8 Ay Aradan Sonra


AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 01:49
Herkese Merhaba,
 
Daha önce Bitkili yapmaya karar verdiğim tankım tropheus tankı idi. Fakat tatil dönüşü 46 adet yetişkin tropheus hava hortumlarının çıkmış olmasından dolayı ölmüştü. Bu olay beni çok üzdüğü için hobime ara verdim ta ki forumlarda dolaşıp bitkili tanklarla karşılaşıncaya kadar. Fakat bu konuyu da araştırdıkça kafam iyice arapsaçına döndü. Neyse uzun uğraşlar sonunda tabanı kurdum. Co2 sisteminde ise takılınca 8 ay ara verdim. Şimdi ise yeniden devam ediyorum.
 
Sistemimde Co2 sistemi yoktur.
 
Çünkü bu işi beceremedim. Ama bu iş için elimde sıfır 5 Kg.'lık Aytaç marka Co2 tüpü ve Gloor (İsviçre)marka Co2 Regülatör var. Bunları almıştım. Gerisini ise yok difüzör,reaktör,bubble counter, selenoid valf, ph derken zihnimde arapsaçına çevirdim. Yani tüp ve regülatörden sonra Co2 sistemi için bir çöp dahi alamadım. Bundan dolayı Co2 sistemi kaldı. Ama geri kalan parçaları eksiksiz bana tarif edecek veya temin edecek birisi çıkarsa tanka en kısa zamanda Co2 sistemi ekleyebilirim.
 
Taban (En alttan yukarıya doğru):
 
1) Süs Bitkisi torfu
2) Coco Peat
3) İnce serpiştirilmiş yok denecek kadar az Güvercin Gübresi
4) Dazs Soil Bitki Katkısı
5) Paslanmaz tel
6) Aqualay Bitki Kumu
 
Işıklandırma:
 
1) 3 * 80 watt Osram Floraset Bitki Işığı
 
Bitkiler:
 
1) Riccia Fluitans 5*10 cm'lik ebarlarda 15 adet (sipariş verdim 1 haftaya kadar geliyor)
2) Hemianthus 5 bağ (sipariş verdim 1 haftaya kadar geliyor)
 
Kurulumdan birkaç kare:



 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneyt99Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2006
İl: Yalova
Mesaj: 409
cüneyt99Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 09:30

Yavuz bey 8 ay aradan sonra sizi aramızda yeniden görmek güzel çok güzel.Tropheuslarınıza çok üzüldüm.Zaman zaman böyle tatsız olaylar malesef yaşanıyor.Bitki tankınızı adım adım bizimle paylaşırsanız olumlu , olumsuz eleştirelerimizi  yapabiliriz.Yüklediğiniz resimler küçük boyutta çıkmışlar.http://www.imageshack.us ' a resim yükleme yaptıktan sonra çıkan küçük resme bir kez tıkladığınız zaman resim normal boyutlarında büyüyecektir.Foruma büyük resimi yüklerseniz paylaşım için daha güzel olur.Saygılarımla.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2009 21:27
Hoşbulduk diyelim. Hep aranızdaydım fakat paylaşacak birşeyler bulamadığım için sessiz seyirciydim. Benim de amacım tıpkı sizin belirttiğiniz gibi adım adım kurulumu yaparken eksik ve fazlalıkları karşılıklı fikirlerle aşıp ortaya güzel birşeyler çıkartmaktır. İnanın Tropheus tankımı görmenizi isterdim. Belki de balıklar nazara geldi diyorum. Maşallahları vardı. Keza tank da öyle. Neyse geçmiş ola. Şimdi aynı güzelliği bitkili tankta kurmaya çalışacağım. Tıpkı sizin de belirttiğiniz gibi sizlerin de katkılarıyla ortaya güzel birşey çıkacağına inanıyorum.

Deneme amaçlı önce aldığım bir tutam riccia ve marsilea hirsuta bitkilerini ölmesin diye akvaryuma yerleştirdim. Esas bitki siparişimi vermek üzereyim. Sanırım 1 haftaya kadar gelirler.
 
Akvaryum otursun diye 2 adet Dolphin C-1300 dış filtremi çalıştırmaya başladım. Bunlara iki adet Champion CX-0098 hava motoru eşlik ediyor. Suyun sıcaklığı şu an için 22,5 derece'dir. Suyu yaklaşık 4 saat önce doldurdum.
 
Bu aşamalarda dikkat etmem gerekenler varsa beni siz değerli forum üyeleri uyarmanızı istiyorum. Dediğim gibi ilk kez bitkili tank kuruyorum. Gerek tankın içindeki bir tutam bitki gerekse gelecek toplu bitkilerim için şu an ışıklandırmada nasıl bir yol izlemeliyim?
 
Şimdilik bu haliyle ışıklandırmalar açık birkaç fotoğraf daha göndermek istedim:
 
 
 
 
 
 
 
Aşamalardaki ilerlemelerimi ve yeni fotoğrafları eklemeye devam edeceğim.


Bu fotoğrafları nasıl büyük göndereceğim hala bulamadım. O kadar da uğraştım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2009 02:05
Resminizi upload ettikten sonra linkini kopyalayıp, forumda mesajınızı yazdığınız yerin üstündeki menüden "Resim Ekle" ye basıp açılan pencerede "Resim URL" yazan yere yapıştırın. Sonra önizlemeyle kontrol edip tamam a basın. Resminiz yüklenmiş olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 21:00
Değerli dostlarım,
Bitkili konusunda benim ilk denememdir. Fakat yeterince ilgi göremediğimi düşünerek başlamadan bitiriyorum. İçimde bir burukluk var ama ne yapalım kısmet değilmiş. Üstadlarımın hepsinin ortak görüşü bu tankta, acemilikle bu işin üstesinden gelmenin zor olacağı yönündeydi. Ben de hem göremediğim ilgi, hem yerine getiremediğim eksikler, hem uzman önerileri üstüne acemiliğimi de eklersek başlamadan bitki sevdama son verdim. Belki ilerleyen zamanda toplayabileceğimi umduğum bilgilerle, tekrar 720 litrede değil de çok daha küçük tanklarda gerçekleştirmeyi deneyebilirim hayalimi.
Bu durumda ben şöyle bir karar aldım. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Tekrar bir Tropheus tankı oluşturup bu konudaki bilgilerimi, deneyimlerimi ve fotoğraflarımı paylaşmak istiyorum. En kısa zamanda tankı kurup uygun başlık altında bir konu açacağım.  
Siz değerli dostlarıma tekrar tekrar teşekkür edip görüşmek dileğiyle diyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga YILGINÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 468
Tolga YILGINÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2010 11:00
Yavuz Bey bitkiliyi bırakmadınız umarım Aglama

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AntarktikaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 42
AntarktikaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2010 22:28
Aynen dediğiniz gibi başlamadan bıraktım. Daha doğrusu bırakmak zorunda kaldım. Çünkü konunun uzmanlarına sorduğumda bu büyüklükte bir akvaryumda bitkiliye başlamak kesinlikle yanlış dediler. Başta Co2 sistemim tamamlanmamıştı. Ardından 240 watt ışığım yetersizdi. Sonra akvaryum yüksekliğim 60 cm idi. Tabanda çim görüntüsü yakalamak en büyük arzularımdı. Bunun için de bu eksikliklerle bunun olmayacağını izah ettiler. Çünkü taban kum dizilişini bile yanlış yapmıştım. Çünkü riccia için taban gübresine gerek yokmuş. Oysa ben tamamına gübre döşemiştim. Vs vs. Moralim çok bozuk bir şekilde başlamadan bıraktım. Bunun için harcadığım bütün paralar şu an evin garajında bekliyor:
1) Aytaç marka sıfır tüp (daha kullanılmadı bile)
2) Gloor marka regülatör (İsviçre malı 170 TL'ye almıştım)
3) 100 Kg Aqualay (Bitki gübresiyle aralarında sineklik teli olduğundan ayrıştırıp garaja indirdim) 
4) Poşet Dazs Soil ( öldü tanka su girince ve şimdi saksı bitkilerimde gübre olarak azar azar kullanıyorum)
5) Floraset Bitki ışıkları (Her birisini 80 Euro'ya almıştım. Ampülleri de 15 Euro'ya aldım)
6) 200 TL'lik bitkiler telef oldu.
Saksı torfu, sineklik emek, zaman, fikir yorgunluğu derken beni mahvetti.
Çok yoruldum ve üzgünüm.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir