Akvaryum.com a teşekkürler


KaosÇevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2014
İl: Ankara
Mesaj: 95
KaosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2015 11:51
Merhaba arkadaşlar bu konuyu hobiye küsmem ve sizler sayesinde tekrar başlayabildiğim için sizlere teşekkür edebilmek adına açtım

Ankara'da yaşıyorum. 12 yaşımda ailemin almış olduğu 65 cm lik akvaryumla başlamıştım.Süpriz olmuştu çünkü hiç beklemiyordum.Balıktı kurulumdu derken babamın yardımıyla çoğu işi halletmiştik.Tabi o zamanlar petshopçuların vicdansızlığı ve bizimde cahilliğimiz yüzünden 4 yıl içinde sayısız balık kaybettim.Balıkları Ulustaki dükkanlardan alıyordum(tabi ki oradaki tüm balıkların hasta olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum). Adamlara iyileştirelim diye geri götürüyordum aldığım cevap "onu at şunu satalım fiyatı çok uygun" oluyordu yada işe yaramayan alakası olmayan pahalı bir ilacı veriyorlar bizde bilmediğimizden kullanıyorduk.Bir ara akvaryumu öyle bir hale getirdiler ki lepistes japon melek vatoz türleri birbirine saldırır duruma gelmişlerdi.Birbirleriyle yaşayamayan bir sürü balığım olmuştu.Birgün gene bu dükkanları gezerken bir akvaryumda rengi çok güzel koyumsu bir vatoz gördüm.İster istemez adama sordum "abi nasıl bu kadar rengi koyu oluyor bendeki hep gri" ve adamın cevabı "sofralarda kullandığımız tuz varya ondan at bol bol hafta da 2 kere" ilk aldığım ve 4 yıl besleyip o kadar ölen balığa rağmen 30 cm e kadar ellerimle büyüttüğüm balığı bu şahıs yüzünden gene kendi ellerimle tuz döke döke öldürdüm.İşte o gün bırakmıştım bu işleri. 

Şimdi 29 yaşımdayım geceleri rüyalarımda görüyordum ölen balıklarımı.Hep aklımdaydı tekrar başlamak ama başıma gelenleri düşünüp çevredekilerin de hala vicdansızlığını gördükçe cesaret edemiyordum.Taki 6 ay önce bu siteyle tanışana kadar.2 ay boyunca forumun her konusu her mesajını elimden geldiğince takip edip bilgi sahibi oldum. Tabi ki önce yaşam koşullarını sonra hastalıkları her şeyi iyice ezberledim.Sonra kazıklanmayacağımı bildiğim gerçek hobici arkadaşlardan ihtiyaçlarımı satın aldım 4 ay önce hobiye tekrar 5 adet yunusla 200 lt de başladım.Birinde iç parazit oluştu flagly ilacıyla bu sitede öğrendiklerimi uygulayarak iyileştirdim.Küçük bir de bitki akvaryumu yaptım onda da işler bu site sayesinde sorunsuz ilerliyor.Burada bildikleri bilmedikleri gerekli gereksiz her bilgiyi paylaşan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Vatozumun mezarı sitenin bahçesinde bazen gider gizli gizli su dökerim.30 yaşındaki adam niye bahçedeki bir bölümü suluyor diye soranlara aptallığımdan diye cevap veriyorum.Keşke adamı ve dükkanı hatırlasam onlara da güzel bir cevap vereceğim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mardekÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/02/2007
İl: Izmir
Mesaj: 578
mardekÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2015 13:04
Sitemizden doğru bilgilerle yolunuza daha doğru sevdiğimiz hobimize tekrar adım atmış olmanıza sevindim açıkçası. Umarım sağlıklı sorunsuz balıklarınız olur. Besleme ve yavru alma keyfine, hele hele o minicik yavruların yavaş yavaş gözünüzün önünde ve sizin çabanızla büyüdüğünü görme keyfini doya doya yaşamanız temennisiyle....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir