3 D ARKA FON HAKKINDA


selim1771Çevrim Dışı

Kayıt: 20/12/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 27
selim1771Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 17:42
merhabalar. 

3 d arka fonların fiyatlarını araştırdım çok pahalılar. şu an ekonomi yönünden zayıf olduğundan alım gücüm yok. bundan dolayı strafor aldım ve bunun üzerine kalekim sürerek kızımla birlikte komikçe bir arka fon hazırladık. 4 gündür kurumada. akvaryumumun ebadı 120x60x40.

parasızlık insana icatlar yaptırıyor. yine de cesaret edemedim akvaryuma koymayı. ya balıklar olumsuz etkilenirse bu taşlaşmış kalekim den. sonuçta içinde mutlaka kimyasal ilaç bulunmaktadır. 

sizlerden istediğim bana bu konuda bilgi verirmisiniz. kalekim kuruduktan sonra akvaryumun içinde dağılırmı ve dağılmadığını kabu edelim, bu sefer de balıkları etkiler mi. 

biliyorum bana gülüyorsunuz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YunusEmreYUCEÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 532
YunusEmreYUCEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 18:05
Selim bey merhaba, 

Kalekim bildiğim kadarıyla bir marka, Kalekim marka derz mi sürdünüz ? Eğer öyle ise derzin modeli nedir ?

Derz her ne kadar salınım yapsa da amacı su izolasyonunu biraz da olsa arttırmak, dolayısıyla suda çok kolay kolay salınım yapmaz.

Ben önceki 3d fonumu kendim yapmıştım, yaklaşık 3 sene de salınım yaptı. fakat ilk 1 ayı saymazsak, yaptığı salınımı hissetmek mümkün olmadı.

Yaptığınız fonun boyutları nedir ? Mümkünse 2-3 gün Suda bekletin. Sonra Hafif tazyikli suyla(banyo fıskiyesi olabilir) sıcak/soğuk yıkayın, yapacağı salınımın büyük miktarını o zaman yapar.

ardından akvaryumunuza silikonlayın, 1-2 gün bekleyin, sonra su doldurup 2 gün de öyle bekleyin. sonra su boşaltıp tekrar doldurup kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir