200 Lt de bitkili ve canlı doğuran fikir ve tavsiy


seyfullahÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2014
İl: Bursa
Mesaj: 10
seyfullahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2014 16:31
Merhaba arkadaşlar herkese iyi hobiler

Öncelikle bitkili ve canlı doğuran ilk defa besliyeceğim için düşündüklerimde hatalar olabilir şimdiden sizden gelicek tüm eleştirilere açık olduğumu belirtmek isterim.

Gelelim akvaryuma 1m * 45 en * 50h olan bir tank aldım 10mm camdan
Dış motor Shark SD-2000 3 Sepetli + uv cihazı (alg oluşmasını engelliyormuş)
3 adet Sylvani Grolux Floresan T8 30w 90cm
2 adet Sylvani Aquastar Floresan T8 30w 90cm
Isıtıcı da derece de var bir de yazın suyu serinletmek lazım olursa diye kapakta fan var.

Şimdi gelelim kafamdaki sorulara ve düşüncelere

Akvaryumda şu an için kum yok yalnız elimde 10 kg kadar aquaclay ve 25 kg kadar hagen kum mevcut sıkıntı şu ki bunlar kullanılmış ve doğal olarak karışık bir halde şu an için.

Sorum da şu acaba bunları ayırmaya çalışmalımıyım yoksa yıkayıp böylece koymalımıyım akvaryumda yetiştirmek istediğim bitkiler bir çok bu işten anlayan arkadaşın yazdığı ilk başlanıcak bitkiler ve en basit olanları çünkü cO2 sistemi düşünmüyorum şimdilik acemi olduğum için.

İlave olarak eğer bu kumlar bu bitkiler için yeterli olmazsa altına daha ince JBL nin tavsiye edilen bir kaç ürünü var onları almalımıyım ama litre fiyatları 6 - 10 TL arasında olduğu için ve acemi olduğum için pek almak istemiyorum çünkü başarılı olamazsam kumları birbirinden ayırmak oldukça zor bir iş.
Bunun yerine Misket Gübre koymalımıyım ? Koymasam da olur mu veya ileriki zamanlarda koyulabilir mi illa ilk kurulumda mı gerekli ?

İkinci bir konu da akvaryumumda beslemeyi düşündüğüm canlılar ile ilgili olucak okuduğum ve araştırdığım kadarı ile akvaryumu 3 katmana ayırmak ve bu katmanları kullanan balıkları koymak hem canlılar için hemde bizler için seyir zevki hoş ve huzurlu bir akvaryum için gerekli.

Benim düşündüğüm balıklar üst katman olarak 15-20 Lepistes orta katman için 15-20 Plati ve alt katman için Elma salyangozu 1e 1d - cüce vatoz 2d 1e olabilir çöpçü komando yada o tarz balıklar zemin eşelemesi için ve 50 civarı kiraz karides.

Canlı konusunda da kafama takılan hususlar şöyle

Lepistes ve Platiler in yavruları acaba yaşayabilirmi. Çünkü araştırdığım kadarı ile yavrularını yemeyen balıklar ve bende az alıp kendi hallerinde çoğalsınlar istiyorum.

Karidesler e zarar veren balık olur mu olursa hangisi olabilir ve karideslerin yavrularının yaşama şansı olur mu.

Elma salyangozu 1e 1d olarak koysam aşırı bir üreme gösterir mi gösterirse bunların yavruları yaşar mı yaşarsa tek çare Helena Salyangoz almak mı yada çok olduklarında tanka ve bitkilere ne gibi zararları olabilir.

Ölen balıklar illa ki olucaktır ve küçük balık besliceğim ayrıcada tankta bitki olucağı için bunları göremezsem Elma salyangozu yada çöpçü balığı bu ölüleri yer mi ? Yada sırf ölü yesin diye başka balık alırsak ve balık ölmezse bizim ölü yiyici balık açlıktan ölür mü :)

Doğan silkülasyonu taklit etmek ve akvaryumun ihtiyacı doğrultusunda başka hangi canlıları besleyebilirim fikirleriniz önerileriniz nelerdir

Vakit ayırıp yazımı okuyan herkese çok teşekkür ederim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hulk42Çevrim Dışı

Kayıt: 23/08/2014
İl: Konya
Mesaj: 95
hulk42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2014 04:02

Bol bitkili bir tank yaparsan lepistes yavruların kurtulabilir. Moli ve plati yavruları zaten iri doğduğu için dokunan olmayacaktır.

Karidesler beslemek istediğin balıklarla sorunsuz yaşar ancak moli ve platiler karides yavrularını denk gelirse yerler. Yani kaçan kurtulur. Gurami, Melek, Ramirezi gibi balıklar yetişkin karidesleri yiyebiliyor. Ayrıca bakır içermeyen gübreler kullanmalısın bakır karidesleri öldürür.

50cm yüksekliği olan akvaryuma en az 10cm kum gerekli hagen ve aquaclay karışık kullanabilirsin yetmezse üstüne sadece hagen veya aquaclay eklersin.

Misket gübre taban bitkisi kullanmayacaksan gerekli değil.

Elma salyangozları fazla çoğalan bir tür değil. Bunların iki cinsi var bitki yiyen ve yemeyen olarak. Bitki yemeyen cinsinden bulman iyi olur. Alacağın bitkilerle gelen istemediğin kadar adi salyangozun olacak bunlar için helena salyangoz alarak sayılarını düşürebilirsin ayrıca helenalar ölü balıklarıda yiyecektir.

Bitki olarak fazla bakım istemeyen çok güzel bitkiler var forumdan araştırabilirsin. Litre başına 0,5wat ile 0,7watt arası ışık ile güzel bitkilerin bakabilirsin.

Dış filtrede aktif karbon kullanmayıp kurulumda suya bakteri kültürü ekleyebilirsen suyun çabuk oturur.

Keyifli hobiler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir