yavru alınmaz diyor.Uzun süre bu iki balık aynı akvaryumda kalmış ve çok iyi beslendikleri herhalde akvaryum şartlarıda iyi olduğu için mecburen çiftleştiler ve böyle güzel yavrular oldu.Belkide o zaman  balıklar daha doğaldı ve  hormanlar, ilaçlar, yeni melez ırklar bir birine karışmamıştı.Bir de babam hep söyler .O kılıç ve ay moli şimdi kilerden çok daha iriydi.Daha sonra o kadar irileşen balıklarım olmadı.Belki genetikleri mi farklıydı bilmiyorum.Belki bu konuda kendi tecrübesi olan yada araştırma yapan bilgi sahibi üstatlar bir fikir beyan edebilirlerse sevinirim.Değerli yorumlarınızı bekliyorum..  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

REDNOSETETRA33Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 41
REDNOSETETRA33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2015 22:04
Bu konuda bir fikri bilgisi olan arkadaş yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burakak123Çevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 28/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1022
Burakak123Çevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2015 09:34
Bence de aynı şekilde şuanki discusla eski wild discuslar bir mi ? Yüzlerce varyetesi var. Adamın biri
yem üretmiştir denemiştir balıklarda sonra balıklar hep genetiği bozuk olmuştur bence. Bizim attığımız yemlerden kaynaklı da olabilir. F0 balıklara doğal yem versek o kadar olurlar ama devlet şöyle böyle birde sizin balıklar mı çıktı filan olmaz. Amerika yapabilir sonuçta genelde hepsi onların balığı. Aslında Amerika da test edilse veya ülkemizde yapabilen biri yapsa nasıl olur acaba sonuç ? Bence iyi olur eğer sonuç olarak benim dediğim gibi bişey çıkarsa. O zaman jumbo lepistesler normal lepistes olur.

Saygılar........................Burakak1232015-04-05 09:36:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir