akvaryum bilgi desteği


lolindirÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 254
lolindirÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 17:51
İyi akşamlar arkadaşlar dinlendirme tankı olarak kullanmak için 35x35x40(yükseklik) ölçülerinde bir akvaryum yapmak istiyorum. Kaç mm lik cam kullanmam gerekir? Camı herhangi bir camcıdan kestirsem olur mu? Camları kestirirken birleşim yerlerini de düşünerek hangi ölçülerde kestirmem gerekir? Ve fiyatı ne kadara gelir? Bir de; daha önce hiç akvaryum yapma tecrübem olmadı acaba becerebilirmiyim? Fikir ve bilgilerini esirgemeden paylaşacak arkadaşlara şimdiden teşekkürü borç bilirim. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BurakimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/11/2010
İl: Bayburt
Mesaj: 829
BurakimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2011 18:25
İyi akşamlar yapacağınız tankın ölçüleri aslında oldukça küçük ve kendiniz yapabilirsiniz Sistanın akvaryumlar için özel ürettiği slikon yardımıyla rahatça yapabilirsiniz.

önce gazete üzerine düz bir çizgi çekin ve orda biraz pratik yapın 

masa üzerine gazete serin üzerine taban camını koyun önce taban camının kenarını slikonlayın fazla olmamak kaydı ile hiç boşluk kalmadan.
arka camı taban camının üstüne değilde gazetenin üstüne degecek şekilde yerleştirin.
sonra yan camları yapıştırın desteklemek için koli bandıyla destekleyerek 
daha sonra ön camı yapıştırın sağlam olmasını istiyorsanız bir sırada içerden çekin ve 2-3 gün kurumaya bırakın zor gibi görünüyor ama aslında oldukça basit kendi akvaryumunuzdan kopya çekebilirsiniz (:

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir