Aklıma takılan sump sistemi


maryabÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 20
maryabÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 02:20
Forumda araştırdım ancak benimkine benzer konu bulamadım o yüzden konu açıp sormayı deniyorum.Belki biraz garip ama paylaşmak/sormak istedim.

Düşüncem şu : Akvaryumdan su çekerken kullandığımız yöntemle akvaryumun yanına bir kaba suyu çekmek ve elimde bulunan fazladan iç flitreyle(iç flitrenin oksijen püskürttüğü yeri tıkayınca suyu hava aldığı hortuma verdiğini gördüm) akvaryumuma geri göndermek. Tabi su kendi kuracağım basit sump sisteminden de geçecek.

Sorularım da şunlar: Acaba suyu akvaryuma göndermek için kullandığım iç flitrem bozulur mu? Yeterli suyu döndürebilir miyim?(akvaryumda kurulu olan iç flitreye ilaveten)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bkbkÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 70
bkbkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 02:57
Merhaba,
Sanirim yapmak istediginiz asagida resmini koydugum sistem tarzinda birsey. Ama soyle bir durum var ki sanirim akvaryumun icerisindeki suyu disariya cekmek icin ekstradan bir seyler kullanmaya gerek yok sanirim.
Nasil oldugunu ben de tam anlamadim ama genel olarak sump kullananlar, tasirmali sistem kullananlar oyle birsey yapmislar anladigim kadari ile.
Benim okudugum kadari ile ic filtrende herhangi bir bozulma olacagini dusunmuyorum. Ic filtrenin kafa kismini kullanabilirsin yine okudugum kadariyla :)
Yeterli suyu dondurup dondurememe ise ic filtrenin kafasinin gucune bagli. Ayrica yine okudugum kadari ile ic filtrenin debisi yuksek olmadigi zaman, disardaki suyu yukariya gondermekte sorunlarla karsilasabiliniyormus.

Akvaryumdaki suyu resimdeki gibi baska bir kaba almanin herhangi bir alet/motor kullanmadan yapmayi birileri aciklayabilirse ben de cok sevinirim ayrica :)  Mavili olan sey, kafa motordur , sump un icerisindeki suyu akvaryuma pompalamakta.


bkbk2009-09-14 02:57:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maryabÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 20
maryabÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 03:12
Berkan Bey, ilginiz için teşekkür ediyorum. Sistem motorumun ağzını tıkadığımda su taşımasıyla aklıma geldi demek varolan bir sistemiş :) En kısa sürede deneyeceğim.

Sizin sorunuzun cevabı ise; sanırım dışarı taşıma yapacağınız hortumun içine su doldurarak bir ucunu akvaryumunuza bir ucunu kaba bıraktığınızda su akım yaratacak ve akvaryumunuzdaki su kaba dolmaya başlayacaktır.Ancak burda dikkat etmeniz gereken hortumun iki ucu arasındaki mesafedir. mesafe ne kadar fazlaysa o kadar hızlı su çeker. Ben 10 cm kadar bi mesafe bırakmayı düşünüyorum çünkü motorum hızlı su pompalamayabilir.Deneyip göreceğim, sizlerle de paylaşırım.
Diğer arkadaşlarda yorumlarını belirtirlerse daha iyi birşeyler yapacağıma inanıyorum.

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir