Akvaryum ve balık tavsiyesi


Elif DrnÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2011
İl: Edirne
Mesaj: 19
Elif DrnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 11:55

Öncelikle merhaba. foruma bugün kayıt oldum. size sorularım olucak. ben akvaryum kurmak istiyorum. ama çok büyük bişey değil. ama fanus kadarda küçük değil tabi. orta boydan biraz küçük denebilecek bir akvaryum.

ben şunu öğrenmek istiyorum. akvaryumda çok çeşit olsun istiyorum. ama tabi birbirlerine zarar vermemeleri gerekiyor. daha sonra, çok yavru alabileceğim türler istiyorum. yavru ticareti bile yapabilirim . diyelim yavrularımız çıktı. onları normal yemle mi besliyeceğim, yoksa özel bi yemle mi. özel yemle ise fiyat nedir.

bunları hallettikten sonra bitkiye gelelim. ben su mercimeği düşündüm ama çok artıyormuş. bana önerebileceğiniz bitki varmı _? yavruları ayırmak istemediğim için saklanabilecekleri gibi olmalı. sonra süsler vs vs. bide arkadaşımda gördüğüm bişeyi anlatmak istiyorum. akvaryumun dibinden belli aralıklarla şeritler halinde baloncuklar çıkıyodu. bu aletin  veya süsün adı nedir.? bide salyangoz istiyorum. ama akvaryumu çok kirletirse olmayabilirde.

filtre nasıl olmalı ? herkes dış filtre diyor. fiyat nedir. ısıtıcı fiyatı nedir ?

 saklanmaları için taş süs vs neler olabilir.

ışıklandırma nasıl olmalı.

bide bunların vitamini vs oluyomuş. onlar hakkındada bilgi verirseniz sevinirim.

 

kendinizde öneri eklemek istersniz önerilere açığım.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozdemirgorkemÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 276
ozdemirgorkemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 11:58
Merhaba,

Toplam bütçeniz nedir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Elif DrnÇevrim Dışı

Kayıt: 06/09/2011
İl: Edirne
Mesaj: 19
Elif DrnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 12:02
bütçe 100 tl falan
ama ilk başta akvaryumu alıp, balıkları ilerleyen zamanda alıcam. çünkü arkadaşımda fazla yavru balık vs. var ondan alıcam.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MatmanKaraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/08/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 840
MatmanKaraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 12:03
Merhaba 50cm bir akvaryum istiyorsunuz sanırım. Bunun içine de 1e3d lepistes birde 1e2d plati, 1-2 çöpçü,1-2 cüce vatoz falan olabilir madem çeşit istiyorsunuz.Ama 30lt akvaryumda aslında 1e3d lepistes yeter.

Süs ve bitki olarak mango kökü,üstüne anubias, elodea ve pistia olabilir, kaliteli kum derdinde olmaz bunlarla.

Arkadaşınızda gördüğünüz şey hava taşı, hava motoruna bağlanıyor, çok kolay bir sistemdir.

Salyangoz olarak elma salyangoz güzel olur, camlardaki yosunlanmayı önler.

50cm akvaryuma iç filtrede koyarsın.İç filtre ve ısıtıcı toplam maksimum 40-50 tl falan olur.

Alcağın akvaryum ışıklandırma tesisatlı olsun, bitki için dersen yardımcı olurlar ampulde. Zaten yazdığım bitkilerin çok ışığa ihtiyacı yok.

MatmanKara2011-09-06 12:10:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

parabelyumÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 172
parabelyumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 12:12
Merhaba Elif hanım, aslında sorularınız hepsi birbiriyle zincirleme olarak bağlantılı. Yani önce şunu bilmeliyiz, kaç litrelik bir akvaryum alacaksınız. Ona göre, içine ne tür balıklar koyabileceğinizi söyleyebiliriz ve bununla doğru orantılı olarak size bitki hakkında bilgi verebiliriz. Yine kullanacağınız filtre çeşiti de alacağınız akvaryum ile orantılı olacaktır.
 
Size yön göstermesi amacıyla kendi ufak tefek bilgilerimle bir varsayım kurmak istiyorum. Öncelikle ufaktan biraz büyük ortaya yakın bir akvaryum olarak belirttiğiniz akvaryumunuz için 40-45 litrelik bir akvaryum aldığınızı varsayalım. Bunun için orta sınıf bir iç filtre yeterli olacaktır. Bitkili bir akvaryum istediğiniz için bitki kumu olarak dere kumu ya da biraz daha lüks Hagen siyah kum alabilirsiniz. Çok yavru demişssiniz hatta yavru ticaretini belirtmişssiniz, o zaman sizin için en iyi ihtimal canlı doğuran olacaktır. Canlı doğuranları tek tür olarak beslenmesi tavsiye edilir.
 
Aslında her balığın tek tür olarak beslenmesi tavsiye edilir ve bence en uygun ve güzeli Lepistes'tir. 3 ay içerisinde gerekli ortamı kurduğunuz zaman 1e 3d balıktan 100 balığa ulaşmanız içten bile değil.(tabi gerekli koşullar oluşmazsa elinizde balıkta kalmayabilir bu size bağlı).
 
Gelelim bitkiye, eğer akvaryum kum ve balık seçimini dediğim şekilde yaptığınızı varsayarsak, elodea ve tilki kuyruk sizin için en ideal bitkiler olacaktır. Son olarak lepistes yemi için tercih size kalmış. Çok renkli ve sağlıklı olsun derseniz normal yemlerden biraz daha kaliteli yemler kullanabilirsiniz.
 
Kendi bilgilerim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım merak ettiğiniz birşey varsa cevaplandırmaya çalışırım umarım yardımcı olabilmişimdir. Tekrardan aramıza hoşgeldiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir