Akvaryum Işığı


MehmetAli021Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 26
MehmetAli021Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2020 17:33
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219297/120320201727521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/219297/120320201728271.jpg[/IMG]

Arkadaşlar akvaryumu aldığımda bu şekilde içinde bir led vardı kısa bir süre içinde bozuldu oluşan buhardandır diye tahmin ediyorum. Akvaryumun buhar camı falanda yok üstüne florasan koymak için bende biraz araştırımca dalgıç lamba diye bir şey buldum sizce dalgıç lamba kullanmalı mıyım? Lambayı suyun içinede atabilirim ama ben üst kapağa yerleştirmek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DEVLETİ ALLİYEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 218
DEVLETİ ALLİYEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2020 18:08
Şahsen ben dalgıç lamba kullandım mavi olanından kendi deneyimeme göre 5 wattlık bier gücü vardı. Low tech 30 litrelik bir tankta istediğim sonucu alıyordum. Bende sizin düşündüğünüz gibi tankın içine değil de kapağının içindeki boşluğa monte ederek kullanıyordum. Fakat sıkıntı lamba su içerisine uygun bir tasarımla yapıldığı için su dışında kullanıldığı zaman aşırı ısınıyor. Dolayısıyla zaman içerisinde bozulabiliyor. Fakat beb şahsen 6 ay gibi bir dönem suyun dışında kullandım bozulma ibaresi olmadı. Tavsiyem yine de tankın içinde kullanmanız yanında sonuçta üretim amacı bu. Eğer illa su dışında bir yerde kullanmak istiyorsanız uygun armatür ledler veya florasan lambalar sizin tankınızın hacmine uygun veya besleyeceğiniz canlıların (bitkiler,balıkşar,omurgasızlar) ihtiyacına yönelik araştırmalar sonucu almanuz gerekmetedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MehmetAli021Çevrim Dışı

Kayıt: 01/12/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 26
MehmetAli021Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2020 18:42
[QUOTE=Osmanlı🇹🇷]Şahsen ben dalgıç lamba kullandım mavi olanından kendi deneyimeme göre 5 wattlık bier gücü vardı. Low tech 30 litrelik bir tankta istediğim sonucu alıyordum. Bende sizin düşündüğünüz gibi tankın içine değil de kapağının içindeki boşluğa monte ederek kullanıyordum. Fakat sıkıntı lamba su içerisine uygun bir tasarımla yapıldığı için su dışında kullanıldığı zaman aşırı ısınıyor. Dolayısıyla zaman içerisinde bozulabiliyor. Fakat beb şahsen 6 ay gibi bir dönem suyun dışında kullandım bozulma ibaresi olmadı. Tavsiyem yine de tankın içinde kullanmanız yanında sonuçta üretim amacı bu. Eğer illa su dışında bir yerde kullanmak istiyorsanız uygun armatür ledler veya florasan lambalar sizin tankınızın hacmine uygun veya besleyeceğiniz canlıların (bitkiler,balıkşar,omurgasızlar) ihtiyacına yönelik araştırmalar sonucu almanuz gerekmetedir.[/QUOTE] armatür ledlerden alıp kapağın alt kısmına taksam bir süre sonra bozulmaz mı? Akvaryum 50 litre bitki falan yok sadece görsellik olsun diye ışık takıcam ışık olmadan zevki olmuyo ki zaten, en iyi ben bir dalgıç led alayım duruma göre kapağa mı koysam suya mı yerleştireceğimi belirlerim. Sadece suyu ısıtıp balıkları kötü etkilemesınden korkuyorum teşekkürler :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir