80x40x50 Tur Tavsiyesi


CalidoreÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2009
İl: Konya
Mesaj: 48
CalidoreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 05:18
Merhabalar,

   10 yil önce bıraktığım akvaryum hobime, bir kaç gün önce arkadaşlarla uzun bir akvaryum sohbetinden sonra tekrar döndüm. Lepistesler besleyeceğim , japonlar besleyeceğim diye sevinerek gidip 80x40x50 bir akvaryum aldım. Günışığı ampul takıp, Eheim 2213 dış filtre satın aldım. Ayrıca Akman ısıtıcı ve Tetra AquaSafe dinlendirme ilacı edindim. Akvaryumun içine eşimin isteği üzerine beyaz kum serip, üzerine nadiren renkli taşlar ve kendi deniz taşlarından ( ufak serpiştirdim. ) Yine eşimin isteği üzerine ortasına büyük, içi oyuk girintili çıkıntılı bir gemi aldım.

Akvaryumu temizleyip, kumları yıkayıp, sistemi kurdum. 3 gündür dinlenme aşamasında, suyun oturmasını bekliyorum, bir kaç gün daha beklemeyi planlıyorum. Bu arada balık için araştırmalar yapmaya başladım, nedense bunca yıldan sonra japon ve lepisteslere karşı bir anda soğudum.

Daha önce 10 yıl baktığım bu tropik balıkların saçma sapan ölmeleri, çok çabuk hastalanmaları, kendi yavrularını yemeleri, çok uzun süre bir japona bakıp saçma sapan nedenlerle ölmesi gibi sebeplerden dolayı chidlid beslemeye karar verdim.

Akvaryumcuların, "abi süper geçinirler" sözüne kanarak 4-5 renkli chidlid, 2-3 astronot, bir kaç papagan chidlid ve hatta üzerine bir de köpek balığı felan almaya karar vermiştim. Neyseki iyice araştırayım deyip forumu detaylıca okudum.

Sonuç olarak bu kararıman ( ki zaten imkansızmış ) vazgeçtim. Güvendiğim bir akvaryumcuda Demonisa chidlid gördüm, açıkcası renkleri ve tarzı hoşuma gitti. Buradan da okuduklarım hoşuma gitti. Akvaryumuma bu balıklardan koymayı düşünüyorum. Chidlid konusunda hiç tecrübem olmadığı için, bir kaç sorum olacak. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

1) Akvaryumumda ne gibi modifikasyonlar yapmalıyım ? ( Lütfen kumu değiştir demeyin )

2) Akvaryuma kayalar almaya karar verdim ( tabi makul boyutlarda ) tek bir köşeye mi yapayım, yoksa her iki arka köşeye de ufak kayalardan oluşan sığınaklar yapayım ?

3) Demonisanın yanına hangi tür önerirsiniz? Örneğin 2e8d demonisa mi yapayım ( ki bu kadar demonisa bulamayabilirim ) yoksa 1e4d demonisa yanına da 1e4d başka bir tür mü koyayım ? Başka tür koyarsam ne olmaslı ? ( hiç bir prenses türü istemiyorum )

4) Chidlidlerle cüce vatoz besleyebilir miyim? Tavsiyeniz nedir ?


Not : Akvaryumun ufak oldugunu, once baliga karar vermeden akvaryum alip dekore etmenin yanlış oldugunu biliyorum. Hatta japonlarla lepisteslerin bir arada yaşamayacağını dahi biliyorum. Fakat benim akvaryum maceramda internet ya da forumlar böyle aktif değildi ve akvaryumcuların dediğine inanırdık. Bu nedenle hatamı telafi edip, doğru kararlar vermemi sağlarsanız çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karaleoÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Sanliurfa
Mesaj: 14
karaleoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 12:22
Merhaba;

Öncelikle tekrar hobiye dönmen hayırlı olsun. Demonisa chiclidin nasıl birşey olduğunu tarif edebilirsen iyi olur.

Biraz araştırdım ama demonisa diye birşeye rastlamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CalidoreÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2009
İl: Konya
Mesaj: 48
CalidoreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 12:30
Özür dilerim, demonisa degil, Demasoni ismi : http://www.akvaryum.com/pseudotropheus_demasoni_malawi_zebra_tatlisur_3_230.asp buradaki balık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

freeasabirdÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4477,1[/B]
Kayıt: 15/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1397
freeasabirdÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 12:50
Küçük kayalardan iki tarafada balıkların saklanabilecekleri kayalar koyabilirsiniz. 1 erkek 4 dişi Saulosi Coral Red ve  1 erkek 4 dişi de demosini çok güzel olur düşüncesindeyim. Vatos olarakda cüce vatoslar güzel oalcaktır.
 
Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

brooklyn_bjkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/07/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 708
brooklyn_bjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 12:57
Taş seçimini akvaryum tanıtımı bölümünden yada ilanlardaki akvaryumlardan beğendiğin türleri akvaryumun iki ucuna dizebilirsin.Tür olarak o hacimde 2e6d demosoni ve 2 cüce vatoz tavsiye ederim.Hayırlı olsun akvaryumun.Mümkünse batık gemi yerine orta kısma anubias türü bitki koyarsan daha doğal bir ortam oluşturabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

skydive06Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 139
skydive06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2009 20:07
Öncelikle hayırlı olsun. Şu an 80x40x55 boyutlarındaki akvaryumumda 2e 7d demasoni besliyorum ve inanın akvaryumumun karşısından hiç kalkmadan tüm gün boyunca balıkların hareketlerini izleyebilirim. Bu kadar izlemesi zevkli bir tür daha önce beslememiştim ve şiddetle tavsiye ediyorum. Eğer birkaç öneri isterseniz sanırım size yardımcı olabilirim.
 
1. Akvaryumlarımızın boyutları neredeyse aynı sayılır sizde 2e 7d demasoni veya 1e 3d demasoni-1e 3d saulosi besleyebilirsiniz(Eğer iki tür besleyecekseniz dekoru çok iyi düzenlemeniz gerekmekte çünkü demasoniler oldukça bölgeci balıklardır) Ama ben size tek tür beslemenizi tavsiye ederim.
 
2. Akvaryum içerisine kullanacağınız kum ince taneli kum olmalıdır(Demasoniler kumları ağızlarına alıp tekrar bıraktıkları için). Ayrıca kaya seçiminide yuvarlak kenarlı kayalardan yana kullanırsanız balıklarınız için daha emniyetli olacaktır(Çünkü balıklarınız o kayalar arasında deli gibi koşuşturacaktır). Orta boy 25-30 parça kayadan çok güzel bir dekor yapabilirsiniz.
 
3. Bunun dışında Anubias Nana kullanarak akvaryuma biraz yeşillik katabilirsiniz.(Demasoniler otçul balıklardır ama Anubiaslar kalın yapraklı bitki olduklarından yiyemiyorlar). Akvaryum içerisinde fazlalık yapacak gemi gibi aksesuarlarıda kaldırıp, tek renk(mesela mavi veya siyah) fon yapıştırırsanız seyrine doyum olmayan bir akvaryuma sahip olabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
 
Tekrar hayırlı olsun:) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CalidoreÇevrim Dışı

Kayıt: 29/09/2009
İl: Konya
Mesaj: 48
CalidoreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2009 12:53
Yanıtlar için çok teşekkür ederim. Malesef yeni üye olduğum için hızlı yanıt veremedim. Forum ancak şimdi yazmama izin veriyor.

Demanosi almaya kesin karar verdim, hatta dün 1e4d lik bir grubu 20 dakika izleyip ayırttım. En baskın, en agresif hiç bir yarası olmayan erkeği seçtim, umarım doğru yapmışımdır.

İkinci tür olarak da iceman düşünüyorum. Aslında doğru olanın 160 lt akvaryumda tek tür beslemek olduğunu biliyorum, fakat chidlid macerama yeni başlıyorum. Bu nedenle iki tür almak istiyorum. Karakter farklılıklarını, yapısal farklılıklarını daha iyi analiz etmek ve bu hayvanların dünyasını daha iyi tanımama sebep olacaktır diye düşünüyorum.

Kaya konusunda sanırım bir hata yaptım, dün akvaryumcudan malawi kayaları diye geniş yassı ama yuvarlak olmayan kayalar alıp, akvaryumun iki köşesine yerleştirdim. Umarım bir zarar vermem balıklarıma. Yine de yuvarlak kaya araştırması yapacağım.

Anubias Nana bulamadım malesef, alternatif bitki öneriniz var mı ?

Vatoz almalı mıyım? Almamalı mıyım ? Akvaryum henüz yeni. Demonisalar cüce vatozları deşiyorlarmış galiba, bende büyük vatozları sevmiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum.

Yardımcı olan ve olacak tüm arkadaşlara teşekkür ederim, fotoğrafları çektim, aşama aşama yayınlayacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir