Akvaryuma ilk su basışta sıcak su konulurmu


mhmteaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 13
mhmteaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 14:12
Arkadaşlar merhaba.
Yeni akvaryum kuruyorum ve maglum havalar ve sular soğuk. Isıtıcının daha az çalışması için akvaryuma ilk su basışta sıcak su konulabilir mi,kombinin sıcak-ılık suyunu koysam sorun olur mu? Bir de tamamını çeşmeden mi yoksa hazır damacanadan mı koyulması daha sağlıklı olur ?Yada yarı yarıya olabilir mi? Malawi ciklet türleri alıcam,saygılar.
undesirable2012-03-16 14:36:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 14:19
Mehmet bey çok fazla sıcak olmamakla beraber koyabilirsiniz.Fakat içine balıkları atmadan önce en az 4-5 gün ısıtıcınız iç varsa dış filitreniz çalışır vaziyette olması gerekiyor.Suyun tamamını direk çeşmeden koyabilirsiniz sorun olmaz.Akvaryumu kurun suyunu doldurun tüm ekipmanlar çalışır vaziyette 4-5 gün bekleyin bu arada akvaryuma biraz yem atın yararlı bakterilerin oluşmasında yardımcı olacaktır.Akvaryum ebatlarınızı ve bir bir kaç resim paylaşırsanız seviniriz.Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ethem KibarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2011
İl: Adana
Mesaj: 226
Ethem KibarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 14:21
Sıcak suda çözünmüş oksijen daha az bulunur. Bakterilerin de dayanamıyacağı bir sıcaklık olursa durum kötü olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mhmteaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 13
mhmteaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 14:23
[QUOTE=Yılan Avcısı]Mehmet bey çok fazla sıcak olmamakla beraber koyabilirsiniz.Fakat içine balıkları atmadan önce en az 4-5 gün ısıtıcınız iç varsa dış filitreniz çalışır vaziyette olması gerekiyor.Suyun tamamını direk çeşmeden koyabilirsiniz sorun olmaz.Akvaryumu kurun suyunu doldurun tüm ekipmanlar çalışır vaziyette 4-5 gün bekleyin bu arada akvaryuma biraz yem atın yararlı bakterilerin oluşmasında yardımcı olacaktır.Akvaryum ebatlarınızı ve bir bir kaç resim paylaşırsanız seviniriz.Sağlıklı balıklar.[/QUOTE]
bilgileriniz için teşekkür ederim.akvaryumu daha önce kurdum ama maalesef balıklarımın bir kaç tanesini kaybettim ve karantinadalar şuanda karma bir akvaryumum vardı şimdi değiştiricem,o konuyla alakalıda konu açmıştım o konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz,konu;
Fotoğraf:
Resmim yok
Canlıdaki Belirtiler:
sp gözünde baloncuk,tüm balınların sürtünmesi
Akvaryum Kapasitesi (litre):
200 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
2 sp,2 yunus,2 jaguar,3 graseki,1 papağan,2 mısır cikleti.ortalama boyları 13 cm ( balıklar uyumsuz olduğunu biliyorum hafta sonuda tüm balıkları değiştircektim)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
26
Filitrasyon:
atman f 201 iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
akvaryum yeni kuruldu 1 hafta boş çalıştı
100 x 40 x 50

Arkadaşlar merhaba.

2 hafta önce akvaryumu kurdum,tamamiyle çeşmeden doldurdum. Kumu az gelmişti biraz daha kum alıp iyice yıkadım ve ekledim. Akvaryumcumun verdigi mavi ilaçtan da damlattım. Akvaryumda Antalya kayası mevcut. İyice kaynattım, yıkadım ondan sonra koydum. Balıkları zehirleyecek bir salınımı olur mu bilmiyorum açıkcası. Yaklaşık 10 gün önce balıkları attım. Uyumsuz türler olduğunu biliyorum. Hepsini akvaryumcumla değiştirecektik hafta sonu. Düne kadar sıkıntı yoktu, gayet canlılardı ama 2 gün önce sürtünmeler başladı. Sonra graseki öldü. Balığı göremeden babam atmış. Dün yunus öldü ama yunusun üzerinde herhangi bir mantar, beyaz benek ya da bir yara yoktu. Sp gözünde baloncuk vardı. Balıklar halsizdi. Değişim yapacağım akvaryumcumu aradım, karantina akvaryumuna koymak için balıkları aldım, yolda graseki ve diğer yunusta öldü. Karantinaya attık balıkları dün. Şuan durumları iyi, kayıp yok çok şükür. Bu durum neden kaynaklanabilir? Küçük bir ayrıntı; balıkları yakaladıktan sonra fark ettim, cam derece kırılmış, muhtemelen cıva akmış, balıkları çıkardıktan sonrada kırılmış olabilir. Şimdi tekrar kuracağım. Ne tür temizlik yapmalıyım? Aşırı derecede zararı olur mu cıvanın? Balıklarım neden bu hale geldi merak ediyorum. Yani şüphelendiklerim;

1-suyun tamamen çeşme suyu olması
2-filtrenin yeterli derecede temizlik yapmaması
3-jaguarlar 1e 1d üreme dönemlerindeki çok sert oluşları (jaguarı koymak hataydı ama mecbur kaldım)

Bunların hepsi olabilir yada daha farklı tecrübelerinizden benim göremediğim durumlar var mı? Tekrar kuracağım ve balıklarımı kaybetmek beni çok üzüyor. Sizce nerde yanlışlık var? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum,saygılar.


[QUOTE=Ethem Kibar]Sıcak suda çözünmüş oksijen daha az bulunur. Bakterilerin de dayanamıyacağı bir sıcaklık olursa durum kötü olur. [/QUOTE]
 
çeşme suları 6 7 derece suyun ısınması için baya bi ısıtıcı çalışıyor,yani tam sıcak değilde hani ılık sumu koymam daha doğru olur yoksa direk çeşmeden su koymammı?
undesirable2012-03-16 14:42:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ethem KibarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2011
İl: Adana
Mesaj: 226
Ethem KibarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2012 14:33

20 25 derece gibi ılık su koymanız daha iyi olur. Hem ısıtıcınız çok çalışmamış hem bakteri ve oksijen yönünden olumsuz bir durum olmaz diye umut ediyorum. Kolay gelsin.

Hastalık için bu konuya ve benzeri konulara bakabilirsiniz. Ethem Kibar2012-03-16 14:37:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir