40*20*15 ölçülerinde mini beta akvaryumu


emre90Çevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 985
emre90Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2010 18:39
Herkese iyi akşamlar,arkadaşlar bende 40-20(h)-15 ölçülerinde bir akvaryum var bu akvaryumda beta balığı beslemek istiyorum fakat sadece beslemek değil aynı zamanda üretmekte istiyorum beta üretimi ile ilgili konular var sitemizde fakat benim sizden istediğim bu akvaryumda beta beslemek üretmek için neler yapmalayım?Hangi bitkileri koymalıyım?Sizce hangi tür beta balığını seçmeliyim kolay üreyebilen olarak.Benim amacım ticaret değil sadece bir türü kendi evimde üretmek,yavrular yüzüşlerini ve büyüdüklerini görmek çok güzel bir durum amacım ticaret değil sadece hobi amaçlı yanlış anlaşılmak istemem.Böylece bu konuda beta balığı beslemek üretmek isteyenler için bir kaynak olur daha önce beta balığı beslemiş ve üretmiş olan arkadaşlarımızdan ve üstadlardan tecrübelerini bizlere aktarmalarını bekliyorum.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 08:44
Bilgi Ağacında "tatlı su canlıları/labirentliler" kısmında beta ile ilgili temel bilgiler var. Ayrıca bir çok konuda farklı yaklaşımlar da konuşuldu. Bunlara bakmanız yerinde olacaktır. Çünkü soruların hepsinin cevabı orada var.
Belirtilen ölçülerdeki akvaryum beslemek için uygun olabilir. Ancak üretim için tek başına yeterli olmaz. Çünkü dişiyi ve erkeği daha sonra ayırma gereksinimi, yavruların byüyeceği yer olarak ufak olması gibi sıkıntılardan biraz daha büyükçe bir akvaryuma daha ihtiyaç olacaktır. Tür konusu sorun değil, çünkü betaların arasında kolay veya zor diye bir tür yok. Hepsi aynı zorluktadır.
Bitkiler için en temel olanlar yüzey bitkileridir. Pistia, riccia, su mercimeği gibi türlerden olabilir. Tabanda ise bakımı kolay bir iki kök yeterlidir. Beslerken tabanda kum ve dekor olması iyidir. Ama üretirken cama cam daha kontrollü olur.
Diğer detaylara konulardan bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir