Ağaç ve yaprak


mustafa innrÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 360
mustafa innrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 21:43
Arkadaşlar pazar günü bahçeden 4 tane 2 si söğüt 2 si asma dalı kestim.Dış kabuklarını soydum ve büyük bir leğenin içine tuzlu su koyup dallarıda içine koydum 2 gündür bekliyorlar kaynatacaktım ama leğene dahi sığmıyorlar.kullanabilir duruma başka nasıl getirebilirim?Eğer bir şekilde kaynatabilirsem canlı doğuran ve bitkilerle sorun çıkar mı?Bir diğer sorum da kurumuş palamut yaprağı ve asma yaprağını 4-5 defa kaynatıp tabana sermem sorun çıkartır mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2010 08:08
Öncelikle kendiliğinden kurumamış tüm ağaç kökleri ve dallar bir şekilde salınım yapar. Tuzlu suda beklediyse uzun süre suya tuz da bırakır.
Yapraklara gelince, kendiliğinden kuruyup düşmeyenler için de benzer şeyler geçerlidir. Ayrıca kaynatılınca hiçbir fonksiyonları da kalmayacaktır.
Bir ağaç dalı ya da yaprak denenecekse en azından kendiliğinden kurumuş olanları denenmelidir.
Kaynatma yöntemine gelince, günümüzde neredeyse bir çok kişinin büyük dalları/kökleri kaynatabilecek ortamı yok. Onun yerine kaynamış suyu koyabileceği bir yer hazırlayıp, kökü oraya alıp, suyu üzerine dökerek ve bekleterek yapabilmektedir. Daha fazla uğraştırsa da alternatif ancak bu vardır.
Diğer bir konu ise aslında akvaryumlarda kullanılabilen mango, red moore gibi köklerin çok da pahalı satılmıyor olmasıdır. Onlardan alıp kullanmak daha doğru olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir