405 lt Tank - Kötü koku - Giderildi(Çözüm 3.Sayfa)


tembeladamÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 120
tembeladamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 15:51
[QUOTE=Zuckar]Arkadaşlar bu hobiyi 2 tür zevk alarak yapan vardır. 1 sürekli mudahale yaparak çıkan sorunları çözmeye uğraşarak ve zaman ve para hacayarak bütün bunların sonundada bir hangi sonucu bekleyeceğini bilmeden bu hobiyi yaparlar. Bu durumda olan balıklara ve evin düzenine olan olur. 2. tür ise kurulum ve tecrübelenme evresini geçtikten sonra su değerleri oturmuş tankta amaca yeter miktarda yani üreme için dişi(ler) ve erkekler yada seyretmek için sadece dişiler yadar erkekler olarak tankı kurup karşısına gecer seyrederler. Bu kişilerin tankının çok talebi olmaz ve onlarında tankın kapasitesinden fazla şey beklemezler. Beklenecek bir şeyde yoktur hobi dert olmamalıdır. Çok nüfüsta balığı uyumsuz türleri bir araya koyup sürekli sorun çözmeye çalışanlara puzzle yada sdoku öneriyorum burda hiç bir canlı ölmüyor yada kötü sartlarda yaşamaya zorlamıyor. Uyumsuz türleri bir araya koymakta ısrar edenlerede bir tavsiyem var hobinizi uzun yıllar yapacağınızdan belirli bir plan ve mantıkla 2sene bir tür 3 sene başka bir tür zevkinize göre seçerek sıkıldıkça değiştirerek yapın çünkü insan ömrüyle balıkların en çok yaşayanı arasında büyük fark vardır hobi hayatınız bir çoğuna yetecektir. Fatih Bey'inde yapacağı açık seçik bellidir sayıyı düşürdüğü gün koku gidecek ve balıklarının mutlu olduğunda hobiden zevk almaya başlayacak. [/QUOTE]

meslek olarak dediğğiniz yapıda sayılırım, hani bir musbet bin nasihatten iyidir derler ya atalar.. ama ben musubet olmadan istediğim gibi olmasını sağlama çabasında olduğumdan dediğiniz ilk katagıoriye giriyorum sanırrım.. :)

aslında ben yavru olmaları dolayısala bu tanka okadar balık aldım ..ama tüm üstadlar olmaz dedi.. tamam dedim vericegim.. satmak istemedim... sevecek birileri olsun die bekledim 50 kadarı bşka bir yuvaya gidecek 2 hafta sonra sonra hala cok fazla sayıda olacaklar..80 civarı.. onlarında en ufakları büyüyecek.. ve onlarda gidecek..bende kalite ve tavırlarına göre erkeklerimi sonrasında ise dişilerimi belirleyecegim ve kendi kolnimi kuracagım...: )

insallah planlar yolunda gider ve kazasız belasız istediklerimi yaparım!!

saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 21:32
50 çıkınca farkı hissedeceksiniz. Bu farkı hissedince de 2. Kategoride hibici olmayı daha çok isteyeceksiniz. Sonrada sadece istediğiniz koloniler kalınca koşturmaca yaşamadan hobiyi yaşayacaksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tembeladamÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 120
tembeladamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2011 20:53
[QUOTE=Zuckar]50 çıkınca farkı hissedeceksiniz. Bu farkı hissedince de 2. Kategoride hibici olmayı daha çok isteyeceksiniz. Sonrada sadece istediğiniz koloniler kalınca koşturmaca yaşamadan hobiyi yaşayacaksınız.[/QUOTE]

Merhaba Abdullah bey,

Balıklar ellerinizden öper 1,5 katına ulaştılar..Çeşitli yemlerle mutlu mesut geçen 6 öğünleri ve haftada 2 kez yapılan %20 dip çekimi ile temiz ve ferah bir yaşam alanı sağlandı kendilerine.. Aslında bu hafta sonu gideceklerdi ama o kadar hızlılar ki dekorla beraber yakalamak imkansızlaştı...Haftaya gece dekorsuz ortamda saldıracağız bakalım yakalaycabilecek miyiz... :)

max 50 canlı kalacak en kısa zamanda ...

Yalnız cam iç yüzeyinde ince bulutumsu beyaz bir tabaka oluşmaya başladı.. Bu nedir?

 2 vatozun birisi alırken de gördüğüm üzere özürlü gibi...Aynı boyda aldım neredeyse 2 katı oldu diğeri... Hırpalandığı da aşikar..Fazla dayanmaz sanırım... Bu ikisine arkadaş 2 leopar vatoz ve bunlara ilave   4 labio yanında 2 makrakanta almayı düşünüyorum..Yani temizlik ekibimi 8 çöpçü 4 vatoz olarak genişletmek istiyorum..

Tabii su temizliğini de düşünerek 10 adet tatlı su midyesi ilave ederek tertemiz bir tank elde etmek gibi bir fantezim var!!!

Hayata geçirmek olası mıdır?

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tembeladamÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 120
tembeladamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 10:59
Öncelikle merhaba,

Beni çok endişelendiren konu başlığı ile ilgili sorunu çözdükten hemen sonra tekrarının yaşanmaması için bana daha güçlü bir iç filtre lazım diyerek mevcut 1500l/h olduğunu iddaaa eden yanlız 150 bile vermeyen angora 1904 iç filtre ek olarak, üretim hane sahibi bir abinin tavsiyesi üzerine kendisinden 40 tl bedelle ATMAN-306 2000l/h bir iç filtre aldım.. Gerçekten su filtrasyonu gözün göreceği derede netleşti berraklaştı. Kumun üzerinde neredeyse hiç bir pislik kalmadı. İtiraf etmeliyim ki suda yer yer uçuşan partiküller görmüyor değilim ama sonuçta 2 iç motoru ve 140 canlı hareketinden dolayı oluşmaması imkansız ama su haftada 2 dip çekimi ile gözle görülür derece temiz ve sağlıklı görünmekte. Yapmış olduğum sirkülasyonu ihtiyacı olabilecek arekadaşlarda faydalansın diye çizerek anlatmaya çalıştım. umaraım faydalı olabilirirm. İş yerindeyken acele ile çizdiğim için çok mükemmel bir santsal çalışma olmasada sonuçta derdini anlatabilen bir durumda...



Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray59Çevrim Dışı

Kayıt: 13/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 321
Eray59Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 00:41
Ben birşey merak ettim cam kalınlığı nedir acaba? videoda çok ince gibi duruyor merak ettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tembeladamÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2011
İl: Ankara
Mesaj: 120
tembeladamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2011 17:56
[QUOTE=Eray59]Ben birşey merak ettim cam kalınlığı nedir acaba? videoda çok ince gibi duruyor merak ettim. [/QUOTE]10mm!!! Aslında incede sayılmaz..Sırf camı 85 kg geliyor tankın...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir