Akvaryum görselliği hakkında


bykalfaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/01/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3
bykalfaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2010 18:04

Merhaba,foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım size sormak istediğim

1 akvaryumumun ebatları 30x40x30 yani ufak bi akvaryum
2 bahar aylarında balık sayısını artırıcam suanda 4 çöpçü 1 kılıç 1 gromi 1 melek 1 beta var
Bu ebatlarda bir akvaryum için ideal balık sayısı kaçtır.Akvaryumumun içini en net hangi arka plan gösterir yani arka cama deniz vb resimli bi kagıt değilde tek renk misal beyaz yada siyah gibi bi mukavva ile kapatacağım balıkları en iyi hangi arka plan rengi gösterir.Aydınlatma olarak günışıgı florasan kullanıyorum.Balıkların bu kadar az ve tek olma nedenleri süsleme amaçlı kaya koydum ve taşları elimle dizdim hem elsokmamdan hemde taş koymamdan sanırım bi sürü balığım öldü ama dersimi aldım bu akvaryumu 3 yaşındaki kızım için aldım ileride büyütme niyetim var ama dakka 1 gol 1 bi sürü balık öldürdüm biraz alışalım istiyorum tavsiyelerinizden ve tecrübelerinizden istifade etmek istiyorum teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gencaygencsoyÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2009
İl: Adana
Mesaj: 47
gencaygencsoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2010 18:10
Öncelikle beslemek istediğiniz türü belirlemelisiniz.Her türün farklı beslenmesi gereken hacimleri vardır.mavi arka fon balıklarınızı daha iyi gosterebilir.Kayaları koymadan önce sıcak suda kaynatıp kaya tuzu içeren suda ortalama 1 saat beklettikten sonra akvaryuma koyarsanız daha sağlıklı olacaktır.Eliniz temiz ise suya sokup çıkarmada pek problem yaratmaz fakat akvaryumla ne kadar az oynarsanız balıklarınız için o kadar iyi olur ve strese girmezler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Anil012Çevrim Dışı

Kayıt: 28/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
Anil012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2010 18:14
İyi akşamlar Ercan Bey,
 
    Öncelikle imza kısmına isminizi yazarsanız size isminizle hitap etmek isteyenlere kolaylık sağlamış olursunuz.
    Konuya gelince; kılıç, gurami, melek ve betta demişsiniz 36lt'lik akvaryumda. Meleğinizin boyu ne kadar bilmiyorum ama büyük boylara ulaşan bir balıktır ve eğer 36lt'de beslemeye çalışırsanız bu hem onun büyüme hızını hem de sağlığını olumsuz etkileyecektir. Melek için ideal boyut 150 lt civarıdır. O yüzden onu çıkarmanızı öneririm. Zaten balık ölümlerinin önemli bir kısmı da balığı yetersiz hacimde beslemekten kaynaklanır.
    Bunun dışında kendi tavsiyem o hacimde 1 adet erkek betta beslemeniz(yanına çöpçü vatoz vb. konabilir) veya bettayı da çıkartıp kılıç veya lepistes, plati gibi canlı doğuranlardan 1e 3d şeklinde beslemeniz yönündedir. Zaten bu saydığım balıklar kısa sürede doğurup çoğalırlar ve bir süre sonra çok kalabalık bir akvaryumunuz olur. Arka fon ise zevkinize kalmış. Ben tek renk siyah arka fon kullanıyorum mesela ama bunu hiç beğenmeyenler de çıkabilir.
    Son olarak ana sayfadaki tatlı su canlıları bölümünden veya forumdan araştırma yaparak bu konuda çok ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz, sizin sorunuza benzer birçok soru ve cevap var forumda.
 
Saygılar, sağlıklı balıklar. Tebessüm
Anil0122010-01-21 18:15:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir