40.000 yabancı öğretmen


tolgayildirimÇevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 349
tolgayildirimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 18:24
MEB 'in bu kararını haberlerden öğrenmiştim. Yanlş anlamadıysam Türk ve yabancı öğretmenler derse birlikte girecekler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 21:18
[QUOTE=msarisoy]Eğitim herşeyden önemlidir diye düşünüyorum.atanma kaygısından da.anadili ingilizce olan birinden ingilizce eğitimi almak başka,daha kendisi adamakıllı ingilizce bilmeyen birinden ders  almak başka.muhakkak yararı olacaktır.

Zaten bu 40000 öğretmen hemen atanmayacak.önce pilot bölgelerde denenecek başarılı olursa türkiye geneline yaygınlaştırılacak.bizim ingilizce öğretmenlerimizde bu durumdan mağdur olmayacak.hemencecik galeyana gelmeden önce bakanın kendi ağzından yaptığı açıklamayı dinlemenizi öneririm.

ayrıca "zaten herşeyimiz ithal" gibi serzenişlerde bulunup kendince milliyetçilik yapan arkadaşlara bir tavsiye.ithal ürünlere karşı olan tepkinizi hemen şu an bilgisayarın başından kalkarak,filtrelerinizin fişini çekerek ve balıklarınızı aç bırakarak gösterebilirsiniz. 
[/QUOTE]

Mehmet bey ithal var ithal var. Kapılarınızı dışarıya kapatarak yaşayamazsınız bu imkansızdır ve kimse bunu savunmaz. Ama kendi ülkenizdeki sektörleri bitirip dışarıdan ithal etmenin mantığı nedir.

Yerli domates, mısır vs kalmadı tohumları ithal.
Etin fiyatı düşecek bahanesi ile önceden bitirilen et sektörünün yerine ucuz ithal et getirildi ve sağlık bakanlığı hayvanları yakın yada gömün diye yazılı açıklama yaptı Allah Allah... Üstelik ucuz ette vergi oranı %45
Çeşitli bahanelerle öğretmen açığı yokmuşcasına atama yapmayan Milli Eğitim yabancı ve yerli öğretmeni bir arada mı hizmet vermeye davet ediyor yani? Maddi imkansızlıktan yakınan bakanlık, öğretmenine hak ettiği değeri vermeyen bakanlık mı? Allah bilir gelecek öğretmenlerin maaşları kaçar bin Euro olacak.

Bazı şeylerin eleştirilmesine uyuzumdur örneğin Başbakanın maaşı şu kadar düşsün diyorlar. Komik! Devletin en üst düzey adamı kim olursa olsun maaşı yüksek olmalıdır eyvallah.
Milliyetçi değilim hiçbir zaman da milliyetçilik yapmam ben insanların eşit olduklarına inanırım ama tarım, hayvancılık, eğitim, komünikasyon... hepsi ithal olursa sizce ülke gelişir mi?
Biz teknoloji ithal eden bir ülkeydik yıllardır bunu yerlileştirmeye çalışacağımıza yerli olan şeylerimizi ithal etmeye başlıyoruz. Buna dur demenin vakti gelmedi mi sizce?

Ki özel okullarda durum farklıdır ama devlet okulunda okuyan ve farklı ortamlardaki devlet okullarını bilen bir insan olarak söylüyorum ki "İthal Öğretmen" akla mantığa tamamen ters bir olgudur her ne şekilde öne sürülürse sürülsün. Öğretmen kelimesi ile ithal kelimesini yan yana kullanırken bile elim klavyeye gitmiyor tüm öğretmenlerden de bu yüzden özür diliyorum.

Ayrıyetten ben bir anadolu lisesinden mezun oldum ve tüm ingilizce öğretmenlerim ana dilleri gibi biliyorlardı ingilizceyi. Okulumuzdan da çok iyi ingilizce bilen bir çok öğrenci çıktı ve tabi hiç öğrenmeyenlerde. İngiliz bir öğretmenimiz olsaydı durum evet çok farklı olurdu öğrenenlerde bizim ile bir olur ders dinlemez, derse girmez, ingilizce ile ilgilenmezlerdi. Dersleri bizlere öğretmenler sevdiriyorlar bir ingiliz bana nasıl bir samimiyet ile ingilizce öğretebilir ki?
Ve en azından şuanda ingilizce öğrenmesek de bir şeyler öğreniyoruz. Hiç dersime girmemiş bir ingilizce öğretmenim bana ne denli yardımcı olmuştur destek vermiştir ve yön göstermiştir lise hayatımda dilini bilmediğim ve öğrenmek de istemediğim belki ileride öğrenmediğim için kafamı taşlara vuracağım ama o anda bunları düşünmediğim bir ingilizce öğretmeni bana ne ingilizce, nede hayat dersi verebilir.


Ayrıca bunu en basitinden şöyle örnekleyebiliriz;

Dil Bilgisi dersi hocalarımız Türkiye de doğmuş, Türkiye de büyümüş, Türkçe eğitimi almış ve alanında uzmanlaşmış kişilerdir forumda ise 70.000 kişi varsa 50.000'i Türkçe kullanımından uyarılmıştır. Hali hazırda YGS sınavına girmiş bir insan olarak söylüyorum ki dil bilgisi bilen bir toplum değiliz. Bilen dersi dinleyen, bilmeyen dersi kaynatan yada o dersi anlamayandır. Basit ve anlaşılır bir örnek olduğu kanısındayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaostioNÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 56
KaostioNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 22:38
Her yıl mezun olucak potansiyel işsizlere sabır diliyorum(bende onlardan biri olmak üzereyim).Senin üniversitelerinde doğru düzgün native yokken lisede ilkokulda ne işleri var.Zaten pek çok kursta sırf yabancı diye bizim öğretmenlerimizden daha çok paraya, vasıfsız (native)yabancılar çalışıyorlar.Atanamayan öğretmenler her yerden seslerini duyurmaya çalışırken böyle bir hamle...Dalga geçer gibi..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 22:40
[QUOTE=OrdiBuko]
Dil Bilgisi dersi hocalarımız Türkiye de doğmuş, Türkiye de büyümüş, Türkçe eğitimi almış ve alanında uzmanlaşmış kişilerdir forumda ise 70.000 kişi varsa 50.000'i Türkçe kullanımından uyarılmıştır. Hali hazırda YGS sınavına girmiş bir insan olarak söylüyorum ki dil bilgisi bilen bir toplum değiliz. Bilen dersi dinleyen, bilmeyen dersi kaynatan yada o dersi anlamayandır. Basit ve anlaşılır bir örnek olduğu kanısındayım.[/QUOTE]

Açıklama yapabilecek olan var mı? Sercan bey en güzel noktaya parmak basmış.

[QUOTE=CatchMe1fYouCan] [QUOTE=Warden]

[QUOTE=msarisoy]Ayrıca "zaten herşeyimiz ithal" gibi serzenişlerde bulunup kendince milliyetçilik yapan arkadaşlara bir tavsiye.ithal ürünlere karşı olan tepkinizi hemen şu an bilgisayarın başından kalkarak,filtrelerinizin fişini çekerek ve balıklarınızı aç bırakarak gösterebilirsiniz. [/QUOTE]

Mehmet abim öncelikle saygılar...
 
Yaşın ve hayattaki tecruben benden büyük.Yalnız şu yukarıdaki cümlene birkaç şey yazmadan geçmek istemedim.
 
Abi benim besicim dururken sen gidip dışarıdan et alıyorsan bu mantıksızdır.Yerli üreticiyi teşvik etmek yerine hububat ithalatı yapıp işi kolay yolla bitirmeye çalışıyorsan bu mantıksızdır.Senin İngilizce öğretmenin dururken dışarıdan öğretmen ithal ediyorsan bu mantıksızdır.
 
Eyvallah senin ülken filtre üretmiyorsa tabi dışarıdan filtre alacaksın.Senin ülkende yem fabrikaları yoksa tabiki dışarıdan ithal edeceksin.
 
İthalatın mantığı sende yoksa ve ihtiyaç varsa almaktır benim bildiğim kadarı ile.Sende olan şeyi desteklemek ve güçlendirmek yerine işi kolaya kaçırıp dışarıdan almak bu mantığın çok çok dışında birşey...
 
Elimden geldiğince birşeyler karaladım.Kimseye saygısızlık yapmak istemem.Bir kusurumuz varsa affola...
[/QUOTE]

Bende size bir şeyler söylemek isterim.

Sizin dediğiniz şekilde olsaydı tabi ki mantıksız olurdu.Ancak O Angus İthalatı olduğu dönem Etin kilosu 35 Tl civarıydı. Bu durumda ülkede sayılı kişiler dışında kimsenin kurban kesemeyeceği aklınıza gelmeliydi.O dönem ithalat yapılmasaydı şimdi etin fiyatını düşünmek bile istemezdim.

Peki o dönem Etin Kilosu 35 tl. Bu demektir ki besili hayvan sıkıntısı var.Ve kurban bayramı gelmiş,çatmış. 1 ay içinde nasıl bir çözüm üretirdiniz ??


Amacım tartışma çıkarmak değil.Tabii ki tartışma olur ama saygı çerçevesinde.


[/QUOTE]

Şimdi kardeş şöyle bir durum var. Et ithalatı o noktada gerekliydi ancak daha öncesinde Türkiye besiciliğin iyi durumda olduğu bir ülkeyken, etrafımızdaki ülkelere et ihrac ediyorken, yemdeki fiyat artışları ( senin yaşın küçük, biraz daha büyük olsan hatırlardın) besicileri zor durumda bıraktı. Devlet buna karşı hiçbir önlem almadı. Neticede yem fiyatı et fiyatına yansıdı. İnsanlar ülkenin birçok yerinde denize sebze dökerken, bir kısım sebzeyi almaya güç yetmiyor. Bunun sebebi yine devletin planlama-yönlendirme eksikliğidir. Tahıl üretiminin zayıflamasının sebebi yine devletin destek vermemesidir. En başından devlet eli ile önlem alınsaydı, biz tahıl ithal etmezdik, et 35 liraları bulmazdı, denize sebze dökülmezdi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

WardenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Amasya
Mesaj: 27
WardenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 22:56
[QUOTE=CatchMe1fYouCan] Bende size bir şeyler söylemek isterim.

Sizin dediğiniz şekilde olsaydı tabi ki mantıksız olurdu.Ancak O Angus İthalatı olduğu dönem Etin kilosu 35 Tl civarıydı. Bu durumda ülkede sayılı kişiler dışında kimsenin kurban kesemeyeceği aklınıza gelmeliydi.O dönem ithalat yapılmasaydı şimdi etin fiyatını düşünmek bile istemezdim.

Peki o dönem Etin Kilosu 35 tl. Bu demektir ki besili hayvan sıkıntısı var.Ve kurban bayramı gelmiş,çatmış. 1 ay içinde nasıl bir çözüm üretirdiniz ??


Amacım tartışma çıkarmak değil.Tabii ki tartışma olur ama saygı çerçevesinde.[/QUOTE]
 
Tartışma değil bu fikir alış verişi yapıyoruz...
 
Çok doğru söylüyorsun o durumda et ithalatı mantıklıydı.Peki neden daha önce önlem alınmadı? Önceden besicilere destek verilmedi de durum bu noktalara getirildi? Bunu tartışmamız gerekiyor...
 
Bilmiyorum ithal etler size olumlu şekilde yansıdımı fakat bizim buralara yansımadı.Biz ithal edilen etlerden öncede et yemezdik şimdide.Yemezdik derken çok iyi hatırlarım ilkokula gittiğim zamanlarda her pazar pirzola,antrikot,köfte falan mangallar yapar toplanır yer içerdik.Şimdi anca 2-3 haftada bir mangal yapabiliyoruz,oda tavuk... Bizim buralara pek uğramadı ithal etin sesleri...

 

[QUOTE=OrdiBuko] Biz teknoloji ithal eden bir ülkeydik yıllardır bunu yerlileştirmeye çalışacağımıza yerli olan şeylerimizi ithal etmeye başlıyoruz. Buna dur demenin vakti gelmedi mi sizce?[/QUOTE]

Şu cümlenin altına aynen imzamı atarım.Eskiden teknolojik alanlarda ithalat yapardık.Olmuyor kardeşim ne yapalım derdik.Yerlileştirmeye çalışırdık.Fakat şimdi diğer ülkelere ihraç ettiğimiz şeyleri ithal ediyoruz.Gelişmeye çalışan,bölgede lider olmaya çalıştığını her fırsatta dile getiren bir devlet teknolojik alanda ilerlemeyi bırakın et ithal ediyorsa bu hayalleri bir köşeye bırakalım...
 
[QUOTE=efendy06]En başından devlet eli ile önlem alınsaydı ...[/QUOTE]
 
Sanırım 3 sayfadır konuştuğumuz şeyi temel nedeni bu...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2011 23:03
Arkadaşlar, her ne kadar bu başlık forum dışı konularda olasada burasının hobi ile alakalı bir forum olduğunu unutmadan yorum yazmanızı rica ediyorum.
 
Eğer yazılan mesajlar siyaset içermeye başlarsa üzüleek başlığı silmek zorunda kalacağım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betta2010Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 570
betta2010Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 15:05

Tarımdaki verimsizliğin temel nedeni devletin destek vermemesi değil arkadaşlar,devletin tarıma yeterince destek verdiğini düşünüyorum.Bir tek eleştiri konusu petrol fiyatları dolaysıyle mazot fiyatları olabilir..

Tarımda aslında pek az rastlanabilecek yapısal bir sorunumuz var.Miras yoluyla bölünmeler ve küçük tarlalarda verim düşüklüğü,kendisini dahi geçindiremeyen çiftçiler ortaya çıkıyor..
 
Hayvancılıkla uğraşan bir köylü bir kaç ya da bir kaç yüz hayvanla uğraşmakta..
Hayvancılık konusunda Yeni Zellenda en öndeki ülkelerden örnek verecek olursak izlediğim tv programında küçük sayılabilecek bir çiftlikte 40 bin küçükbaş hayvan vardı..Ülkenin nufusu 8 milyon civarındayken 40 milyon hayvan mevcudu bulunuyor..
 
Şunu anlıyorum ki artık bakkallar kapanmasın,mahallemde bakkal amca istiyorum gibi kahraman bakkal edebiyatından kurtulmalıyız,işletmelerimizi büyütmemiz gerekiyor artık devir süper market devri.Bakkalara düşen iş birkaçının biraraya gelip kendi marketlerini açmaları diye özeteleyebiliriz..
Kalkınmanın tek yolu sanayileşme ve üretimden geçiyor..Tabi bize yeni pazarlarda lazım,mal almalıyızki malımızı satalım..Ben almayayım ama benimkini alsınlar diye bir olay söz konusu değil..
 
volkanoguz2011-03-28 15:08:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 22:43
[QUOTE=reis]Arkadaşlar, her ne kadar bu başlık forum dışı konularda olasada burasının hobi ile alakalı bir forum olduğunu unutmadan yorum yazmanızı rica ediyorum.
 
Eğer yazılan mesajlar siyaset içermeye başlarsa üzüleek başlığı silmek zorunda kalacağım...
[/QUOTE]

Siyasete taşan bir nokta yokki. Şu hükümet, bu hükümet diyende yok. Biz genel olarak eleştiriyoruz. Ben hiç siyasi konu açarmıyım.

[QUOTE=volkanoguz]

Tarımdaki verimsizliğin temel nedeni devletin destek vermemesi değil arkadaşlar,devletin tarıma yeterince destek verdiğini düşünüyorum.Bir tek eleştiri konusu petrol fiyatları dolaysıyle mazot fiyatları olabilir..

Tarımda aslında pek az rastlanabilecek yapısal bir sorunumuz var.Miras yoluyla bölünmeler ve küçük tarlalarda verim düşüklüğü,kendisini dahi geçindiremeyen çiftçiler ortaya çıkıyor..
 
Hayvancılıkla uğraşan bir köylü bir kaç ya da bir kaç yüz hayvanla uğraşmakta..
Hayvancılık konusunda Yeni Zellenda en öndeki ülkelerden örnek verecek olursak izlediğim tv programında küçük sayılabilecek bir çiftlikte 40 bin küçükbaş hayvan vardı..Ülkenin nufusu 8 milyon civarındayken 40 milyon hayvan mevcudu bulunuyor..
 
Şunu anlıyorum ki artık bakkallar kapanmasın,mahallemde bakkal amca istiyorum gibi kahraman bakkal edebiyatından kurtulmalıyız,işletmelerimizi büyütmemiz gerekiyor artık devir süper market devri.Bakkalara düşen iş birkaçının biraraya gelip kendi marketlerini açmaları diye özeteleyebiliriz..
Kalkınmanın tek yolu sanayileşme ve üretimden geçiyor..Tabi bize yeni pazarlarda lazım,mal almalıyızki malımızı satalım..Ben almayayım ama benimkini alsınlar diye bir olay söz konusu değil..
 
[/QUOTE]
Mazot fiyatını benim düşürmemi bekliyorsanız hemen düşüreyim. Sanırım onu da devlet düşürecek. Yoluda çok basit. Gürcistanda yaşayan bir arkadaşım var. 3200cc v6 twin turbolu arabaya biniyor. Nası oluyor diye sordum, benzinin litresi bir doların altındaymış. Nasıl oluyor acaba?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kral__50Çevrim Dışı

Kayıt: 19/01/2011
İl: Nevsehir
Mesaj: 33
kral__50Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 12:53
[QUOTE=serengeti]Türk öğretmenlerle 3 yıl ortaöğretim, 3 yılda lisede olmak üzere 6 yıl ingilizce dersi alıpta bir tane cümle kuramayan bir kişi olarak yararlı olabileceğini düşünüyorum. [/QUOTE]

Aynen katılmaktayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 14:04
Et, sebze, tahıl konuşurken kırsalda vakit geçiriyorsak, köy kahvesinde çay içiyorsak yorum yapalım. Televizyondan duyduğumuz gördüğümüz şeylere yorum yapmayalım bence.

Domates yoktu ithal ettik der televizyon izleyen bir insan ve evet mantıklıdır ama öncesinde devletin "erkek" domates tohumlarını çiftçiye verip dağıttığını kimse hesaba katmaz.
Kimse hayvancılığın bitirildiği noktayı görmez ve e hayvan yok ya ne yapsaydık der. Hadi diyelim artık iş işten geçmiş ve yapılanlar doğru;
1-Neden yüksek vergi alınıyor?
2-Sağlık bakanlığı sebep belirtmeksizin neden yakın veya gömün diyor?

Konu et, sebze, meyve, tahıl, benzin genel ithalata gelecek ise bunun yeri hem burası değildir hemde bunu konuşmak için öncesini sonrasını iyi bilip "partim" yada "ailem" ne düşünüyor dememek gerekir.

Konu yabancı öğretmen ve bunun yararları ile zararları tartışılıyor. Ve konuyu savunuyorsanız öncesindeki yorumların hepsini okuyup size şu noktada karşı geliyorum çünkü şöyle şöyle yararları vardır deyiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MentalMachineÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 94
MentalMachineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 15:18
[QUOTE=efendy06]

Dünyada kendi eğittiğini beğenmeyen tek ülke bizimkidir herhalde. Biz boşamı okuduk onca sene o üniversitede? Biz atama diyince para yok, ithal öğretmen diyince açılıyor kesenin ağzı. 

Yakında gazetelerde görürsünüz beni, eylemde olay çıkartan öğretmen diye... Yazıktır, günahtır bu memleketin insanına. Bir taraftan işin yoksa bulaşıkçılık yap de, diğer taraftan öğretmeni bile ithal et...
[/QUOTE]

Devlette öğretmenlik yapmak için 30 yaşına (35'e çıkarıldı mı?) kadar sınav giriş hakkım var ve her yıl düşünüyorum: Değer mi? Öğretmenliğin verdiği hazzı (ki hiçbir şeye benzemez), hor görülerek, zor yaşam şartlarına ayak uydurup, üç kuruş parayla hayatımı devam ettirmeye çalışarak geçirirken ne derece tadarım bilmem.

Aynen dediğiniz gibi kendi ülkesinde yetiştirdiği öğretmene, üniversitesinde öğrettiği İngilizce'ye güvenmeyen bir devlette bu gönül işi mesleği yapan herkese saygısızlık bu. 

Her yıl eğittiği, mezun ettiği onca öğretmenin kendi imkanlarıyla yurtdışına çıkıp dil pratiği yapmaktan başka çaresi yok, verdikleri maaşla bunu yapmak ise imkansız. Kadro bekleyen onca insan, hakkı olan zammın azıcığını görmeye bile hasret onca öğretmen varken, her şey gibi "ithal"in peşinden koşmak cahillik ve görgüsüzlük, başka bir şey değil.

Bu "ithal"e duyulan sevda ve hayranlık nedir anlamış değilim. 11 yaşındaki kardeşime her yıl okulda yerli malı haftasını kutlatıyorlar ama vergisiyle fiyatı uçmuş ithal etleri yediriyorlar. Kardeşimi eğitmek için yıllarca İngilizce okumuş bana değil, herhangi bir yabancıya güveniyorlar, süper gerçekten.

4 aylığına gittiğim Amerika'da benim bildiğim dil bilgisini, üst düzey sözcükleri bilen Amerikalı sayısı bırakın bir elin parmaklarını 3'ü geçmez. AB hibe programlarından her yıl onca para alıyorlar, öğretmenlerin için yaz bir proje, gönder İngiltere'ye hepimizin b.k gibi konuştuğunu düşünüyorsan.

Tabi ki anadili İngilizce olan biri ile o dili konuşmak (ondan öğrenmek değil) çok farklıdır, gereklidir, güzeldir ama bu kadar öğretmenin yıllardır atanmadan işsiz dururken, kadrona aldıklarınsa gelecek kaygısıyla ölüp dirilirken dışarıdan bunca "ithal" öğretmen getirmek... Peh...





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendy06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/07/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1077
efendy06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 18:23

Sevgili Övgü, bilmiyorlar. Zannediyorlar ki Amerikadan, İngiltereden, ordan burdan gelen ve anadil olarak İngilizce konuşan bir kişinin konuştuğunu bizim öğrencimiz anlayacak. Bilmiyolar ki, İngiliz Amerikalıyı, Amerikalı İngilizi anlarken zorlanıyor.

İşin saçma tarafı ne biliyormusun, bizim bildiğimiz İngilizceyi beğenmeyen devlet İngilizce öğretmeni atarken bir tane bile İngilizce soru sormuyor... Madem sorun olduğunu düşünüyorsun, atama sınavını branş ağırlıklı yaparsın, matematik bilen İngilizce öğretmenini değil de İngilizce bilen İngilizce öğretmenini atarsın, sorun çözülür... Düşünsene, matematik bildiği için atanan İngilizce öğretmeni... Komik olmuyor mu? Ama maalesef durum bu. Durum bu olduğu sürece Türkiyede eğitim sistemi düzelmez...Bu arada ithal öğretmen derse girerse...

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=znysrovVy5E&feature=player_embedded[/VID]
efendy062011-03-30 18:29:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MentalMachineÇevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 94
MentalMachineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 19:00
Murat, KPSS sınavı benim için tam anlamıyla bir kabustu. Ben 16 yaşında, Yabancı Dil sınıfına girmişim, 21 yaşında kadar sadece sosyal bilgiler ve dil alanında eğitim görmüşüm, KPSS denilen o sözde standardı yakalama sınavında bana 8 trigonometri, 5 bilmem ne, 9 bilmem ne soruyor. Yahu sen en başından bana matematik öğretmemeyi uygun gördün, bu yaptığın da nedir o zaman? Şaka gibi ya, İngilizce Öğretmenliği mezunu arkadaşlarımın tamamı dersaneye gidiyordu KPSS için. O parayı dersaneye vereceklerine, sen az bir destek fonu oluştur da her mezun gitsin İngiltere'de bir dönem, bir ay, üç ay okusun. Erasmus programları ile her türlü hibeden faydalanıp bu konuda hiçbir şey yapmadan öğretmen ithal etmeleri çok komik.

KPSS sonucum baraj puanına yakın bile değildi :) Yüksek lisans için girdiğim KPDS sınavından ise 98.7 aldım, evet benden İngilizce öğretmeni olmaz değil mi? 

Bu videoyu izlediğim iyi oldu, unutmuşum, çok güldüm :D Murat, iyi ki Mr. ... ve nicesi geliyor, mazallah öğrenciler bizden öğrenecekti İngilizce'yi bak gördün mü.



MentalMachine2011-03-30 19:03:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 21:30
Murat bey keşke bu video'yu daha önce paylaşsa idiniz yukarıda yazmış olduğum bir yazıda sormuştum bir düşünün sizce nasıl olur diye.
Bu video sadece bir bölümü olurdu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir