40 Tetra Gold,10 Lepistes,10 Melek,10 Kılıçkuyruk


toprak5638Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 4
toprak5638Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 09:21
Merhaba arkadaşlar.

foruma yeni üye oldum. yaklaşık 6 yıldır akvaryum ve balıklarımla uğraşıyordum amatör olarak. 120 litre bir tankım var. Dün akşam saatlerine doğru büyük bir fikir değiştirdim. Benim için baya bi radikal karar oldu bu. Öncelikle şöyle başlayayım. 13 adet 7 8 10 cm boylarında frontoza brundi besliyordum. Annemin sitemlerine yenik düştüm :) . Balıklarımın hepsini sattım ve 40 adet tetra gold, 10 adet melek , 10 adet kılıçkuyruk , 10 adette lepistes aldım akvaryum cümbüş içerisinde. Ancak akvaryum tabanında silis kum ve kayalar mevcut. su ise frontozaların bulunduğu suydu ve içerisinde 7 adet cüce vatoz ve 1 adet çöpçüde mevcut.

gelelim asıl yardım istediğim konulara :)
- hiç beslemediğim için almış olduğum balıkların ortamı nasıl olmalıdır. kumu ve kayaları çıkartmalımıyım.
-70 adet balık kaç derecede yaşamalı ve su değerleri nasıl olmalıdır.
-kullanıcağım yemler ve ilaçlar hakkında bilgi alabilirsem mükemmel olur benim için.
-içerisine canlı bitkide koymak istiyorum hatta bol miktarda. silis kum üzerine bir sıra toprak attıktan sonra koymam kötü olur mu ?
yani kısacası beni genel olarak bilgilendirebilecek arkadaşlara çok minnettar kalırım. ve şimdiden çok teşekkür ederim. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erdemoguzÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]12655,2[/B]
Kayıt: 07/11/2015
İl: Düzce
Mesaj: 2295
erdemoguzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 09:37
Merhaba Ozan bey, öncelikle akvaryum hacminize göre konuşacak olursak balık sayınız biraz fazla. Meleklere o akvaryum dar gelecektir. 40 tetra da biraz fazla olmuş bence. Bu ortamda balıklarınız tamamen bir süs olarak görünecek ve kendilerine dair hiç bir karakteristik özelliği sergileyemeyecektir. Ya canlı doğuran türleri ve yanında 10 lu bir tetra gurubu, ya da 4-5 adet melek ile beraber yine 10 lu bir tetra grubu ile devam etmenizi tavsiye ederim. Cüce vatozlar bölgecidir biraz gözlemleyerek birbirlerine zarar vermediklerini görüyorsanız onlar öyle kalabilir. Ama tek olan çöpçü dediğiniz cory türünü çıkarın. Koloni balığıdır en az 5li 6lı bir grupla beslenmelidir. Akvaryum sıcaklığınız 24-26 arası uygun olacaktır. Bolca kayalık alan yerine dal-kök ve bakımı kolay basit bitkiler eklemenizi tavsiye ederim. Forum içerisindeki tanıtım konularından kendinize örnekler çıkarabilirsiniz. Proteinsel yemler kullanmalısınız. Beslediğiniz türler genel olarak etçil ve ya hem etçil hem otçul.

Bitki ve silis kum ilişkisi biraz karışık bir durum. Bazı bitkiler yetişebilirken bazıları hiç büyüyemiyor. Akvaryumdaki canlıları çıkarıp bitki ekeceğiniz alanlardan silis kumu çıkararak yerine dere kumu ve ya biraz daha kalın tanecikli kuvars kum kullanabilirsiniz. Misket gübre ve sıvı gübre takviyesi ile bakımı kolay basit bitkiler ile çok güzel bir akvaryum oluşturabilirsiniz. Keyifli hobiler dilerim.

Beğenenler: [T]189949,Mu5a[/T][T]168058,erkamgok[/T][T]191069,Amatör 🔰[/T]
+1: [T]78942,muratdeg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkamgokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2014
İl: Adana
Mesaj: 625
erkamgokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 09:39
Öncelikle hayırlı olsun ama balık sayısı akvaryumunuza oldukça fazla önce onda bir düzenleme yapın.Yoksa balıklarınızı kaybetmeye başlarsınız.Keşke balıkları almadan önce araştırma yapsaydınız.
Bİtkili olmasını istiyorsanız akvaryumu baştan sonra ayarlamanız gerek forum içerisinde bitkili akvaryum için gerekli bilgiler var araştırıp kuruluma geçersiniz.

Beğenenler: [T]191069,Amatör 🔰[/T]
+1: [T]78942,muratdeg[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

toprak5638Çevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 4
toprak5638Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 10:24
Yorumlarınız için teşekkür ederim. evet akvaryuma koyduktan sonra biraz fazla olduğunu gördüm bende. sanki biraz aç gözlülük gibi oldu benimkisi . Frontozalardan sonra güzel bişey yapmak istedim ve akvaryumcu ile takas yaptık balıkları. sizin tavsiyeniz anladığım kadarıyla melekler büyük gelecek akvaryuma. aldığım balıklar yavru oldukları için ufak gözüktüler. 1 hafta falan geçtikten sonra balıkların alışma evresini atlattıktan sonra kumu çıkarıp bitki akvaryumunu kurmaya başlayacağım kayaları değiştirip komple tabana çim yapmayaı düşünüyorum. güzel kökler bulup moss ile köklerin belli kısımlarını sarıp görüntü açısından ekstra görsellik eklemek istiyorum. Co2 takviyesi için araştırmalar yaptım. yani anlayacağınız tankımı güzel bir şekilde değerlendirmek istiyorum. ama tabiki sizlerin ve açılmış konu başlıklarından edindiğim bilgilere göre. canlı doğuran türünde yeniyim illaki hatalarım olucak ama en zararsız şkilde işin içinden çıkıp güzel bir görsel oluşturmak istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkamgokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2014
İl: Adana
Mesaj: 625
erkamgokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 11:36
Zemini micra yada sp. japon ile kaplamanızı öneririm.Co2,gübre ve ışık ile çok güzel sonuçlar alırsınız.Taban için örnek verecek olursak mesala jblden örnek vereyim fiyatıda uygun sayılır.

https://www.akvaryum.com/hemianthus_micranthemoides_bitkir_25_885.asp

https://www.akvaryum.com/hydrocotyle_tripartita_bitkir_25_5695.asp

Zemine JBL AquaBasis,ortaya Jbl Florapol en üstede Jbl Manado çok güzel bir taban olur.En üste manado hafif olduğu için hagen kumda kullanabilirsiniz.
Işık seçimini led yada floresan lambayı araştırarak karar verebilirsiniz.
Kurulumdan sonra bakteri kültürü eklemenizde fayda var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MakaveizeÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2016
İl: Ankara
Mesaj: 8
MakaveizeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2017 23:45
Tetra gold nerden bulabilirim ankaradan ve fiyat nedir

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir