8-9 Saatte Nasıl Olabilir


tontichÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
tontichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2006 20:22

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Maalesef artık canlı değil

Akvaryum Kapasitesi (litre):240 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Karma Malavi 3 de küçük boy G. Teror ( G. Terorleri yakında ayıracağım) ve tek kalan 15 cm civarı vatoz.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derece

Filitrasyon: Tetratec 700 dış, atman iç

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir %10 su değişimi  son olarak 4 gün önce.

Dün gece 23:30 24:00 civarı akvaryumun ışığını kapatmadan önce yaklaşık 1 saat kadar akvaryum başında idim ve herhangi birşey yoktu. Sabahleyin saat 08:30 gibi ışığını yaktığım zaman gözlerime inanamadım. 12-13 cm kadar vatozum resmen bembeyaz olmuştu. Karantina tankına aldım ama öğleye kadar yaşamadı maalesef. Beyaz benek değil, Pamukçuk tabiri bir tür mantar. Anlamadığım bu kadar kısa sürede bu denli nasıl olabilir. Korkum diğer balıklarımdan yana,  diğer balıklarımda  şuana kadar olumsuz bir durum gözlemedim. ama bu gece oldukça tedirgin geçecek benim açımdan.

Sizlerden ricam konu hakkında deneyimi olanların fikir vermesi, su değişimi ve oranı konusunda kararsızım. İlaç olarak tankın tamamına birşey uygulamam gerekir mi?. Bu arada balıklarımın iştahlarında da olumsuz bir durum söz konusu değil. Fikirlerinizi bekliyorum.

Bu arada vatozların ikiside 3 gün kadar önce gelmişler ve o günden bu yana gayet çalışkan bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Gözle görünür bir belirti mevcut değildi.

İyi dileklerimle.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tontichÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 12
tontichÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 00:00

Merhabalar;

Çok ilginç hiç kimsenin cevap vermemiş olması, hiç mi kimsenin başına gelmedi böyle bir durum nedir anlamadım. Yaklaşık 10 gün geçti diğer balıklarımda şükür hiç bir olumsuzluk yaşamadım.

Ama halen büyük merektayım bu kadar kısa sürede sağlıklı görünen bir balık naıl bembeyaz olur??

İyi dileklerimle.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 00:07

Benzer duruma rastlamıştım. Yurtdışından gelen bir koliden bembeyaz pamuk gibi bir balık çıktı. Mantar şartları uygunsa hızlı ürer muhtemelen balığın bağışıklık sistemi çökmüştü.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir