Akvaryum Kurdum Tavsiyelere İhtiyacım Var


aliserhanuyarÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
aliserhanuyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 10:48
Merhaba arkadaşlar, daha önceden amatör olarak 1-2 sene kadar tetrazon bakmıştım. Uzun bir aradan sonra eşim ufak çaplı bir akvaryum istediğinden 35x20x30 ebatlarında yaklaşık 21 litrelik bir akvaryum satın aldım. Grolux ışık, dış şelale tipi havalandırma (atman marka), 100 watt ısıtıcı (atman marka), siyah renkli kum, balık olarak 5 tane neon, 5 tane turuncu -  neon boyunda balık (ismini hatırlamıyorum beyaz renkli olanıda vardı), 1 komonda çöpcü, 1 cüce vatoz.

Şans bu ya, akvaryumu kurduktan yaklaşık 16 saat sonra elektrikler gitmiş ve balıklar yaklaşık 4 saat ısıtıcısız ve hava motorsuz kaldıklarından hepsi ölmüşler.
Benim sizlerin yardımına ihtiyacım var.
1. Bu ebattaki akvaryum için neon ve o turuncu balıktan almak istiyorum, akvaryum ebatların çokta uygun olmadığını biliyorum fakat yinede besleyebilirmiyim? Eğer bu tür olmazsa sizce hangi türden balık alabilirim?
2. Elimde beyaz benek ilacı (contra ıchthyo) haricinde hiçbirşey yok. İlk etapta akvaryum kurulumu ve su düzenleyicisi için hangi ilaçları temin etmeliyim. Şu anda hiçbir balık olmadığından dolayı, akvaryum suyunu güzelce hazırlayıp balıkları öyle almak istiyorum.
3.Sera Goldy Pul Yem var, bunu kullanabilirmiyim yoksa başka bir yemmi almam gerekli neon tarzı balıklar için.

Forumdan okuduğum kadarı ile bu tür balıklar için bitki gerekiyormuş. Akvaryum fotoğraflarını aşağıda ekledim. Elimde olanlar bunlar. Bunların haricinde bitki,arka fon, taş vb gibi hangi malzemeleri temin etmeliyim.

Yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Forumu okumaya devam ediyorum ama yinede sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden herkese teşekkür ederim.




Yeni üye olduğumdan, yarın öğlene kadar mesajlarınıza cevap veremeyeceğim, şimdiden teşekkürler herkese.
aliserhanuyar2012-12-10 12:24:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 10:59
Merhabalar Ali Bey, yardımcı olmaya çalışayım... Kurduğunuz akvaryumda 1-2 grup tetra yetiştirebilirsiniz tabi ki. Neon Tetra, Kardinal Tetra, Kırmızı Neon, Siyah Neon, Kongo Tetra, Kırmızı burun Tetra, Rasbora gibi seçenekler mevcut. Siz beğendiğiniz iki gruptan ekleyebilirsiniz. Cüce vatoz ve çöpçü de olabilir. Yalnız bu balıkların üremesini unutun, eksildikçe balık almalısınız. Ayrıca Asitli ve yumuşak su imkanı sunmalısınız (Mangrove kökü, lav kayası-taşı eklemelisiniz).
Bir diğer seçenek ise aşağıda linkini vereceğim akvaryum seçeneğidir. Burada tank arkadaşları, bitkiler de mevcuttur. Belki fikrinizi değiştirip böyle bir akvaryum kurmak isteyebilirsiniz:
http://www.akvaryum.com/forum/kucuk_akvaryumlar_icin_bir_secenek_k637149.asp
umutgunay2012-12-10 10:59:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kastinbjkÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10945,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1357
kastinbjkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2012 11:03
Günaydın Ali bey

Öncelikle yeni akvaryumunuz hayırlı olsun. Yazınızı okuduğumda ölen balıklarınıza üzüldüm fakat canlı doğurgan besliyecekseniz eğer zaten o boyutta bir akvaryumda canlı doğurgan beslenmesi taraftarıyım bu sebepten dolayı formumuzda makaleler var bunlardan sadece örnek olarak size tablo sunuyorum ve balık seçimlerini bu tabloya göre yaparsanız ve ordaki diğer makalelere de göz atarsanız daha çok bilgi sahibi olacağınıza inanıyorum.

http://www.akvaryum.com/balik_uyum_tablosu_makaler_21_1011.asp#b

Hayırlı günler diliyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliserhanuyarÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 21
aliserhanuyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2012 18:05
Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız ve katkılarınız için. Yakın bir arkadaşım da akvaryum ile ilgileniyor, ondan da gerekli bilgileri sağladım. Şu anda bir daha balık ölümleri yaşamamak için ön hazırlıklarımı yapmaya başladım, su hazırlama bitki vs. gibi.
Biraz bitki çok olmamakla beraber, 6 tane kardinal, 6 tane zebra, 1-2 karides, 1-2 salyangoz alma niyetindeyim litre olarak uygunsa.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir