Akvaryum için Limon Ağacı Dalı


RefecoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 28
RefecoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2014 22:45
Merhaba arkadaşlar. 

Yeni akvaryumum için yapay kökler almak istemiyorum. Ayrıca akvaryumcuların sattığı kökleri de almak istemiyorum. Budanmış bir limon ağacının dalından iki küçük parçayı 3 gün tuzlu suda kaynatıp akvaryumun içine koydum. Akvaryum suyunun rengi hafif bir sarı renge döndü. Limon suyu yaklaşık %5 asidikmiş, PH değeri ise 2 ile 3 arasında değişiyormuş. Buradan yola çıkarak limon ağacı dallarının PH değerini azalttığını düşünüyorum. Lepisteslerin 7 ile 8.5 arasındaki ph değerlerinde yaşayabildiğini biliyorum. 

Acaba limon ağacı dalları ya da kökü yaptığı salınım sebebiyle lepistesler için bir sıkıntı yaratır mı? Lepisteslerin yanında cüce vatoz bakmayı düşünüyorum, onlar için bir sıkıntı teşkil eder mi? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minik hunterÇevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 142
minik hunterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2014 15:52
Merhaba hocam,

Üzgünüm ama sanırım canınız sıkılıyor ve bu sıkıntıyı balıklarınızla atmak istiyorsunuz veya fantazi yaratmaya çalışıyorsunuz...

Hocam portakal, limon v.b. turuncgiller yapraklarında, dallarında alkol ve asit bulunmaktadır. istediginiz kadar siz tuzlu suda bekletin veya kaynatın içerisindeki alkolu o yaprak'ı kurutmadan çıkartamazsınız.

Bunun yerine akvaryumculardan almak istemiyorsanız forumda akvaryum bitkisi satan bir çok hobicimiz var onlardan canlı bitki alıp akvaryumunuza koymayı deneseniz ??

Hayvanları doğal ortamındaki gibi rahat bırakın... stres veya balıklarınızın su degerlerini değiştirecek malzemeler koymayın...

iyi forumlar..
minik hunter2014-02-21 15:54:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RefecoÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 28
RefecoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2014 15:18
Merhabalar,

Aslında fantezi falan denediğim yok. Mümkün olup olmadığını sormuştum, böyle bir şeyi tecrübe eden olup olmadığını sormuştum. Balıkları eklemeden önce çıkarıp tekrar tuzlu su içerisinde bekleme kısmına döndüm. Ciddi miktarda azalma var şu an salınım miktarında.

Bir de akvaryuma limon yaprağı koyacağımı nereden çıkardınız onu bilmiyorum. Bahsi geçen kurumuş limon ağacı dalları. 

Ayrıca akvaryumum zaten bitkili. Java moss gibi tutanarak gelişen bitkiler için yüzey sağlamak amacıyla kök koymak istedim. 

Cevabınız için teşekkürler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir