AKBÜM --- Akaryum Balığı Çiftliği (İzmir-Kemalpaşa) --- Fotoğraflı ---


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 09:03
 
 
Konu: Akaryum (+Havuz) Balığı Üretim Çiftliği : AKBÜM
 
Yer: İzmir - Kemalpaşa
 
Alan/Hacim: 700 metre kapalı alan olup, 600 adet akvaryum ve 60 adet bina içi havuz
 
Kapasite: Ayda yaklaşık 70.000 adet balık üretimi
 
İthalat: Uzak doğu, Almanya, Amerika, Çek cumhuriyeti, vb...
 
Üretilen Türler: Koi-Japon türleri, Canlıdoğuran türleri, Corydoras türleri, Vatozlar, diğer Kedi balıkları, Melek varyeteleri, Astronot varyeteleri, Teksas, GreenTerör, Mücevher, bir çok Malawi ve Tanganyika Cichlidi türleri/varyeteleri...
 
Satış ve Gönderim: Toptan veya adetli siparişlerde Türkiyenin heryerine kargo dahil canlı garantili gönderimi. Sipariş üzerine poşet/koli bazında ithalat.
 
Yetkililer: Hasan Bey ve Recep Bey
 
Gsm İletişim: 0537 454 16 49
 
Fotoğraflar: Hala büyümekte olan bir üretim çiftliği olduğundan yakında geniş bir zamanımda gidip sizler için fotoğraflayacağım. Çekim yapmtığımda sizler için bu konuya eklerim.
 
Yorum: Ülkemiz adına sevindirici bir gelişme diye düşündüğüm bu tesis için perakende alımlar için uygun olmadığını en baştan belirtmek isterim. Strafor koli ve poşet başına düşen balıklar hesaplanıp adetli olarak şehir dışı alımlar yapılabilir. Bunun için her hobicinin kapasitesine bağlı olarak 5-10 kişilik birleşmeler ile sipariş verebileceğinizi düşünüyorum. Balıkların sağlıkları konusunda endişe duyamanız gereken hiçbir nokta yoktur. Özellikle yerli olarak üretimi yapılan balıklar oldukça sağlıklıdır. Hasan Bey'in samimi sohbeti ve tesis turu boyunca heryeri rahatlıkla gösterebilme ve bolca bilgi paylaşımında bulunması güvenilirliğin tam oladuğu bir ortam olduğunu gösterdi. Sanırım daha çok defa çaylarını içmeye uğrayacağım. Kiraz ve Zeytin bahçeleri içerisinde İzmir'den uzak bol oksijen ve kuyu sularının (çiftlikte kullanılan klorsuz kuyu su +1) çok olduğu bir bölge olması ayrıca beni cezbetti. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun diyorum...
 
* * * Tüm tesisi ayrıntılı olarak gezdim gördüm, yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu onaylarım. * * *
 
...Fotoğraflar eklenmiştir...
 
İşte arkadaşlar 100’den fazla olan Fotoğraf ile 'AKBÜM'
Fotoğraflara 2 sayfada yorumlar yapmıştım. Onları sırasıyla buraya alıyorum.
__________________________________________________________________________

Akbüm’e zeytin ve kiraz bahçeleri arasından yaklaşıyoruz, içeride bizi bekleyenler var.
Bu çiftliğin sol bölümü, burada ilk fotoğrafta gördüğümüz 3 tank + 1 sumplı sistemler var içleri malawi damızlıkları ile dolu. Burayı geçtikçe 4 katlı akvaryumlar, havuzlar ve havuz üstü akvaryumlar mevcut.
Damızlık çöpçüler, fotoğrafta kılıçkuyruk havuzu, Damızlık Yunusların tankı (o iri erkek çok rahat 25cm+ civarı) Canlıdoğuran havuzları ve genel görünüm, Yavru tankı, Damzılıkaltı Melekler ve Eş tutmuş genç Teksas Çifti, Damızlık Melekler, Damızlık Oscar Çiftleri, Kırma FH’ler, Havuzlar, Damızlık Tiger/Albino Oscar Çifti, Büyütme tankları ve Havuzu, Damızlığa ayrılmış büyümekte olan Melekler ve Malawi yavruları, Damızlık Corydoras Türleri, Çiftliğin sağ bölümüne farklı bir bölgeye geçiş yapıyoruz, havuzlar ve tanklar genel görünüm, Ateş Kafalar, Albino ve Siyah Pangasus’lar
Genel görünüm, damzılık Japon havuzu, Öpüşen Gromi ve bir çeşit dev Danio, Akbüm üretimi Oscar yavruları ve su dinlendirme/ısıtma havuzu, Green Terörler-malawiler, ardından kılıç havuzu ve Teksaslar, Malawiler, Albino Leopar Vatozlar, Su pireleri, Jurupari diye bildiğimiz Satanoperca Leucosticta ‘lar, White Severum, Keyholler ve ithal Japonlar, Leucosticta ‘lar, Konkinyuslar ve Ateş Kafalar, İthal Japon (türünü bilmiyorum ama kısa kuyruk), Ateş kafalar ve canlı doğuran havuzu, Malawi havuzu ve kova ile DIY dış filtre denemesi (başarılı sonuç), damzılık Melek çifti
Damızlık Melek çiftleri ve Tanganyika - Reganiler, Uzun bölüm havuzlar ve genel görünüm, Son fotoğraf: Solda Hasan abi, ortada Birol abi, Sağda Recep abi
 
Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com [/URL] Hizliupload.comm">Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com Hizliupload.com
 
Akbüm’ün - Tavuk Çiftliği

Nam-ı Değer Birol Abimiz (Bornova Akvaryum)
 
Solda: Umut Katipoğlu – Sağda: Celal Bakar
 
 
 
Saygılar...
Shadow designer2011-06-16 16:16:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 12:15
Resimlerle destekleyebilirsen Umut çok daha güzel olur. Ayrıca İthalat yapılıyorsa ki demişsin zaten, nadir türlere yönelik ithalat gerçekleştirme durumları nedir? Sipariş mi geçmemiz gerekli, yoksa kendi listelerini mi yayınlayacaklar?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 12:43
 
Elllerinde Dünya'nın dört bir tarafından listeleri var. Her listede canlıların latince adları farklı farklı. İthalatta yeni türler için ise belirli zaman aralıklarını beklemek lazım. İthalattan sonra gelecek canlı balık sayısına göre fiyatlandırma yapılıyor. Örneğin Balzanii'nin 'M' boyundan 1 poşette 36 adet oluyorsa Tüm poşet olmasa bile %80'ini ayırtmak ve kaporasını yatırmak gerekir. Sonrasında gelen canlı balık sayısına göre + kargo gibi masraflar eklenerek bir fiyatlandırma çıkarılıp yurtiçi gönderimleri yapılır. Örneğin ısrarla istediğimiz çoğu Amerikan türünü listelerde gördüm. O gün için stoklarında varsa gönderilir.
 
Şu an ellerinde bildiğimiz Amerikanlar harici Ateş Kafa(70-80) ve Jurupari(55-60) mevcut. Juruparilerin bir kısmını Emre abi, Ateş Kafaların bir kısmını da Önder abi almayı düşünüyor. Ancak eğer toplu bir alım yapılırsa her türden canlıyı gönderebileceklerini söylüyorlar. İstanbul'lu hobiciler için bu bir fırsat sayılabilir. Ayrıca Amerikancı olarak güzel Teksas, Oscarlar ve Melekleri beğendim.
 
Shadow designer2011-05-07 08:26:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre KaradumanÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 887
Emre KaradumanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 13:18
Sevgili Umut  üşenmeyip beni kırmamak için kalkıp bu çiftliğe gittiğin için sana ayrıca teşekkür ediyorum.
Anladığım kadarıyla firma sahipleri hobici tarafları daha ağır basan arkadaşlar onlarıda tebrik edip bu yolda desteklemek lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MrFarukÇevrim Dışı

Kayıt: 11/04/2010
İl: Ankara
Mesaj: 448
MrFarukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 17:54
Öncelikle çok büyük bir tehsiz olmuş başarılar dilerim fakat benim merak ettigim gibi merak edenlerde vardır Görkem bey'in dediğigibi fotoğraf eklme şansınız yokmu gerçekten çok merak ettim birde bu çiftlik nerde acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 00:39
1. Soru : İlk gittiğimde fotoğraf makinem yanımda değildi. Bir dahaki gidişimde çekip ekleyeceğim.
2. Soru : İzmir Kemaplaşa
 
 
 
Şehir merkezine oldukça uzak bir yer olmasına karşın yetkili kişi beni çalıştığım fabrikadan alıp tüm tesisi sabırla gezdirip, sonrasında da diğer yetkili kişi evime kadar bıraktı. An itibarı ile sump sistemli bir çok tank kurulumu yapılmaktaydı. Onlarında doldurulmuş hali ile görüntülenmesi için 10 gün daha bekleyeceğim.
 
 
Bu arada Emre abi, Önder Abi ve Koray için (Jurupari ve Ateş kafa içeren) İstanbul'a küçük bir kargom olacak.
Shadow designer2011-05-02 00:43:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi izmirÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[C]2,1,95451[/C] [C]2,2,95451[/C]
Kayıt: 04/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1140
malawi izmirÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 01:29
Bizzat gidip gördum İzmir'in grur kaynagı en önemlisi HOBİCİYİ DESTEKLEYEN tek buyuk uretimhane Hasan beyin de çok guzel dusunceleri var, kısa zamanda Turkiye çapında adı duyulan bir uretimhane olacagı kesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bar0nÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1882
bar0nÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 10:18
Çok güzel bir girişimi sanırım artık ithalat yaparakda gerçek bir üretimhane haline getirmişler inşallah Allah yollarına devam etmelerini sağlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 08:08

Arkadaşlar artık Çiftlik sahibi Hasan Bey'de artık aramızda. Kendisine ulaşmak isteyenler akbüm balık kullanıcı adından ulaşabilirler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akbüm balıkÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 03/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 51
akbüm balıkÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 13:32
herkeze yorumları için teşekkürler ilk önce şunu belirteyim bu benim için bir hobi gerçi biraz büyüdü ama hayırlısı olur ortak olarak çalıştığım recep beyde 35 senedir bu işin içinde ayrıca astronot balığını türkiyede bukadar profesyonel üreten görmedim kendisinin bilgisi azımsanamaz..
ithalata gelince degişik firmalardan ithalatımız oluyor ancak deneme bazında 3-5 koli ilerleyen günlerde nadir türlerle ilgili çalışmalarımız olacak sizlerin yardımıyla tabiki ayrıca emre beyin balıkları yerine sağ salim ulaştı inşallah bol yavru alırlar 1 -2 aya kadar daha sağlıklı ithalatımız gerçekleşecek yanlız şunu belirteyim direk yükleme balıklarını ben burda açmadan hobicilere göndermek istemem inanın bana çok fazla ölüm oluyor bu konuda umut bana yardımcı olur ise ben balıkları burda açıp 10 15 gün suya alıştırmak isterim alan arkadaşta garanti alsın şevki kırılmasın ayrıca çiftliğimiz şu an buyüyor 5-6 aya kadar yaklaşık 50 60 çeşit balık üretilmiş olacak ayrıca dünyanın her yerinden ithalatımız olabilir adet sayısı yakalanmak kaydıyla balıkları isteriz en az 6 poset olarak yazıla bilir istanbuldan emre bey türleri belirlerse yazarız stokta varsa gelir hepinize yorumları için tekrar teşekkür ederim yolu düşen herkezi bir çay içmeye bekleriz kapımız her zaman açık ..... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi izmirÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
[C]2,1,95451[/C] [C]2,2,95451[/C]
Kayıt: 04/07/2010
İl: Izmir
Mesaj: 1140
malawi izmirÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 13:47
[QUOTE=akbüm balık]herkeze yorumları için teşekkürler ilk önce şunu belirteyim bu benim için bir hobi gerçi biraz büyüdü ama hayırlısı olur ortak olarak çalıştığım recep beyde 35 senedir bu işin içinde ayrıca astronot balığını türkiyede bukadar profesyonel üreten görmedim kendisinin bilgisi azımsanamaz..
ithalata gelince degişik firmalardan ithalatımız oluyor ancak deneme bazında 3-5 koli ilerleyen günlerde nadir türlerle ilgili çalışmalarımız olacak sizlerin yardımıyla tabiki ayrıca emre beyin balıkları yerine sağ salim ulaştı inşallah bol yavru alırlar 1 -2 aya kadar daha sağlıklı ithalatımız gerçekleşecek yanlız şunu belirteyim direk yükleme balıklarını ben burda açmadan hobicilere göndermek istemem inanın bana çok fazla ölüm oluyor bu konuda umut bana yardımcı olur ise ben balıkları burda açıp 10 15 gün suya alıştırmak isterim alan arkadaşta garanti alsın şevki kırılmasın ayrıca çiftliğimiz şu an buyüyor 5-6 aya kadar yaklaşık 50 60 çeşit balık üretilmiş olacak ayrıca dünyanın her yerinden ithalatımız olabilir adet sayısı yakalanmak kaydıyla balıkları isteriz en az 6 poset olarak yazıla bilir istanbuldan emre bey türleri belirlerse yazarız stokta varsa gelir hepinize yorumları için tekrar teşekkür ederim yolu düşen herkezi bir çay içmeye bekleriz kapımız her zaman açık ..... 
[/QUOTE]
Her zaman yanındayım Hasan abi bir telefonun yeter.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akbüm balıkÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 03/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 51
akbüm balıkÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 20:50
Eyvallah kardeşim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pckobatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2009
İl: Amasya
Mesaj: 1934
pckobatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 23:19
Hasan Bey sizi ve ortagınızı gerçekten tebrik etmek istiyorum.Ama hala görsel eklenmemiş olması hevesimizi kursagımızda bırakıyor.İyi forumlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akbüm balıkÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 03/05/2011
İl: Izmir
Mesaj: 51
akbüm balıkÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 10:58
Sayın pckobat kardeşim umut arkadasım mayıs ayının 19 20 si gibi antalyadan gelecek arkadaslarla beraber yerımızı gezıp fotoğraflayacak sızden bırısının bunu daha profesyonel yapacagı kanısındayım 10 gun kadar beklersenız sevınırım .... akbüm balık2011-05-08 10:58:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir