330 Litre için kurulum ve gerekli malzemeler ?


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 16:32
Arkadaşlar merhaba ''Yeniyim bu hobi de akvaryum ve balık önerileriniz'' adlı bir konu açmıştım saolsunlar ilgili arkadaşlar yardımlarını eksik etmediler şimdi ki sorum ise şu şekilde;

110*50*60 / 330 Lt'de 1e4d yada 5d ''Yunus'' beslemeyi düşünüyorum. Akvaryum kurulumunda gerekli olan full+full malzemeler nelerdir bilgilendirirmisiniz beni. Bu kumundan tutun iç dekoruna motoruna kadar. Orta derece bütçe bilgisi dahilinde malzeme görüşleriniz nelerdir akvaryumu tamamlayıp vira bismillah diyerek balıkları içine atmam için eksiksiz kurulum..

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1751
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 17:25
Selam. Hacim olarak çok güzel bir akvaryum seçmişsiniz Fatih Bey, hayırlı olsun. 
Malzemelere gelince; ortalama 4 cm'lik bir kum tabakası için 25 kg kum yeterlidir. Kum tercihinizi silis kum, midye kırığı, mercan kumu, aragonit kumdan birinden yana kullanabilirsiniz. Ben Malawi'lerimde silis kum kullanıyorum. 300 watt'lık bir ısıtıcı, saatte enaz 1000 litre su basan bir dış filtre, dekor için kaya, arka tarafa fon, termometre, (cam olsun, dıştan yapıştırmalı olmasın termometre.) Süzgeç lazım olacaktır, alın. Aslında dış filtrenin yağmurlama aparatını kullandığınızda, hava motoruna gerek kalmaz ama siz her ihtimale karşı hava motoru bulundurun evinizde. Şimdilik aklıma gelen bunlar, ha bir de balıklar.
  Akvaryumu kurduktan sonra, eğer su düzenleyici kullanmayacaksanız; akvaryumunuzun içindeki bütün ekipmanlar çalışır vaziyette 4-5 gün boş bırakın, imkanınız varsa oturmuş bir akvaryumdan biraz su alıp ekleyebilirsiniz. Döngünün daha çabuk başlamasını sağlayacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BorodinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 79
BorodinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Eylül 2011 22:00
Merhaba
Kadir bey aşağı yukarı tüm sistemi saymış. Zaman içinde gerekli şeyleri tamamlarsınız zaten.
Dış filrenin yağmurlama aparatı o hacimdeki bir akvaryum için yeterli olmayacaktır benim kanaatimce. Bu sebeple uzun hava taşları var onlardan bir adet ve birde hava motoru edinmelisiniz. Ancak hava motorlarının en kötü yanı aşırı ses çıkarmalarıdır. Bu sebeple alırken sessiz olmasını önemle ve daha büyük bir önemle gözetmelisiniz. Bende 3 adet hava motoru var ve çok para verdiğim afilli 2 taneside aşırı ses çıkarıyor ama bir tane ufacık motor var hem onlardan sessiz hemde daha ufak:)
Hava motorunu akvaryumun üstüne koyacak şekilde bir dizayn geliştirmenizi öneririm. Hava motoru durduğunda geri su akıyor çünkü hortumlardan. Size şeffaf hortumlardan 3-5 metre, ekleme ve vana aparatları vs. gerekecektir.
Cam termometrelerden ısıyı okumak zor olabiliyor. Termometreyi seçerken uzaktan okuyabileceğiniz bir termomeetre tercih ederseniz daha iyi olur.
Yunus besleyecekseniz kaya sayısını az açık alanları bol bırakabilirsiniz. Yunuslar akvaryumu uzunlamasına yüzüp dururlar. Geniş alanı severler.
Isıtıcı ihtiyacınız olacaktır.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir