Akvaryum suyu değişti


erenizm35Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 140
erenizm35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2012 00:37
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Kuyruk Erimesi - ???

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes - Kılıç - Plati - Neon Tetra -  Vatoz - Midye - Bitki

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph: 7.2  - Nitrat:25-50

Filitrasyon: İç Filtre 1800 L/H

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

4 Ekim'de Akvaryum Suyunun %60 nı değiştirdim...Normalde 4 aylık akvaryumum 2 haftada bir %20 değşim yapıyordum...İlk kez bu kadar çok su değiştirdim.Ben şaşal su kullanıyorum akvaryumda bizim çeşme suyu berbat test kitleri ile test ettim. Su değişimden sonra akvaryumda dengeler alt üst oldu.7 tane balığım öldü.Herhangi bir hastalık belirtisi vermeden.Bu sabah bi balıgımda kuyruk erimesi farkettim ve karantina akvaryumuna alıp tedaviye başladım.Akşama doğru başka bir balıktada kuyruk erimesi farkedip onuda ayırdım. Su degerlerimi test ettiğimde ph degerim 7.6 iken 7.2 ye düşmüş başka değişen bişi yok.Niye böyle bir bozulma oldu ve nasıl düzeltebilirim... Dün ve Bugün ana tanka Biyo Ichtyo ekliyorum.Kaya tuzu ekliyorum bitkilerim var.Hastalık acaba sadece kuyruk erimesi mi yoksa başka bişi mi var ne yapmalıyım.En güzel iki balığım gitti.


erenizm352012-10-13 00:39:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2012 01:50
Tuz eklemesi yapmanız bitkilere,vatozlara ve midyelere zarar verecektir.Su değişimi yapmanız ve bu değişim esnasında suyun aynı sıcaklıkta olmasına ve suyu yavaş yavaş eklemenizde fayda olacaktır.Metilen mavisini fazla dökmeyin bitkilere zarar verecektir.Muhtemelen bitkili tankınıza su eklemesini hızlı bir sekilde yaptınız ve dekor,bitki kökleri ve kum arasında pislikler ortaya çıktı.Su cekimini bitkilere zarar vermeden diplerden yapmayı deneyin.Su eklerkende yavaş yavaş ekleyin.Canlı doğuran-bitkili tanklara sık ama az bakım yapılmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doğankekikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/05/2012
İl: Mugla
Mesaj: 501
doğankekikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2012 01:53
Su değiştirirken değiştirdiğimiz su miktarı çok önemli bir faktör çoğu kişi bunun önemsiz olduğunu düşünür fakat değildir,Su şartlarının birden değişmesi balığı strese sokar ve savunma sisteminin çökmesine sebep olur.Tankına sera aquatan yada aynı özellikte birşeyle kullanırsan sistemin normale dönecektir.iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erenizm35Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 140
erenizm35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2012 19:34
Su şartlarımda bi değişme olmadı benim takıldığım konu bu test kitleri ile kontrol ettiğimde klor-ph-nitrat-kh-gh bi bozulma yok.Yalnızca ph degerim 7.6 iken 7.2 ye düştü...Kullandığım su çeşme suyu degil bu yüzden sera aquatan kullanmıyorum açıkcası gerek görmüyorum.
Suyu hızlı ekledigim doğru pislikler çıkmış olabilir kum diplerinden vs.Bitkim çok fazla yok akvaryumda.

Üç tane balığımda kuyruk erimesi var şu anda karantina akvaryumunda tedavi uyguluyorum umarım iyileşirler.Birde aklıma takılan sadece lepisteslerde ölümler oldu.Neon Tetra-Plati-Kılıç bunlarda bi sorun olmadı...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir