akvaryum patlaması..


ege_vetÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 25
ege_vetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2015 21:30
hangi bölüme konu açacağımı bilemediğim için buraya açıyorum konuyu hatam varsa affola arkadaşlar ama yaşadıklarımı paylaşma ihtiyacı duydum.. 2 gün önce başıma gelen bu talihsiz olay umarım başka kimsenin başına gelmez.. Birden bire gelen çat sesi ve ardından gelen güldür güldür su sesi.. 400 lt su içeride 40-45 cm lik 3 challnger 1 astronot 1 vatoz neye uğradığımı şaşırdım :( sonuç her yer su.. allahtan zamanında balıkları içerisinden çıkarabildim bu arada baya duş almış gibi ıslandım ve petshop a yetiştirebildim balıkları.. ilk olarak aradım boş akvaryumun var mı diye yok cevabıyla adama nasıl gürlediysem boş akvaryum yarat bana akvaryumum patladı balıkları getiriyorum cümlesi bitmeden adam yetiştir dedi :) trepeuslarını başka yere almış çikletlerini karıştırmış filan bir akvaryum yarattı saolsun. :) sonuç mu daha büyük bir akvaryum boyutu (450 lt) sahibi oldum siparişim bugün geldi önümüzdeki birkaç güne dolacak.. eski patlayan akvaryum a da bir tamir sonucu (çok fazla su yükü olmadan ) bir paludaryum :) aman dikkat edin arkadaşlar allah kimsenin başına vermesin..

sağlıklı balıklar dilerim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

barnabiÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2015
İl: Ankara
Mesaj: 138
barnabiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2015 21:37
Öncelikle çok geçmiş olsun,  balıkları kurtarabilmiş olmanız bir teselli olmuş. Çatlama tabandan mı yan camlardan mı oldu acaba? Bir de cam kalınlığı ne kadardı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ege_vetÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 25
ege_vetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2015 21:45
[QUOTE=barnabi]Öncelikle çok geçmiş olsun,  balıkları kurtarabilmiş olmanız bir teselli olmuş. Çatlama tabandan mı yan camlardan mı oldu acaba? Bir de cam kalınlığı ne kadardı?[/QUOTE]

patlama sol arka köşede oldu 10 mm lamina cam vardı.. lamina cam ın iç tarafı patladı aradaki laminadan iki cam ayrıldı dıştaki cam hala sağlam zaten o şekilde akvaryumu kucaklayarak ve camı biraz sıkarak balıkları kurtaracak kadar bir zaman kazandım :) 20 lt vileda temizlik kovası 10 sn gibi sürede doluyordu kabus gibi.. o köşeye iç filtre takmıştım challangerlar iç filtreye vurup böyle birşey mi yaptı birtürlü aklım almıyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir