adi salyangozun fazlası


vinceÇevrim Dışı

Kayıt: 23/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 91
vinceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 10:36
İçinde 2 ergin 2 yavru(diğer yavrular öldü heralde görünmüyorlar) plati ve 8-10 tane kiraz karides olan 10 litrelik bol bitkili tankımda ramshornlar/adi salyangozlar çıldırdı. Bu kadar fazla olması kötü bir şey mi? Çöpçü oldukları için varlıkları iyi ama göze kötü görünmesi dışında başka negatif etkisi var mıdır (diğer canlılara daha az yaşam alanı bırakmak gibi)? Eğer öyleyse makrakanta alsam plati ve salyangozları, bitkileri yer mi? Helena salyangoz almak daha mı mantıklıdır vs vs

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aykut TaştanÇevrim Dışı

Kayıt: 08/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 19
Aykut TaştanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 10:47
Bir ara 200 lt'lik tankıma da salyangozlar dadanmıştı, her gün çoğalıyorlardı, bitki cımbızıyla her gün 20-30 ne yakalarsam toplayıp klozete atıyordum, popülasyonları ciddi derecede azalmış durumda, sayıları az olduğu için kalanları görmezden geliyorum artık.
Kendi deneyimim sonucu katil salyangoz, salyangoz kapanı, salyangoz ilacı vs. almana gerek yok, boşuna para verme. Sabırla her gün topla, bitkilere yapıştırdıkları yumurtaları da toplayıp at.
Forumda, makrakantaların salyangozları çatır çutur yediklerini iddia eden arkadaşlarımız var ama bendeki makrakanta galiba vejeteryan  ve çok utangaç ama bitkilere ve balıklara zarar vermiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2011 10:49
Azı karar çoğu zarar. Tabi bir süre sonra popülasyonları dengeye oturur ancak bu kadar çoğalmaları sizin yemlemede biraz cüretkar olduğunuzu gösterir. Bu yüzden en güzeli özellikle akşam vakitleri tepeye çıkanları manuel olarak toplayıp uzaklaştırmaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir