360Litre Akvaryumda Saulosi ve Demasoni


ByOquzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 64
ByOquzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 00:54
Merhaba arkadaşlar 120x50x60 akvaryum aldim hatta getirdigimde cok kokuyordu sagolsun fikir veren arkadaslar oldu ve kokuyu hallettim akvaryumun icine suyu doldurdum nitrivec ve aquatani sıktım dış filtre hava motoru hersey calisiyor (kum ve kayalar konmadi) yarın hem deneme amacli hem biyolojik denge acisindan diger akvaryumdaki japon baliklarimdan birini veya hepsini koyucam 2 gun sonrada ph acisindan kalsiyum karbonatli kum almayi dusunuyorum ancak o kumu yikayip yikamamakta kararsizim neyse kumu eklemeden once japon baliklarini kendi akvaryumuna geri koyucam ve dip cekimi yapip pisliklerini alicam sonra da 20 adet 3 4cm saulosi ve 10 adet 3-4cm demasoni eklemeyi dusunuyorum ve sizlerinde bu sayi ve kumu temizleme konusundaki dusunceleriniz benim icin cok onemli bu sayi fazlami olur? Sayiyi fazla tutmamdaki amac buyuduklerinde yani cinsiyetleri belli oldugunda fazla erkek olursa disiyle değiştirip 3e 17d saulosi ve 2e 8d olarak demasoni birakmak.

Cevap veren vermeyen herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metin BİLGİNÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 269
Metin BİLGİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 01:01
Demasoni ve saulosi çok uyumlu bir çift olmakla birlikte fazla büyüyen türler değildirler. 360 litre için 30 tane balığın çok geleceğini düşünmüyorum. Siz şimdilik 30 tane alın, damızlık boya geldiklerinde erkeklerin fazlasını verir, 25 tane bırakırsınız daha sağlıklı olur. Alacağınız kumu bir kaç kat yıkayıp, bir süre suda bekletip akvaryuma eklemenizi öneririm. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByOquzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 64
ByOquzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 01:12
[QUOTE=M.Bilgin] Demasoni ve saulosi çok uyumlu bir çift olmakla birlikte fazla büyüyen türler değildirler. 360 litre için 30 tane balığın çok geleceğini düşünmüyorum. Siz şimdilik 30 tane alın, damızlık boya geldiklerinde erkeklerin fazlasını verir, 25 tane bırakırsınız daha sağlıklı olur. Alacağınız kumu bir kaç kat yıkayıp, bir süre suda bekletip akvaryuma eklemenizi öneririm. [/QUOTE]

Yorumunuz için cok teşekkür ederim bu turler icin cok heves yaptim bakalim insallah istedigim gibi olur :) birde eski akvaryumdan cikan kum var sanirim silis kumu ama aldigim adam ne oldugunu bilmedigini soyledi ve bu akvaryumda tropheus besliyormus o kumu yikayip kullansam olurmu sizce? Ama o kum asiri derecede kokuyor sanirim ve kumu bosaltmadan akvaryumun kokusu gecmedi dedigim kalsiyum karbonatli kumumu alsam eski kumu yikayiptami kullansam gercekten cok kararsizim hersey yolunda gitsin ve sonradan pisman olmak istemiyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metin BİLGİNÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 269
Metin BİLGİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 01:26
Rica ederim. Aldığınız kişi akvaryumu boşalttıktan sonra kumu yıkamadan beklettiği için koku yapmıştır. İyice yıkayıp, birkaç gün kaya tuzlu ve sirkeli suda bekletir ve ardından iyice durularsanız koku kalacağını sanmıyorum. Balıklar açısından sorun olmaz. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bu arada bende saulosi besliyorum. Emin olun muhteşem canlılar. Elimden yemek yemeleri bir yana, benimkiler elimi yemeye çalışıyor :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByOquzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 64
ByOquzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 01:35
[QUOTE=M.Bilgin] Rica ederim. Aldığınız kişi akvaryumu boşalttıktan sonra kumu yıkamadan beklettiği için koku yapmıştır. İyice yıkayıp, birkaç gün kaya tuzlu ve sirkeli suda bekletir ve ardından iyice durularsanız koku kalacağını sanmıyorum. Balıklar açısından sorun olmaz. Gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Bu arada bende saulosi besliyorum. Emin olun muhteşem canlılar. Elimden yemek yemeleri bir yana, benimkiler elimi yemeye çalışıyor :))[/QUOTE]

Cok tesekkur ederim cevaplariniz için :) Bende forumdaki arkadaşlarin akvaryumlarini incelerken videolarini izlerken beslemeye karar verdim çünkü resmen videoyu izlerken bile zevk aliyor insan :) ve mademki sizde saulosi besliyorsunuz size daha bircok soru sorabilirim hatta bu kafamdaki sorulardan sıkılabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Metin BİLGİNÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2014
İl: Trabzon
Mesaj: 269
Metin BİLGİNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 01:42
Rica ederim. Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Yardımcı olabileceğim her konuda seve seve yardımcı olurum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DierianriggÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 274
DierianriggÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 13:27
Merhabalar. Balık sayınızla başlayalım sanırım şuan kafanıza en çok takılan şey o. Şöyle bir ikilem var, ben söyleyeyim yine kararı siz verin. Mbuna türleri özellikle Demasoni gibi agresif olanları kalabalık beslendiklerinde daha az saldırgan olurlar. Ama kalabalık olmaları daha iyi bir filtrasyona ve daha çok su değişimine ihtiyaç duyulmasına sebep olur. Sayıyı az tutarsanız da agresiflik ve dolayısıyla stres olma ihtimali artar. Benim için doğru olan yol sayıyı fazla tutmaktan yana. Dolayısıyla sizin düşündüğünüz sayı fazla değil aksine az bile. Biraz daha Demasoni ekleyerek onları da 3e15d gibi bir orana getirmeniz daha sağlıklı olur nacizane fikrim. 20 Saulosi ve 18 Demasoni için haftalık %35-40 su değişimi uygun olur. 

Kum konusuna gelirsek; Akvaryumdaki yararlı bakterilerin oluşması ve çoğalmaları için kum çok iyi bir ortamdır. Dolayısıyla kumda fazlaca yararlı bakteri bulunur. İkinci el aldığınız kum için durum bu bakterilerin ölerek kokuya sebep olması olabilir. Bu bakterilerin ölmesiyle zehirli bileşenler açığa çıktığını ve balıklara zarar vereceğini okumuştum. Şayet durum buysa güzelce yıkayıp kullanmak bile düşük de olsa risk teşkil edebilir. Yeni alacağınız kum için ise yıkamanız her türlü daha iyi olur. Yalnız keşke diyeceğim bir durum var. Keşke kumu önceden ekleyip suyu sonra doldursaydınız. Hem suyun bulanmaması için hem de az önce de anlattığım gibi yararlı bakterilerin oluşması açısından daha iyi olurmuş. Çok büyük bir sorun değil canınızı sıkmayın hiç. Sadece suyunuz muhtemelen bir kaç gün bulanık olacak. 

Biyolojik döngü için Japon balıkları ve Nitrivec doğru hamle. Buradaki püf nokta aceleci olmamak. Balıkları eklemeden önce süreyi ne kadar uzun tutarsanız risk o kadar azalır. Bir de son bir şey sadece emin olmak için soruyorum Nitrivec'i Aquatan'dan bir kaç saat sonra eklediniz demi? İnşallah herşey istediğiniz gibi olur, sağlıklı ve keyifli hobiler. 
Dierianrigg2014-03-09 13:04:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByOquzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 64
ByOquzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2014 16:36
[QUOTE=Dierianrigg] Merhabalar. Balık sayınızla başlayalım sanırım şuan kafanıza en çok takılan şey o. Şöyle bir ikilem var, ben söyleyeyim yine kararı siz verin. Mbuna türleri özellikle Demasoni gibi agresif olanları kalabalık beslendiklerinde daha az saldırgan olurlar. Ama kalabalık olmaları daha iyi bir filtrasyona ve daha çok su değişimine ihtiyaç duyulmasına sebep olur. Sayıyı az tutarsanız da agresiflik ve dolayısıyla stres olma ihtimali artar. Benim için doğru olan yol sayıyı fazla tutmaktan yana. Dolayısıyla sizin düşündüğünüz sayı fazla değil aksine az bile. Biraz daha Demasoni ekleyerek onları da 3e15d gibi bir orana getirmeniz daha sağlıklı olur nacizane fikrim. 20 Saulosi ve 18 Demasoni için haftalık %35-40 su değişimi uygun olur. 

Kum konusuna gelirsek; Akvaryumdaki yararlı bakterilerin oluşması ve çoğalmaları<span style="line-height: 1.4;"> için kum çok iyi bir ortamdır. Dolayısıyla kumda fazlaca yararlı bakteri bulunur. İkinci el aldığınız kum için durum bu bakterilerin ölerek kokuya sebep olması olabilir. Bu bakterilerin ölmesiyle zehirli bileşenler açığa çıktığını ve balıklara zarar vereceğini okumuştum. Şayet durum buysa güzelce yıkayıp kullanmak bile düşük de olsa risk teşkil edebilir. Yeni alacağınız kum için ise yıkamanız her türlü daha iyi olur. Yalnız keşke diyeceğim bir durum var. Keşke kumu önceden ekleyip suyu sonra doldursaydınız. Hem suyun bulanmaması için hem de az önce de anlattığım gibi yararlı bakterilerin oluşması açısından daha iyi olurmuş. Çok büyük bir sorun değil ama canınızı sıkmayın hiç. Sadece suyunuz muhtemelen bir kaç gün bulanık olacak. </span>
<span style="line-height: 1.4;">
</span>
<span style="line-height: 1.4;">Biyolojik döngü için Japon balıkları ve Nitrivec doğru hamle. Buradaki püf nokta aceleci olmamak. Balıkları eklemeden önce süreyi ne kadar uzun tutarsanız risk o kadar azalır. Bir de son bir şey sadece emin olmak için soruyorum Nitrivec'i Aquatan'dan bir kaç saat sonra eklediniz demi? İnşallah herşey istediğiniz gibi olur, sağlıklı ve keyifli hobiler. </span>
[/QUOTE]

Oncelikle cevabiniz ve tavsiyeleriniz icin cok teşekkür ederim balik sayisi konusunda erkek sayısı fazla olunca kavga fazla olabilir diye dusundugumden demasoni sayisini dusuk tutmayi düşünmüştüm ancak soylediklerinizden sonra kararim değişti diyebilirim. Haftalik yuzde 30-40 civarinda su degisimi yapmayi planliyordum bende ve dis filtrem surekli calisiyor

Kum konusunda ise kalsiyum karbonatli kum almayi düşünüyorum buda ph i yukselttiginden japon baliklari o phdan rahatsiz olabileceğini dusundum kumu japonlari cikardiktan sonra koymayi düşünüyorum. Bulaniklik olsa bile 2 3 gune gececeginden pek bir problem olusmayacaktir benim acimdan cunku daha baliklari almadim :)

Yalniz sorum su ki neden nitrivec ve aquatan arasindaki farki sordunuz? Ayni anda eklemistim ama yanlismi oldu

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DierianriggÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 274
DierianriggÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 13:11
Klorlu suya eklenen Nitrivec etkili olmayabilir. Aqutan ne kadar sürede etki gösteriyor emin değilim, o yüzden söylemiştim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rcptt11Çevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 55
rcptt11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 13:50
bende de demasoni ve saulosi var 25 tane demasoni 10 tanede saulosi var şu anda ikisindende aktif şekilde yavru alıyorum kuma gelince ben 0 numara beyaz kum kullanıyorum 25 kilo tabanı rahatlıkla kaplıyo su konusuna gelince ben 2 haftada bir %30 su değişimi yapıyorum yeni suyu eklerken ilk önce 10 litre 10 tane şişe alın ve su değişimi yapmadan 3 gün once bunları su ile doldurun ve herbirinin içine 1 çay kaşığı kaya tuzu koyun ve 3 gün sonra akvaryuma ekleyin IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/156031/IMG-20140308-WA0003.jpg[/IMG] 
İYİ HOBİLER

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByOquzÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2014
İl: Bilecik
Mesaj: 64
ByOquzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 14:01
[QUOTE=Dierianrigg] Klorlu suya eklenen Nitrivec etkili olmayabilir. Aqutan ne kadar sürede etki gösteriyor emin değilim, o yüzden söylemiştim. [/QUOTE]

Bunu onceden bilseydim daha güzel olurdu neyse tecrubesizlik diyelim zaten su an japonlar icinde ve bir gundur mutlu mesut yuzuyorlar :)

[QUOTE=rcptt11] bende de demasoni ve saulosi var 25 tane demasoni 10 tanede saulosi var şu anda ikisindende aktif şekilde yavru alıyorum kuma gelince ben 0 numara beyaz kum kullanıyorum 25 kilo tabanı rahatlıkla kaplıyo su konusuna gelince ben 2 haftada bir %30 su değişimi yapıyorum yeni suyu eklerken ilk önce 10 litre 10 tane şişe alın ve su değişimi yapmadan 3 gün once bunları su ile doldurun ve herbirinin içine 1 çay kaşığı kaya tuzu koyun ve 3 gün sonra akvaryuma ekleyin  
İYİ HOBİLER
[/QUOTE]

Yorumunuz ve tavsiyeleriniz icin tesekkurler gerçekten akvaryumunuz ve baliklariniz cok iyi gorunuyorlar dekorunuzuda oldukca begendim hatta bulsam o taslardan koyucam ama yok buralarda..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir