54x45x40 Akvaryum Ekipman Tavsiyesi


MaisonWReefÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2017
İl: Aydin
Mesaj: 97
MaisonWReefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2023 21:15
Merhabalar öncelikle 54x45x40 (91 litre) ve 45x40x40 (72 litre) olmak üzere iki katlı bir sete sahibim büyük olan akvaryumu show amaçlı küçük olanı ise cüce amerikan üretimi için kullanmayı düşünüyorum. Bitkili olacak akvaryumlarımda filtrasyon konusunda kafam çok karışık, dış filtre düşüncem vardı fakat 2 akvaryumumun olması ve dış filtrelerin çok pahalı olması nedeniyle (Öğrenciyim[:)]) vazgeçmiş bulunmaktayım. Alternatif olarak Tetra Aps 300 hava motoru ve pipo filtre düşünüyorum. Canlı olarak üst kat için Tetra türleri ve melek düşünüyorum. Alt kat için ise 1 çift cüce amerikan düşünüyorum. Sizce bu iki akvaryum için pipo filtre yeterli gelir mi filtrasyon için yeterli gelmezse alternatif olarak Hamburg filtre düşündüm bunun hakkında da düşüncelerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilgekeciÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2015
İl: Bursa
Mesaj: 110
bilgekeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2023 13:22
Benim size önerim o hacimde askı dış filtre veya şelale filtre olur. İkisi de benzer şeylerdir. Askı dış filtre olursa içini de istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Ben 36l tankımda aquael versamax mini filtre kullanıyorum memnunum ancak size az gelecektir. Versamax 1 bakabilirsiniz. Şelale filtre bitkilide co2 verdiğinizde faydalı oluyor difüzörü şelalenin altına koyarsanız co2yi tüm suya dağıtıyor.

Askı dış filtre isterseniz: xlpro marka filtre en ucuzu askısı ve su debisi ayarlama imkanı da mevcut.
Dış filtre olarak da sunsun mini gibi bir filtre işinizi görecektir.

Pipo filtrenin bu hacimde tankta etkin bir mekanik ve biyolojik filtreleme yapacağını düşünmüyorum (az balık biyolojik yük az olursa belki.) hepimiz iyi su değerleri isteyen nadir türler beslemek istiyoruz. Filtre önemli bir kalem, başka yerden kısın gerekirse ama iyi bir filtre alın derim ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir