Akvaryum su denge bozulması


PGamesÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2012
İl: Bursa
Mesaj: 12
PGamesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 18:10
Arkadaşlar ben 3 gün önce akvaryumuma ıspanak haşlayıp küçük parçalara ayırıp atmıştım.ama yemediler ve hastalandılar acaba ıspanaklar bozulup suyun dengesinimi bozdu? bunun yüzündense 1 balığım şu anda cancekişiyor.diğer dişi balığımda hırçınlaştı.çok garip şeyler oluyur akvaryumda lütfen ACİL yardım edin!!mesajlarınızı bekliyorum değerli akvaristler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeykintoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2011
İl: Antalya
Mesaj: 131
MeykintoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Aralık 2012 18:25
%25 oranında su değişimi yapın. Parçaları toplamaya çalışın. Ekstra kaya tuzu ilave edin.Ayrıca sera aqutan eklemenizide öneririm. Balıkların durumunu kontrol edin. Eğer durum devam ederse balıkların davranışı ve neye nasıl tepki verdiklerini söylerseniz.Size daha detaylı yardımcı olabiliriz.Akvaryumda nitrat patlaması olabilir. Belkide ıspanağın içerdiği demirden kaynaklı olabilr.Saygılarımla... 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2012 09:06
Yapılması gerekenleri Ziya Gökalp gayet güzel söylemiş. Ben başka bir şey söyleyeceğim;
Ispanak verirken onları ince ince kıymana gerek yok. Seni çok uğraştırır. Yapacağın işlem şöyle olmalı. Yaprağı 8-10 dakika kaynar suda bekletip sapından doğru akvaryumun kenarına asıyosun bırakıyosun. Balıkların yedikçe zaten bir tek damarları kalmaya başlayacak. Baktın ki yemişler, tutup çıkaracaksın. İnce ince kıyarsan suda o parçalar çürüyüp suyu bozar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir