Akvaryum Kuracağım [Bilgi Alıyorum]


GeceGezeRÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2014
Mesaj: 33
GeceGezeRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 12:45
Merhaba ağabeylerim, kardeşlerim ;

Yaklaşık 2 ay öncesinde canlı doğuran akvaryumu kurmuştum. Gittigidiyor.com dan aldığım bir akvaryum setinin içine 15 adet lepistes, moli ve 7 adet neon balığından oluşan bir akvaryum kurmuştum. Birde vatoz vardı tabii. Bildiğiniz üzere canlı doğuranlar hassas balıklarmış. Şuan elimde 65 litrelik bir akvaryumum var boş boş bekliyor. Yazın çalışmaya başlayacağım, akvaryumumun boş kalmasını istemiyorum. Yazın tekrar kurmaya karar verdim. Hatta akvaryum için odamın içerisinde ki iki bilgisayar masasını ve bir kitaplığı ikinci el malzeme alan bir yere verip marangoza bir adet kitaplık ve akvaryum için bir masa yaptıracağım. Baya maliyetli olacak ama kendim çalışacağım için aileme yük olmayacağım için rahat olacağım. 

Şimdi ki hedefim güzel bir japon balığı akvaryumu kurmak. Biraz türlerini araştırdım gayet hoş türleri var. Ben 'Aslanbaş, Balon göz, Teleskop, Tül kuyruk ve Siyah oranda' dan oluşan bir akvaryum kurma çabasındayım. Ben Bursa da yaşıyorum, bu türleri burada bulmak zor olacak sanırım. Ben şimdi bilgili olanlarınızdan bilgi almak istiyorum. Elimde boş bir akvaryum, DeepLive adında bir Multivitamin, Quik markasında Water Salt var. 

-Neler almalıyım ? 
-Bursa da bu tarz şeyleri alabileceğim ve bu cins balıkları bulabileceğim bir pet shop var mı ? 
-Hangi markaları kullanmalıyım ? 
-En fazla kaç balık bulundurabilirim akvaryumum da?
-Ve de bildiğiniz cins çöpçü olarak adlandırdığımız balıklar nelerdir ? 

Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YYILDIZ51Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2009
İl: Nigde
Mesaj: 6194
YYILDIZ51Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2014 12:57
65 litreye en fazla 3-4 japon balığı koyabilirsiniz. 1 adet cüce vatoz, komando veya albino çöpcü türlerinden birisini seçebilirsiniz en az 3 adet koymalısınız. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir