200*60*60 bitkili akvaryuma kum ne koymalıyım?


skylinerÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2010
İl: Konya
Mesaj: 237
skylinerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 16:34
Selam arkadaşlar.

200*60*60 akvaryumumun siparişini verdim. Konyamızın en nadide akvaryum imalatçılarından .....taş Akvaryum yapmaya başladı. Mobilyasınıda kendi mobilyacısı yaptıracak. Bu cumartesi değil diğer cumartesi Insallah teslim alacağım. Bitkili bir akvaryum yapmayı düşünüyorum. Ahmet bey sağolsun isteklerimi dinleyip özel isteklerimi de dikkate alıp akvaryumu tamamlayacak. 

Benim asıl öğrenmek istediğim akvaryuma hangi kumu taban olarak kullanmalıyım. Veya bitkili akvaryum için genelde kabul görmüş ve randıman alının bir sıralama var mı? ( Mesala alta lav kırığı üstüne aquaclay en üste hagen )

Kumu en üstte siyah kum kullanmak istiyorum ; şahsi fikrim siyah zeminin üstünde bitkinin yeşilliğinin daha göze çarpıcı olacağıdır. Neredeyse bütün bitkili akvaryum kurulumu konularını okudum. Gerçekten güzel paylaşımlar var.

 İnternette sahibinden sitesinde siyah bir kum satılmakta akvarkum markası adı altında.

Daha önce bu kumu deneyen var  mı?

       Haliyle 200*60 tabanı kaplayacak kuma epeyce bir para harcayacağım ve eğer ilandaki kum başkaları tarafından denenmiş ve randıman alındıysa hagene dünyanın parasını vermek istemiyorum. Bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum. Kafama takılan şu ki ; zaten bir kamyon para harcamışken riske girmeden hagen kum mu kullansam yoksa denesem mi? 

       Birde aydınlatmanın bir kısmını led ile yapacağım. Ben Elk mühendisiyim çalıştığım ledci bana bir şeyler ayarlayacak. Yalnız aklıma takılan bir şey var. Geçenlerde led ışıkla akvaryumu aydınlattım baya iyi ışık veriyor. Watt/Lümen oranı gayet iyi ancak hayvanlar çok korktu. Kullansam mı kulanmasam mı ? Bilemedim. Bu konudada yorumlarınızı bekliyorum.
       

       
skyliner2012-03-15 16:36:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_ektİÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2009
İl: Konya
Mesaj: 771
Serkan_ektİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2012 17:02
Bütün bitkili akvaryum kurulumlarımda en alta katı gübre ve çok az saksı toprağı(torf),onun üzerine aquaclay,onun üzerine de hagen kullandım hepsinden memnunum hiçbirinde gelişim sorunu yaşamadım tavsiye ederim.Dediğiniz gibi riske girmeye gerek yok.O kadar para harcayıp kurulumu tamamladıktan sonra bir hayal kırıklığı ile karşılaşma derim Yener abi.

Işık konusuna gelince ledin bitki gelişimi üzerinde hiç bir etkisi olmadığını duydum ama hiç denemişliğim yok.Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir