55x45x40 İwagumi Akvaryum İçin Kum Ve Kaya Önerisi


MaisonWReefÇevrim Dışı

Kayıt: 29/08/2017
İl: Aydin
Mesaj: 97
MaisonWReefÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2023 21:31
İwagumi tarzı bir akvaryum kurmak istiyorum fakat kum konusunda üniversite öğrencisi olduğum için aktif toprak kullanamıyorum. Aydınlatma olarak 36 Watt power led armatür tercih ettim. Kum olarak da vitasand markasının siyah bitki kumunu düşünüyorum hem fiyatının uygun olması hem de rengi açısından. Bu kumu misket gübre ile desteklediğimde zemin bitkisi yetiştirebilir miyim ? Kaya olarak da aquadeco mini land scape kaya düşünüyorum. Akvaryumda mayalı co2 kullanacağım yine fiyat açısından uyguna geldiği için. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilgekeciÇevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2015
İl: Bursa
Mesaj: 110
bilgekeciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2023 16:24
Aktif toprak kullanmak zorunda değilsiniz misket gübre de iş görür ancak misket gübrenin de en geç 6 ayda bir yenilenmesi gerekir. Zemin bitkisi istiyor musunuz? Ne tarz bitkileri tercih edeceksiniz ona göre belirtirseniz yardımcı olabiliriz. Zemin bitkisi varken misket gübreyi yenilemek zor olacaktır.

Ucuz yollu istiyorsanız; en alta lav kırığı üstüne kaplayacak kadar siyah kum. misket gübreler. en son da kapak toprağı hem misket gübreyi kapatacak hem de kökler için yeterli yer bırakacak şekilde (bitki için kullanılan genel deyim yoksa kum tabi ki:) olacak tek çeşit toprak kullanacaksanız kapak toprağı da aynı kum olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir