Akvaryum balık litreleri dikkat edilmesi gerekenler


glosyoÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 167
glosyoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 00:28
Bir çok defa yazdım ki, gene yazacağım. Bahsetmek istediğim birinci konu akvaryum hacmine göre beslenen balık sayılarının çok fazla olması. Örnek olarak 100 litre akvaryuma 4 melek, 10 tetra, 5 lepistes, 15 kılıç balığı gibi bu sadece bir örnekti ama bundan daha vahim akvaryumlar da var okuyorum yazılanlardan. Sizlerden ricam he balığın akvaryum da rahat büyüme hakkı vardır. Bu hakkı balıklar dan almayın ve onlara gerekli litreyi sağlayacak şekilde akvaryumlara balık alın. aksi taktir de balıklar hastalanacak yada ölecektir. Ben bu konu üzerine çok düşüyorum ve uyarıyorum ama bazı bilgi sahibi olduğunu sanıp da aslında olmayan kişiler, yanlış yapan arkadaşlarımız sanki doğru yapıyormuş gibi hata olanı savunuyorlar. Bununla beraber bilgisizliklerin den kaynaklı hem yanlış yazdıklarını kabul etmiyor, hem de bir takım sert konuşmalar ile ahkam kesiyorlar. Sizlerden ricam lütfen bu şekilde bir durum ile karşılaşırsanız yanlış olduğunu anlatın o kişilere.

Demin bahsettiğim gibi akvaryum da ki balık sayısı dışın da bir çok konuda ahkam kesip bilmediklerini biliyor gibi aktarıyorlar, uyarıldıklarında da sert ve terbiye dışı üslup ile karşı çıkıyorlar. ben kendi şahsım için bilmediğim bir konu olursa ki akvaryum konusun da bir çok konuya hakimim ama bilmediğim de tabi ki bazı konular var, bu konular karşıma çıktığı zaman ki bitkiden anlarım ama balık kadar değil bilmediğimi söylüyor yanlış yönlendirmemek için başkasına sormasını istiyorum. 

Uyarı: Lütfen bu tarz durumlar ile karşılaşınca arkadaşlarımızı uyaralım.

Diğer bir konu ise buraya insanlar bilgi almak için geliyorlar ben ve benim gibi kişiler de bilgi vermek için buradalar, doğruyu öğretmek için ancak öyle sorular geliyor ki bazen, örnek: balığım kaç tane doğurur yada akvaryum ısısı kaç olması gerekli artık bunları da soran insanlar yapmasın bu işi gerçekten onlar zevk alacak diye balıklar işkence çekiyorlar. Sebebi ise bilgi yok, merak edip araştırmak yok, öğrenmek yok bunlar olmayınca zaten balık besleyemezler bu sebep den yapmasınlar bu işi diyorum. Her zaman ben okumayım, araştırma yapmayım ama hazır gelsin her şey istiyorlar. Lütfen sizlerden rica ediyorum, okuyun, bilgi edinin gene bizlere sorun ama artık ısı ne olacak da demeyin lütfen. Biz burada sizler öğrenin diye vakit harcıyoruz. Ben kendi adıma konuşuyorum ben bilmeyen kişilere bilgi vermek den bir şeyler öğretmek den zevk alıyorum ve severek yapıyorum ki aman harcıyorum. Hepinize saygılar sevgiler. Kolay gelsin.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madstormÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 2843
madstormÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 00:40

Kesinlikle yaptım olduculara inanmamak gerekir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kebodiscusÇevrim Dışı

[B]5756,3[/B]
Kayıt: 19/04/2010
İl: Izmir
Mesaj: 630
kebodiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 01:00

Bilgi çukulata gibi bir şey değil alıp kullan sadece...

Sahibi anlattıkça büyür,alan dahada araştırarak sahibini gelişim için tetikler...

Bu konumda çok güzel bir konuya değinmişsiniz.

Forumların açılmasının ve akvaryum.com forum ailemizin tercih nedeni deneme yanılma ile değil bilgiyle deneme metodu kullanılması...

Bu konumda bilgilerini paylaşarak erdemliliğin hazzını yakalayan ve bunları algılayıp kullanan huzuru yakalayan her arkadaşa ne mutlu...

Sevgi ve saygılarımla.

Muhabbetle kalınız...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

glosyoÇevrim Dışı

Kayıt: 09/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 167
glosyoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 01:28
Kebodiscus ağabey seni tebrik ediyor ve çok teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 09:32
Bu konu oldukça sıkıcı bir konu. Ben hayvanları bir yere tıkıştırmaktan en fazla nefret eden kişilerdenim. Hayatta ne balıkları nede başka hayvanları küçük yerlere koymam. Şöyleki 5 cm kaplumbağam 50 lt tankta yaşıyor. 
Diyelimki bitkili bir akvaryumunuz var bitki de balıkta birbirinin azot ve co2 ihtiyacını karşılayacak bir eşitlik içinde ve sayıda bulunmalı.
Ama insanların yargılarını değiştiremiyorsunuz sonuçta hobi. Mesela benim kayınçom var 80 litreye 11 balık soktu şimdiden japon canlı doğuran karışık bide dahada alcak adama yalvarsam yakarsam bildiğini okuyor. 
Neden okuduğunu söyleyeyim kardeşim bu balıklar akvaryumcularda sıkış tepiş değilmi. Hele üretim yerlerinde bir akvaryumda beşyüz melek. Bu forumda var bir yığın örneği resimleri. 
Hayvan haklarına önem veriyorsanız diğer bütün canlılar da olduğu gibi üretimden satışa her basamağında balığın çektiği işkenceye karşı çıkarsınız. Adam üretim çiftliğinin resmini koyup alkış istedimi içindeki tonla balığı görüp tebrik etmezsiniz. 
Ama daha önceden de dediğim gibi o basamaklara karşı çıkamazsınız çünkü zaten pahalı balık fiyatları iyice artar demi. Akvaryumcudan eve kadar balık diyelimki 100 litrede en az 20 adet yaşıyor. Siz satın alana diyorsunuz ki kardeşim bu balık 40 litreye bir tane. Hadi bakalım o adama anlat şimdi.  Kocaman akvaryumda iki balık adama sıkıcı geliyor. 
Çeşitli tür beslemeye gelince. Akvaryumda aynı cins balıklar bile çiftleşme zamanı birbirlerini kırıp geçiriyor belki öldürüyor. Başka türede çoğunlukla aynı zamanda saldırıyor. Balıklar aynı su değerleri ve diğer fiziksel şartları istiyorsa onları istediğiniz kadar karıştırın. Sonuçta doğada da birbirlerini yiye yiye kavga ede ede büyüyorlar. Hangi hayvan bir ortamda tek başına yaşşıyor. Ayrı fiziksel şartları gerektiren balıklar kesinlikle beraber beslenmemeli.

Uzun oldu ama anca anlattım sanırım. Bu şekilde zor kırılır  bu yargı. Satanda bu çok bunlar bir arada olmaz demiyor çoğunlukta süper yani. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2011 10:14
Bir zamanlar burda bir tartışma vardı ansiklopedik bilgimi yoksa tecrübeye dayalı bilgimi daha kıymetli diye. Amsiklopedik bilgi öğrenilir ve ceşmeden akan su cevre ısısı gibi değişken parametrelerle başa çıkmanızı ancak tecrübe sağlar. Bu sitede hem tecrübe hemde ansiklopedik bilgi var. Bu bilgiler nerden başlamanız gerektiğini anlatır. Doğru başlayan doğruya ulaşır bu sabittir. 100 lt de 3 damızlık yunus gercekten seyredilmesi insanın içini daraltan bir görsellik verir. Benim merak ettiğim bu görselliği nasıl kabul ediyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2010
İl: Bursa
Mesaj: 844
Emre ÜSTÜNTAŞÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 11:32
Çok tartışılıcak bir konu bu..Emre ÜSTÜNTAŞ.2011-06-25 11:33:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtasÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 280
AtasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 11:46
[QUOTE=glosyo]Ben kendi adıma konuşuyorum ben bilmeyen kişilere bilgi vermek den bir şeyler öğretmek den zevk alıyorum ve severek yapıyorum ki aman harcıyorum. Hepinize saygılar sevgiler. Kolay gelsin.  
[/QUOTE]


Ben şahidim hiç bıkmadan usanmadan her sorumu cevapladı sagolsun burdan tekrar teşekkür ediyorum...Ben"6055'inci sorum oldu kesin süpürge sapıyla kovalayacak" diyorum ama hiç sıkılmadan cevaplıyor .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

jacksparrowÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/04/2011
İl: Samsun
Mesaj: 1686
jacksparrowÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 11:47
[QUOTE=Emre ÜSTÜNTAŞ.]Çok tartışılıcak bir konu bu..[/QUOTE]Bence de öyle... Biz ne kadar dikkat etsek de akvaryumcuya gidiyoruz 200 lt akvaryumda 50-60 tane büyük boyda yunus sarı prenses yüzüyor. Şimdi denilecek ki onlar ticari düşünüyor maliyet açısından bakılıyor vs. vs. Neyse ben kendi balıklarıma her zaman daha iyi imkanlar oluşturmaya çalışayım da başkası nasıl biliyorsa öyle yapsın diyorum artık nasılsa herkes bir balığın ne kadar hacim istediğini az çok biliyor ama uygulama belki eksik olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir