Adaptasyon Problemi


DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 622
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 01:10
Arkadaslar merhaba, bir arkadasimla beraber 4 gun once 15 adet discus aldik. 120 litrelik tankimda bulunan 5 discusumda hic bir sorun yok gayet sagliklilar fakat arkadasimin takinda bulunan 10 adet discusta adaptasyon problemi yasiyoruz. Yaklasik 300 litre akvaryumda 10 discus, 20-25 arasi neon 20-25 arasi rasbora (akvaryumcu makas kuyruk oldugunu soyledi bildigim rasboralara benzemiyor) bulunuyor. Baliklar surekli saklanma egilimde ve bir kac tanesi haric yem almiyorlar. Yem alanlarida diskilamasindan tahmin ediyoruz. Bir kac gundur su kimyasinda sorun oldugunu dusunerek oraya yogunlasik. 28c derece sicaklikta yaklasik 850 ppm olan TDS degerini ro yarimi ile bugun 650 civarina cektik, phda 6.7 civarinda. Bu gun tanka uygun dozajda aquavital stress protect girdim ama pek faydasini goremedim. Tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirse memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

milamberÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 590
milamberÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 15:15
Bahsetdiğiniz akvaryum kumlu dekorlu bitkili bir akvaryummu? Eklediğiniz discusların boyları ne kadar ışıklandırma ne şekilde tankta birçok etken balıkların adaptasyon sürecini etkileyebilir.Suyunuzun tds si ve ph ı ile pek oynamayın bence.Henüz adaptasyon sürecindeki balıkları stabil olmayan su değerleri ile daha çok strese sokabilirsiniz.Aydınlatmayı fazla açmadan balıkların yeni yerlerine alışmasını bekleyin biraz bir kaç güne alışırlar diye düşünüyorum.Canlı su piresi temin edebilirseniz bir maşrafanın içerisine biraz suyla beraber bemix ampül kırın bir tane, pireleri bu suyun içerisinde yarım saat kadar tutuktan sonra balıklarınıza verin yardımcı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 622
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 20:11
[QUOTE=milamber]Bahsetdiğiniz akvaryum kumlu dekorlu bitkili bir akvaryummu? Eklediğiniz discusların boyları ne kadar ışıklandırma ne şekilde tankta birçok etken balıkların adaptasyon sürecini etkileyebilir.Suyunuzun tds si ve ph ı ile pek oynamayın bence.Henüz adaptasyon sürecindeki balıkları stabil olmayan su değerleri ile daha çok strese sokabilirsiniz.Aydınlatmayı fazla açmadan balıkların yeni yerlerine alışmasını bekleyin biraz bir kaç güne alışırlar diye düşünüyorum.Canlı su piresi temin edebilirseniz bir maşrafanın içerisine biraz suyla beraber bemix ampül kırın bir tane, pireleri bu suyun içerisinde yarım saat kadar tutuktan sonra balıklarınıza verin yardımcı olacaktır.[/QUOTE]

Ilginize cok tesekkur ederim, evet akvaryum dekorlu bir akvaryum yati koku ve lav kayasi mevcut. Bitki olarak suan sadece moss ve anibuas var. Su piresi temin etmekte zorlanabiliriz, geldikleri ilk gun artemia vermistim yememislerdi, bizde akvaryumcunun verdigi kuru yemle yemlemeye devam ediyoruz. Sizin tavsiyeniz bir sure daha kendi hallerine biramamizmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir