3. sayfada yeni resimler eklendi


Oguzhan_otoÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3747,3[/B]
Kayıt: 07/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 613
Oguzhan_otoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2013 19:52
Tavsiyem bu balıklar toparlarsa büyüyeceklerdir.Fakat yeni balıklar edinseniz daha iyi olur daha az uğraşırsınız.Tabi maddi durumlar gözardı edilmeyecekse.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mussa_yagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2013
İl: Konya
Mesaj: 339
mussa_yagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2013 23:41
Oğuzhan beye katılıyorum ama; aman deyim discus alıp aynı ortama atmayın bence biraz daha düşün üstlerine zamana bırakın hem bir tecrübe kazanmış oluyoruz böyle ilk discuslar da yazık oluyor biliyorum bende hastalandırdım iç parazit oldu fakat denemeden balığı iyileştirmeden hiç bir şey öğrenilmiyor balıklarınızı kurtarmaya bakın.
Not: Mama araştırmasını bende yaptım genelde ya karides yada somon kullanılıyor aynı mamada ikisinide kullanan görmedim bir deneyin bakalım nasıl olacak. Ispanak ile spirulina toz aynı aslında aynı denemez birinde %65 protein var ama işlevleri birbirine yakın sindirim ağırlıklı o yüzden ıspanak koymasanız da olur. Bence mama yı hemen vermeyin neden derseniz oğuzhan beyin de dediği gibi kültürün oturması için mama az verilmeli yada yem çünkü yenmeyen yem nitratı patlatır mamadan sonra ciddi bir su değişimi yapılması lazım yani %70 civarlarında buda kültürün oturmamasına neden olur mamayı kültür oturana kadar biraz bekletin derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

szgn_hsdmrÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2012
İl: Ankara
Mesaj: 251
szgn_hsdmrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2013 09:55
Yeni balık alacak kadar maddi durumum el vermiyor.Şuanda 4 tane balığım kaldı.Bunların içine balık eklemek istemiyorum dediğiniz gibi yeni gelenleri hasta edebilir.Bunları elden çıkarmaya kalksam hasta balıkları kimseye satamam.Bu yüzden bu balıklar ya bende ölecekler yada düzelecekler.Her durumda da ben tecrübe kazanarak diğer balıklarımın daha sağlıklı olmasını öğrencem.Ayrıca bundan sonra da balık satandan değil hobiciden balık alcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir