200 litre bitkili canlı doğuran


engineerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 2191
engineerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 13:29
Balli saat dilimleri oluşturup dündüz ve gece o saat dilimleri arasında ışık açarsan iyi olur. Kabondioksit konusunda tecrübeli değilsen akvaryuma vermeye kalkma bildiğim kadarıyla onlarında tablet olanlarından satılıyor onlardan kullan.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafa innrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 360
mustafa innrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 19:56
[QUOTE=azat3838]Balli saat dilimleri oluşturup dündüz ve gece o saat dilimleri arasında ışık açarsan iyi olur. Kabondioksit konusunda tecrübeli değilsen akvaryuma vermeye kalkma bildiğim kadarıyla onlarında tablet olanlarından satılıyor onlardan kullan.[/QUOTE]

Peki kaç saat gerekir.Balıklar ve bitkiler için de en ideal süreyi söyleyebilir misiniz?



Birde 3 tane hamile veliferam vardı akvaryumda bugün geldiğimde tekinin karnı inmiş ve bitkin vaziyette geziyordu ve birden gözüme 2 tane yavru çarptı.Hemen onları kurtardım ve kumları felan aramama rağmen başka bulamadım.Neyse onları bir kovaya koyup hiç beklemeden 35 litrelik yavruluğu kurdum.Bir kök küçük bitki haricinde hiç birşey koymadım ısıyı 25 dereceye sabitledim ve o iki yavruyu bekletmeden yeni yerlerine koydum.Sonra ana akvaryumun başına bir geldim 2 tane daha gördüm diğerleri kovalıyorlardı hemen onlarıda tuttum diğerlerinin yanına koydum.Tekrar döndüğümde bir tane daha bir tane daha böyle böyle yavru akvaryumuna 9 tane yavru attım.Çok şaşırdım o doğum yapmış olan balıkta zaten bişey kalmamış bitkin bitkin duruyordu.Ama sonradan gelen yavrular yeni doğuyordu belliydi.Sonra aklıma diğer veliferalar geldi baktım karınları hala doluydu bende onlardan biri yavruluyor diye düşündüm ama hangisi olduğuna karar veremediğimden bölmeli yavruluğu koydum ve 2 balığı koydum.Koyarken biraz kovalamaca olduğundan strese girdiler biraz ve yarım saattir henüz yeni yavruya raslamadım.

Şimdi sormak istediğim balığımın tekinin karnı tamamen inmesine rağmen neden sadece 9 tane yavru bulabildim.Ben okuldayken hepsini yemiş olabilirler mi?

Birde yavruluğa ayırdığım balıklar en fazla 2 günden yavrulayacak gibi.1-2 gün orda tutmam çok sorun çıkarır mı?

Son olarak yavruları büyütme aşamasında anaçlara verdiğim tetramin yeterlimidir yoksa özel yavru yemi mi almalıyım.Canlı yemle bu aralar uğraşamam o nedenle mecbur kuru yem.

Bu arada yeni fark ettim akvaryumcu sera vipan yerine sera vipagran vermiş.2 gündür kullanıyorum severek yiyorlar.Ama ben yinede sorayım dedim.Günlük yada 2 günde bir azar azar atıyorum bu yemi sorun çıkar mı?

Yardım eden bütün arkadaşlara teşekkürler.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir