30 litre Nano Bitkili


AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 20:15
Merhabalar. 30 cm lik küp bir akvaryumum var. içini 2 adet 10 w luk dalgıç lamba ile aydınlatmayı planlıyorum. Bitkili akvaryumlara çok masraf yaptım fakat bir türlü beceremedim. Küçük akvaryumla tekrar denememin daha doğru olacağına kadar verdim. Küçük bir karides akvaryumu yapmak istiyorum. Öncelikle gerekli ise sadece küçük bir pipo filre kullanacağım. Karides türüme karar veremedim. Zemin için cuba düşünüyorum. Kum olarak ne önerirsiniz. 2 cm yüksekliğinde lav kırığı var şu anda. Sıvı gübre ve Co2 takviyesi yapacağım. Sorularım ise;
-Kum kaç katmanlı ve nasıl önerirsiniz?
-Sıvı gübre kullanacağım taban gübresi de önerir misiniz?
-Canlılar 2. planımda öncelikle akvaryumu oturtmak istiyorum.Fakat hayla karides türüme karar veremedim. Önerilerinizi bekliyorum.
-30 cm 10 w beyaz var diğerini hangi renk önerirsiniz?
-Ekstra canlı önerir misiniz? Midye felan.
-Su üstü olarak su mercimeği alacağım. Dalgıç lambanın canlılara zarar verdiğini bildiğim için 2 adet yer hazırladım. Sarkıtacağım. Zemin bitkisine zararı olacağını düşünüyorum ne derece doğrudur? Su mercimeğin den vaz geçmek istemiyorum ne önerirsiniz? 
Diğer her türlü önerinize açığım. Arka ve sol cama fon yapacağım. Bu şekilde karideslerin yuvalarını karşılamayı planlıyorum.Sadece zemin bitkisi düşünüyorum.
cevter1232014-01-17 20:19:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertGunÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2012
İl: Samsun
Mesaj: 271
MertGunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2014 21:11
Öncelikle küçük akvaryumda deneme yapma kararını doğru buluyorum. Bende 30litre cuba tankı sahibiyim ve tabanı sonunda kapladılar deneyimlerimi sana aktarayım.

Kum olarak; Alt katman: 2cm Lav kırığı Ortasına: Eşit aralıklarla misket gübre Üst katman: 3cm hagen kum.

İlk iki ay boyunca karides haricinde canlı koymanı önermem büyük kolaylık oluyor açıkcası.
Sistemi kurduktan ve bitkiler kendini topladıktan 1 ay sonra karides olarak tabiki ortama en kısa sürede adapte olabilen ve dirençleri yüksek Kiraz veya Sakura karides öneriririm.

Cuba diyorsan aydınlatmaya önem vermelisin. PLL floresan kullanabilirsen öneririm ancak kendi düşündüğün aydınlatma sistemin varsa floresanların 6500kelvin daylight dediğimiz gün ışığı formunda ve litre başına 1Watt'tan düşük olmamasına dikkat etmelisin.

Pipo filtre uygundur ama mercimekten vazgeçmeni öneririm cama yapışacak vs gereksiz sonuçta.
MertGun2014-01-17 21:13:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir