Aceminin 360lt’lik akv.u.Yeni Video 11.syf


AliMuratÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 640
AliMuratÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2007 17:53

En sağlam genetiğin F0 da olduğu düşünülürse, F1 den itibaren kardeş üremeleri ile genetik bozukluklar artıyormuş forumda bu konuda tüm yazıları okumuştum. Dışardan taze kan getirmek en iyi yol deniyordu. Mesela yine güvenilir bir yerden bir erkek alabilirsiniz. Bunların yanına veya benzer endişesi olan biri ile bire bir erkek veye dişileri takas edin. Genetik eksik ve bozukluklar ile yeterli gelişememe, güdük kalma:), renkerin yetersizliği , yapı bozuklujları vs. kastediliyormuş.

Herneyse bunları düşünecek daha zaman var , belki de gerek bile yok. O kadarı belki ayrıntıdır. Yine de usta birileri yazarsa okuruz.
Bunlar artık güzel akvaryumunuzun ayrıntılar, o zaman gelince düşünürsünüz şimdi keyfini sürün :)
AliMurat2007-12-07 17:55:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagataytutunisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 26
cagataytutunisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2007 13:54
Mehmet Bey ilk olarak merhabalar,
 
Ben biraz uzun yazabilriim onun için şimdiden özür dilerim. Bu siteyi bırakın, internet üzerinde araştırdığım diğer sitelerde gördüğüm akvaryumların yanında uzakara en güzeli bu diyebilirim, tebrikler. Tabiki bu güzellik göreceli bir kavramdır ve bana en iyisi gelen, başkasına vasat gelebilir ama konunuza gösterilen ilgi ve cevap atanların sayısı göz önünde bulundurulacak olursa azınlığın içinde olmadığımı düşünüyorum.
 
Sokak kedisini böylesine güzel ve bakımlı bir hale getirrmeniz, akvaryumunuzu amatör ruhunuzla çoğu profesyonele taş çıkaracak şekilde kurmanız ne kadar büyük bir hayvansever olduğunuzun göstergesi bence.
 
Dikkatimi çeken ve taktiri hakeden bir başka konu ise gerçek bir akvaristin yapması gerekeni yapmış olmanız, ve doğayı olabildiğince imite etmenizdir. Bundan kastım, doğada normalde olmayan testi, oyuncak, plastik dalgıç gibi akvaryum süslerinden olabildiğince uzak durup doğallığa yönelmiş olmanız. Bu doğallığı ışıklandırmanızda da yaptığınız kanısındayım. Balıklarınızın hızlı büyümelerine en büyük etken de sanırım yeterli yüzme alanı ve bu doğal alandır. Çok kısa bir süre içerisinde yavru alacağınızada kesin gözü ile bakıyorum.
 
Frontosa denilince çıldırıyorum diye bir başlık açmıştım forumda..Şimdi daha da bir çıldırır oldum inanın :) Gerçektren çok sevdiğim bu tür balıklara bundan daha güzel nasıl bir akvaryum kurulurdu bilemiyorum.
 
Bu başlığı okuyan arkadaşların en son sayfadan değil de ilk sayfadan itibaren okumalarını şiddetle tavsiye ediyorum çünkü bir çok sayfada kendinizi tekrarlamak durumunda kalmışsınız :)
 
Ben de bu boylarda bir akvaryum almak istiyorum..ve inanın tarzını da bu şekilde yapmak çok isterim. Sizin bundan hoşnut olacağınızı yazdığınız bir sayfayı okuduğum için içim rahat bir şekilde ama yinede izninizle, sizden feyz almak istiyorum. :)
 
Çocukken (5-6 yaşlarında) "balık tuzlu suda olur" düşüncesi ile bir torba billur tuzu akvaryumun içine döktüğüm için toplu bir katliama sebep olmuştum. :)) Ondan sonra da pek cesaret edemedim doğrusu..Neyseki şimdi gereken olgunluğa ulaştım ve 30 litrelik bir akvaryum alarak yavru midas ve papağan cichlid beslemeye başladım.  Bu tamamen geçiş dönemim için yaptığım bir davranıştı ve artık büyük akvaryuma geçmeye hazır hissediyorum kendimi. Olacak yavrularınıza talip olanlar sırasında yerimi almak istememin neden de budur zaten. :))
 
Bu kadar uzun bir yazı için tekrar özür dilerim. Sizin 1 sene önceki halinizim aslında..3-4 aydır akvaryum almadan bu sitedeki hemen hemen her konuyu okuyorum..Yabancı sitelerdekini de..Bilgi edinmenin sonu yok ama gireceksem böyle bir işe olabildiğince bilgi donanımı ile girmek istiyorum.
 
Bu işe yeni başlayacak olan arkadaşlara çok iyi örnek olduğunuz ve gıpta ile bakılası bir akvaryum kurduğunuz için teşekkür ediyor, sağlıklı balıklar ve "KIZIM" diliyorum :))
cagataytutunis2007-12-10 13:54:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetgenc55Çevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
mehmetgenc55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2007 14:04
    Çağatay bey onure ettiniz beni,utandım vallahi Embarrassed
Elimden geldiği kadar öğrendiklerimi aktarmaya,yeni başlayanlara yardımcı olmaya çalıştım.Sizinde kafanıza takılan bişe olursa bildiğim kadarıyla,elimden geldiğince yardımcı olurum...
 
Saygılarımla efendim :)
 
 
 
Edit: 08.04.2008
 
Çeşitli sebeplerden dolayı hobiye ara vermem gerekti ( en büyük etken ev taşınması ).
 
Akvaryum ve balıklar forumdan Murat Bey'e verilmiştir. Murat bey istediği taktirde balıkların akıbetini ve akvaryumun durumunu burdan devam ettirebilir.
 
Saygılarımla.
mehmetgenc552008-04-08 12:55:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehmetgenc55Çevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
mehmetgenc55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 00:01
Uzun bir aradan sonra herkese selamlar.

Hobiye ara verdiğim için foruma pek girmiyordum ama halen bazı akvaristler mesaj atıp bilgi soruyor, bundan sebep bir açıklama getirmek istedim.

Çeşitli sebeplerden dolayı akvaryumu 1,5 yıl önce satmak zorunda kaldım. Bekar yaşadığım için akvaryum bakımına zaman ayıramıyordum. Büyük akvaryumun bakımı için gerçektende akvaryum ile ilgilenmek gerekiyor.

Hobiyi bıraktığıma pişmanım, o balıklara o kadar emeğim geçti sonunda başkalarına yar oldu

Şuan tekrar akvaryum kurmayı düşünmüyorum ama ileride daha büyük daha profoyonel bir tankla tekrar aranıza döneceğim. İlgilendiğim balık hala frontosadır, böyle kaliteli karakterli balık başka yoktur heralde. İnşallah bu sefer serüvene moba ile başlayacağım ama daha vakit var, bakalım artık hayırlısı.

Soranlar için, akvaryum yok ama kedi aynen duruyor :)

Kalın sağlıcakla...

Edit: 04.08.2013 
Maalesef kediyi de böbrek yetmezliğinden kaybettik :(

mehmetgenc552013-08-04 01:57:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osmanturanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 78
osmanturanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2009 01:26
hocam ASTRONOT düşünürmüsünüz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir