%95 spirulina


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2012 23:15
Yemi tanımıyorum ancak %95 spiriluna içeren bir yemi dikkatli  vermenizi ve devamlı olmamak kaydı ile vermenizi tavsiye ederim. Sanırım bu tarz  ağır yemler genelde yetiştirme çiftliklerinde kullanılıyor. Deniz vb yerlerden damızlıkaltı sürüklenip havuzlarda anaç boy getirtilip satılması için ideal besin kaynağı olarak.
Ama Uğur beyin vermiş olduğu içerik güzel bir tercih olabileceğini söylüyor ancak protein oranı %45-%60 orayı pek anlamadım. Bu kadar salınım veya geniş yelpaze şaşırttı açıkcası.
Spiriluna %70 e varan ham protein içerir. çeşitli üretim evrelerinde diğer amino acid vb takviyelerle balık yemi haline getirilir. Bu ürün sanırım ev yapımı yemlerde kullanılabilir.
Bende merak ettiğim için yazayım dedim. Bakalım alan arkadaş kullandığında gözlemini aktaracaktır.
Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ege Ömer EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 330
Ege Ömer EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2012 23:57
Dediğim gibi ben balıklar geldiklerinde beri bu yemi kullanıyorum ama tropheus yavrularındaki değişimin anormal veya normal olup olmadığına karar veremiyorum çünkü benim ilk deneyimim daha önce hiç tropheus yavrusu beslemedim :) Balıklarda gözlemlediğim olaylar bir iki keratada iç parazite benzer olay vardı hepsi geçti renk almaya başlayan balıklar bile var. Bu arada yemi merak ettim ve tattım yemin tadı baharatlı gibiydi :D Deniz hocam sizin yazınızıda detaylıca okudum çok beğendim akvaryum.com a güzel bir makale daha eklenmiş oldu kanımca. 

Yemi tanımıyorum ancak %95 spiriluna içeren bir yemi dikkatli  vermenizi ve devamlı olmamak kaydı ile vermenizi tavsiye ederim. 

Demişsiniz spirullina nın fazlası balıklarda siyah leke yapar demiştiniz haklısınız siyah olmasada 6 cmliklerde biriki lekeye rasladım yemi azaltmalıyım bu yüzden bu yemin yanına bana devamlı kullanabileceğim bir yem önerebilir misiniz (balıklar3-6 cm olduğu için pul olması gerekiyormuş) ? Bir de bu hayvanlar otçul ama haftada bir protein ağırlıklı besleyin gibi yazılar okuyorum siz de sanırım buna karşı çıkmış kara hayvanlarının kullandığı bitkisel yemlerden ve hayvanssal yemlerden kaçının gibi birşey yazmıştınız. Sizce haftada bir defa protein ağırlıklı yemle beslemek sakıncalı mı?

Makalenizde "Ayrıca haftada bir uygun ve kaliteli bir markaya ait bir sıvı vitamini yemlerine yedirdikten sonra balıklarınıza vermeniz sağlıklı büyümelerinde ve bünyelerini güçlendirmekte faydası olacaktır." demişsiniz bu sıvı vitaminlerden bize bir iki örnek verebilir misiniz ? şimdiden teşekkürler.
Ege Ömer EFE2012-01-04 00:05:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 09:38
İlgin ve araştırma azmin için teşekkür ederim.
Öncelikle açıklanması gereken bir iki durum var. Siyah beneklere aşırı spiriluna tüketimi neden olmaktadır . Bu bir ihtimaldir ve kuvvetlidir. Ancak bu lekeler kadifemsi bir yapıya sahip ise özellikle F0 dediğimiz balıklarda görülme olasılığı daha yüksektir. Spiriluna tropheusların doğal besin kaynağı değildir. Bir deniz yosunudur. Bunu bildiğini düşünüyorum.
Protein yüklü yem vermeyin demem biraz abesle iştigal olacaktır. Sadece belirttiğin gibi kara hayvanından kendimizin tükettiği protein yapısına sahip ürünlerin verilmemesi bunları içeren yemlerinde verilmemesi gerektiğini söyledim. Hemen hemen tüm canlı sistemi bakteriler sayesinde sindirim sağlar. Örnek olarak bağırsaklarımızda yararlı adlettiğimiz bakteriler olmasa ne kadar yesekte açlıktan ölebiliriz. Bu sebeple balıklarımızın bağırsak sistemine zarar verebilecek bakteri içerebilecek yada onların sindirimini imkansız hale getirebilecek yem ve yiyeceklerden uzak tutmalıyız. Bu bilimsel konu olduğundan ve sınırımı aşacağımdan böyle kalmasında yarar görüyorum. Yoksa herşeyi sapla samanı karıştırıp bir bilim dalına kıt kanaatimle zarar vermek istemem :)
Verilebilecek her yemin içinde merak etme balıklarının ihtiyacını karşılayacak kadar uygun protein yapısını taşıyan yemler bulunmaktadır. Yem olarak NLS Cichlid Formula, Thera A+ ,Dainichi Veggie FX, Dainichi Veggie Delux,Tropical Super Spiriluna forte (Granul ve/veya pul yemi),Tetra Phyll Vegetable Flakes (Bitkisel Pul ),Tetra Pro Vegetable Crisps Bitkisel Balık yemi), JBL Novo Vert Temel Balık Pul Yemi , Sera Spiriluna tablet en uygun olanlardır. Belki yeni nesil yemlerde çıkmıştır bakmam lazım. Hepsi olmasada 3-5 tanesi alırsan rahat edersin. Bir arkadaşımıza önderdiğim yemlerden bir kaçıdır. Belki piyasaya çok daha iyileri çıkmıştır. Artık tropheus beslemediğimden bilemeyeceğim.
Granul yem verebilirsin. Yeter ki ağızlarına alabilecek kadar büyük olsunlar. Ama pul yem ağırlıklı beslemekte yerindedir. Dikkat etmen gereken şey protein içeriğinde ham protein oranı ya da crude protein oranı %40-45 i aşmasın.

Kaliteli sıvı vitaminler var. Sera, tetra ,Seachem gibi markaların. bütçene uygun olan bir tanesini alıp yemlemeden beş dakika evvel bir kaç damla yemlerine damlatman sonra yedirmen faydalı güçlü biyolojik yapıya sahip balıkların olmasını sağlayacaktır.
Saygılarımla
DenizYILDIZ2012-01-04 09:40:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ege Ömer EFEÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 330
Ege Ömer EFEÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2012 21:38
Benim sprilunina ile ilgili bildiğim bir şey daha var bu yosunu insanlarda sindirim sistemini güçlendirmede ve vücudun ihtiyaç duyduğu temel aminoasitlerin büyük miktarını içerdiğini biliyorum . Dediğiniz yemleri ve vitaminleri en kısa sürede sağlamaya çalışacağım, alakanız için teşekkürler. Siyahlıklar balıkların kendinde var olan bir özellikmiş (tropheus moliro ).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir