Akvaryum Da Ki Sis Ve Kötü Koku


Can KurtulÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 394
Can KurtulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2022 01:40
Petshoplarda "genelde" o tanklar ortak filtre sistemine bağlı oluyor. Yani oradaki akvaryumlardaki bütün suların toplamı kadar olan bir su hacmi düşünün. Haliyle değerlerin stabilitesi ona göre.
Doğru karara varmanıza sevindim.
Dekorasyon için ve devamında mümkün olabilecek yönlendirmeler için seve seve yardımcı oluruz. Eğer suyu düzenli test kitleriyle test etmeyecekseniz. 1 hafta sonra 6 lı corydoras yani çöpcü sürüsü alabilirsiniz. Yaklaşık 2. Haftanın sonlarına doğru da bence boyca çok irileşmeyen sivrisinek tetra gibi ufak kalacak türlerden max 12 yada neon, gibi orta boy tetra türlerinden 8-10 lu bir grup ekleyip başka da canlı eklemeyin bence o tanka.
Selamlar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İlksen ŞahinÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 765
İlksen ŞahinÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2022 02:03
[QUOTE=mrtcngltkn]

Yav arkadaşlar ben bu hobiye 6 yılımı verdim.ben bu balıkları petshoptan beyaz benekken aldim yeni almadim 1 hafta oluyor.tedavi ettim.ustune usulune gore davranip suyu degistirdim ve bakteri kulturu sandigim ilaci attim.hayatimda ilk kez bu sorunla karşılaşıyorum diye soru soruyorum canlilari iade edin diyosunuz.yardim edecekseniz edin ya da hic yazmayin böyle yazmaya gerek yok.[/QUOTE]

Hocam senin bir problemin var ve bu problem dışındaki konuların konuşulmasını mantıklı bulmuyorum. Bir kişi yetersiz demiş. Tamam 2. kez 3. kez yazmanın anlamını bilmiyorum. +1 katıl diye birşey var forumda, tıklanabilir. Bundan sonrasında soruna odaklanılmalı ve mevcut şartlarda nasıl çözülür ona bakılmalı. Eğer imkansızsa yapacak birşey yok yazıp geçilmeli.

Bazı ezbere konuların aşılması lazım. Karşınızdakinin de bilgisine güvenin biraz. Keza güvenmenize bile gerek yok. Burası youtube değil. Videoya yorum atmıyorsunuz. Bir arkadaşta eleştiriye açık olun yazmış. Mesela ben eleştirin diye konu açtım beni eleştirin ama bu arkadaş problem yazmış. Eleştiriye kapalı. En fazla yönlendirmeye açıktır.

Bence adminlerin burada bazı konulara girip bu cevap yazılmış tekrar yazmanıza gerek yok demesi gerekir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir