Akvaryum Durumu Ve Yenilenme


HakanYILDIZÇevrimiçi

Kayıt: 29/06/2021
İl: Ankara
Mesaj: 2485
HakanYILDIZÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2022 09:17
Su değişimi yapmayın diyen olmuş, dinlemeyin. Epeydir zaten su değişimi yapmıyormuşsunuz, düzenli su değişimi yapın, haftalık en az %25. Hatta bu ölümler nedeniyle akvaryumda bulaşıcı hastalık (parazit) olabileceğinden akvaryumda genel olarak veya balıkları karantina tankında dezenfekte yapmayı düşünebilirsiniz (metilen mavisi ile), ilaveten bir kereliğine haftada iki kez %50 su değişimi yapabilirsiniz. (ekleyeceğiniz su beklemiş ve akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta olsun.) "Yeni tank sendromu", "azot döngüsü" ve "amonyak patlaması" konularını araştırın. Faydalı bakterilerin çoğalması için "biyolojik filtrasyon" yapmanız gerekiyor, bu hâliyle (sadece iç filtre ile) suyun oturması çok uzun sürer. İç filtrenin süngerini de en geç haftada bir temizleyin. Kumu hiçbir zaman karıştırmayın (su değişimlerinde de).
Salyangozlarınızın biri ramshorn diğeri adi salyangoz. Her ikisine de adi salyangoz denmektedir (minare salyangozu ve ramshorn salyangozu da normal adi salyangoz gibi istilacı olduğundan, hepsine adi salyangoz denmektedir.)[EDIT]hakanyildiz06,2022-11-04 09:18:10[/EDIT]

Beğenenler: [T]235567,Ahmetkngr[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umutt0Çevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2022
İl: Aydin
Mesaj: 117
Umutt0Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2022 17:06
[QUOTE=hakanyildiz06]Su değişimi yapmayın diyen olmuş, dinlemeyin. Epeydir zaten su değişimi yapmıyormuşsunuz, düzenli su değişimi yapın, haftalık en az %25. Hatta bu ölümler nedeniyle akvaryumda bulaşıcı hastalık (parazit) olabileceğinden akvaryumda genel olarak veya balıkları karantina tankında dezenfekte yapmayı düşünebilirsiniz (metilen mavisi ile), ilaveten bir kereliğine haftada iki kez %50 su değişimi yapabilirsiniz. (ekleyeceğiniz su beklemiş ve akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta olsun.) "Yeni tank sendromu", "azot döngüsü" ve "amonyak patlaması" konularını araştırın. Faydalı bakterilerin çoğalması için "biyolojik filtrasyon" yapmanız gerekiyor, bu hâliyle (sadece iç filtre ile) suyun oturması çok uzun sürer. İç filtrenin süngerini de en geç haftada bir temizleyin. Kumu hiçbir zaman karıştırmayın (su değişimlerinde de).
Salyangozlarınızın biri ramshorn diğeri adi salyangoz. Her ikisine de adi salyangoz denmektedir (minare salyangozu ve ramshorn salyangozu da normal adi salyangoz gibi istilacı olduğundan, hepsine adi salyangoz denmektedir.)[/QUOTE]
abi gerçekten çok teşekkür ederim uzunca açıklamışsınız. Dediklerinizi yaparak 3-4 haftalık süreç sonrası geriş dönüş yapabilirim size.
Tekrardan teşekkür ederim keyifli hobiler [:)]

Beğenenler: [T]231847,hakanyildiz06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir