Ağzı Dolu İkola Dişime Saldırı


Burak ERDOĞANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 875
Burak ERDOĞANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2012 15:57
Merhabalar,

İkola kaiser kolonim de 1 tane baskın erkek dışında 1 tane de baskın dişim var.4 gün önce baskın dişim ağzına yumurta aldı.Baskın dişinin yavru almasıyla kendini  kenara çekti.Bu seferde başka bir dişim baskınlık kurmak istemesinden olsa gerek diğer dişilerle dönerek ve vurarak kavga ediyorlar.1 tanesinin yan tarafını baya bir yaralamış.Ağzı dolu olan dişiylede ara sıra ağız ağıza kapışıyorlar birbirlerine vuruyorlar.Yavruları atmasından korkuyorum.Ağzı dolu olandan 1 kere yavru aldım.Daha önce alıp atmıştı ama 1 1.5 ay once 4 yavrusu çıktı.Yani bu 2. yumurta tutuşu.Yaklaşık 9 10 cm.İlk gün balığın ağzı çok şişkindi ancak 2 gün sonra kesesi azalmıştı bunun nedeni kavgalar mı yoksa balık yumurtaları gizliyor mu?  Benim şu an ne yapmam gerekiyor.Balığı büyük tül yavruluğamı ayırayım.Yoksa 1 hafta olunca kuluçka makınasına mı kusturayım.Zaten halsiz balık bide diğer dişiyle kavga etmek zorunda kalıyor.Tavsiyeleriniz nedir? Yoksa rahat mı bırakıyım balığı ortama iyice alışıp zorluğu gorsun diğer ağzına alışında daha mı tecrübeli olur.Biraz acele ediyorum sanırım yavru  almak için :)

Bu kavgalar bazen çok canımı sıkıyor.Ancak tropheusun yapısında var sanırım.Gözlemlediğime göre bir çok neden var onların kavga etmesi için.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mıdıÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Sivas
Mesaj: 86
mıdıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2012 10:12

Hocam eger baska tankınız varsa oraya ayırın dısıyı eger yoksa dursun akvaryumda yavruları saklıyabılıyorlar agızlarında pek goremezsınız hemde ılkgun baya bı sıs oluo 2 gun ıse tam yumurtalar agızda yerını buluorlar acele etmeyın yavru ıcın anne tecrube edecektır zamanla 7-8 gun kusturup kulucka makınasına alabılırsınız. Tropların yapısında var sertlık. Bol yavrulu gunler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir