(Acil)Karma Malawi Akvaryumda ani ölümler


yahyaturanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7
yahyaturanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2007 16:30
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Akşam Bakıyorum sorun yok;ertesi akşam aşağıda halsiz bir halde yatıyor..

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: sari prensens(10) ; ahli(2) ;yunus(10) venustus(2);Ters yüzen Çöpçü(2);vatoz(2);macracanta(4);elma salyangoz(3)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
7,5 Ph sıçaklık 28  derece;
Filitrasyon:
Dış filtre Eheim 2215


İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Az miktarda Mavi(ismini hatırlamıyorum); az miktarda kaya tuzu
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Her şey normal idi;2 ay sonra akvaryumun dış filtresini açtım;İçini temizledim.Ek olarak sera aktif Karbon(suda once yıkadım) ekledim.Daha sonra filtreyi taktım. Elyafı yıkamayı unutmusum;ortalık beyaz oldu.Sonra filtre temizledi.

Her sey normal idi 2 gun sonra sarıprenses öldu. Daha sonra kaya tuzu ekledim.daha sonra 1 adet sarıprenses  2 adet yunus öldu.soru suda olabileceğini düşünüp suyun 1/4 değiştirip ilac kullandım..
 
4 gün daha surdu. Sonra Sera dip Yemi aldım. Macrakantalar için
Daha sonra 1 yunus gitti; 2 sarıprenses oldu . Venustusun ağzı  acık vaziyette durup hızlı hızlı soluyor idi. Yem yemedi. Agzına  baktım yumurta var gibi;bugun baktım kayanın içinde hiç kımıldamaadan duruyor.akşama kadar bekleyeyim diyorum..

ki Baktım O da olmuş....
Sonuç olarak ;balıkların dış gorunumu cok saglıklı gorunuyor.Sorun görünmüyor. Ölen balıkların çoğunluğu büyük olan balıllarım..

1- Dış filtre aktif karbon yada yıkanmayan elyaftan kaynaklanabilirmi? ani birden tüm balıklarda etki göstermesi gerekmez mi?

2- Macrakanta  ve  vatoz için aldığım sera dim yemi(temel besin) sarıprenses tarafından yeniyor. Macrakanta yemiyor. Acaba yemden zehirlenebilir mi ?
3- 3 adet elma salyangoz var. Macrakalar için yem olarak aldım. Macrakantalar yemiyor .. Salyangozlar akvaryumn dengesini bozarmı (yavru tankında var yavrularda sorun yok)

4- Fazla yemden dolayı artık yemlerin artmasından dolayı zehirlenmiş olabilirler mi?

Lütfen yardım edin. Olumler yüzünden akvaryum dan sogumaya basladım..

Sarıprensesin ustundeki balık son kurban galiba!

http://img488.imageshack.us/img488/7687/dsc01433gw1.jpg


yahyaturan2007-4-4 19:49:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qilkerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 10
qilkerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 01:04
emin olmamakla beraber sanırım senin de tahmin ettiğin gibi elyaftan yayılan kimyasallar yapmış olabilir. belirtiler kimyasal zehirlenme gibi görünüyor,(balıkların hareketsizleşip ölmesi).ama emin olmak için sana tavsiyem üşenme akvaryumu edebildiğin kadar dezenfekte et. içindeki kayaları camı, hatta bu durumda suyun %50 sinin bile değişmesi gerektiğini düşünüyorum. yem artıklarının sorun yaratacağını düşünmüyorum. eğer buna kafan takıldıysa herşeyden önce 2-3 gün yem verme (neticede bu balıklar yavruladığında uzun süre aç yaşayabiliyorlar.) izle durumlarında iyileşme oluyor mu olmuyor mu bak.  Şu da önemli benden daha iyi bu işi bilenlerin de sana yardımcı olması açısından son zamanlarda akvaryuma canlı eklemesi yaptın mı? Bu hususu da bir ara ekle bence umarım en kısa sürede kurtulursun ölümlerden. qilker2007-4-5 1:7:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yahyaturanÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7
yahyaturanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2007 16:20
Hava Motorunu yanlışlıkla kapatmısım.12 saat sonra bir baktım ki büyük olan balıklarım oldu. Dış filtremi temizledim.

Daha sonra ben 2 Ters yüzen çöpçü ,4 adet Ice , 4 macrakanta aldım 3 adet salyangoz aldım. 2 Adet macrakantam kafa motorunun dibine yapışmış olarak buldum.Artık akvaryum içinde kafa motoru kullanmaya korkuyorum..

%50 su değişimi yaptım.Kaya tuzu ekledim.İlaç kullandım.1\4 su değişimi yaptım. Ortalama her gün 1 adet balık oluyor. Hafta sonu akvaryumun tamamını temizleyeceğim..

Arkasında olumler basladı. Toplam 4 sarıprenses,3 adet yunus,2 macrakanta,2 adet türünü bilmediğim balığım oldu.




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir