20 - 21 derece ısıda malawi akvaryumu


golcerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 428
golcerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2008 20:01
    Bu konu hakkında bende bir yorum yapabilirim, İstanbul'da geçenlerde kar yağdığı zaman akvaryumum kapı girişinde duruyor üstünde kapak, altında strafor olmadan 300 wattlık ısıtıcı her daim çalışsada 17 dereceyi geçmiyordu, balıklarım bu sekilde hiç bir sorun olmadan yaklasık 2.5-3 hafta yasadılar ve yasıyorlardı. Fakat balıklardan imkanı yok yavru alamadım. En sonunra tankı bosaltıp altına strafor üstüne kapak, etrafınada strafor kapladım. Yalıtımı yapıp ısıyı arttırdıktan 5 gün sonra 2 dişimin ağzı doldu. Kısacası balıklar tolere edebilir ama çok sağlıklı olmaz.
     Mesela biz 23 derecede rahat yasıyoruz, sürekli 18 derecede dursak ne kadar verimli olabiliriz ? Sonuçta tartıştıklarımızda birer canlı... Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emiirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1531
emiirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2008 20:33
Sokakta yatan insan da var sıcacık evlerinde yatan da...
 
Amaç ölmemelerini sağlamaksa problem yok, 17-19 derece akvaryumunuz olabilir. Ama rahat ve eziyet çektirmeyen bir ortam yaratmak istiyorsanız en az 24 derecelik bir akvaryumunuz olmalı.
 
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SuLeYMaNÇevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 876
SuLeYMaNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2008 09:25
Burak bey akvaryumlarda ısıtıcı olmadığı farkettim demişsiniz akvaryumcuların akvaryumlarında genellikle ısıtıcı olmaz. Isıtıcıları sump a koyarlar çünki.
 
Amacınız balıkları yaşatmaksa dediginiz ısıda yaşar balıklar ama Uğur abinin dediği gibi üremelerinin yavaşlamasının yanı sıra hastalıklara karşı da daha dayanıklıs olurlar. Çabucak hastalanabilir ve ölebilirler.
 
Benim evimde 3 akvaryum var evim kuzey cephe ve en üst kat ben evimde donmama rağmen akvaryumlarımın ısısını 26 derecede tutuyorum. Gelen elektirik faturası bu hobi için katlanılması gereken bişey bence.
 
Akvaryumlarda daha az elektirik faturası ödemek istiyorsanız akvaryumda ısı yalıtımı yapmalısınız. Benim 1 akvaryumumun altı ve yanları tamamen strafor kaplı. Sadece üstü ve ön kısmı açık. Bu şekilde ısı yalıtımı sağlıyorum. Zaten bu akvaryumda olan damızlık icemanler de hallerinden memnun üremeye devam ediyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir