Akvaryumda fazla tür var ve üreme sorunu var


aercadiaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2012
İl: Yalova
Mesaj: 41
aercadiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 16:14
Merhaba arkadaşlar benim adım Direnç , Yalova da yaşıyorum. Akvaryumum da dekorasyon , tür , üreme gibi bir takım sorunlar var. Öncelikle tür sorunum var. 

Özel üretim 80*40*50 yükseklik , 160 litre akvaryumda; [130 litresini dolduruyorum masa kırılmasın diye]

*1 erkek g.t. 8 cm 
*1 dişi g.t. 7 cm 

*1 leopar astronot (yavru)  4.5 cm 
*1 beyaz astronot (yavru)  4 cm  

1 dişi beyaz zebra 4 cm 
1 erkek zebra 4.5 cm 

1 cüce vatoz 7.5 cm 
1 kırmızı kuyruklu çiklet çöpçüsü  8 cm 

1 erkek yunus 11 cm 
1 dişi yunus 8.5 cm 
1 dişi yunus 6.5 cm 

1 erkek sarı prenses 9 cm 
1 dişi sarı prenses 7 cm 
1 dişi sarı prenses 6 cm  

yeni aldığım 

3 kobalt mavisi [yavru] 4 cm

26- 28 derece ısıda , ısıtıcı ve filtre hep açık geceleyin ışığı yakıyorum . Balıklarımın neredeyse hepsi iştahlı ; bitkisel , protein sel ve kurumuş karides olarak 3 çeşit yem ve  günde 6-7 kere az az yemleme yapıyorum. 
 
Acaba sarı prenses ve yunus boyları üremeye uygun mu değil yoksa çeşitten dolayı mı sorun var çünkü yunus ve g.t. çifti çiftleşti fakat izlerken ben yumurtaları göremedim. Yavru alımı da olmuyor görsellik de çok olmuyor. Mavi fon , mavi ışık , siyah taşlar , 2 çömlek , sarı çok ince laterit kum kullanıyorum. Amacım sarı prenses , yunus , kobalt mavi , mavi zebra , portakal prenses gibi yani yavru alabileceğim ve rengarenk bir görüntü oluşturacak akvaryum kurmak.  

[Boyutlarını söylediğim yunus ve sarı prensesleri takasla alabildim çünkü o boylarda balıklar en az 15 lira fiyatında, öğrenci olduğum için hesaplı ve oturmuş bir akvaryum yapmak istiyorum.]   

Arkadaşlar birbirine uyum sağlayabilen ve sarı mavi siyah turuncu beyaz gibi renkli olan balık çeşitlerini söylerseniz bana ayrıca hatalarımı söylerseniz sevinirim. 

NOT: Bilgisayardan resim koyunca ve hızlı resim koyunca foruma bu yazıyı gönderemiyorum . kırmızı renkle kelimelerin altı çiziliyor ne yapmalıyım? 

Saygılarımla 


Fotoğraflar: 

aercadia2012-11-20 19:24:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alemadamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1330
alemadamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 16:24
Siz resmen, bir hayvanat bahçesi dolusu hayvanı, büyük bir alanda birleştirmişsiniz. Bu akvaryumda hiçbir olumlu durum beklemeyin. Zaten şu ana kadar canlı kalmaları bile bana göre en olumlu gelişme.
Amerikan türleri ile (Astronot, GT) malawileri (SP, Yunus) aynı akvaryumda beslemeniz çok büyük hata. Amerikan türleri tek tür olarak beslenmelidir. Örneğin, astronotu GT ile bile birlikte besleyemezsiniz. Yani beslemesine beslersiniz ama sürekli kavga, karmaşa halinde olur, rahat edemezler. Yapacağınız şey ya amerikanları seçeceksiniz yada malawileri. Tankınızın hacmi malawiler için daha uygun. Americanlar bu tank hacminde fazla yaşamazlar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

siyahnilüferÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 266
siyahnilüferÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 16:28
Bak kardeşim herkes balığı boyuna göre yargılıyor balık 1 yıllık olduktan sonra isterse 4 cm olsun yavru veriri 1 yıl dediğim yetişkim olduklarında bu akvaryumun hacmine bağlıdır akvaryumun 500 litreliktir öneğn balığını yavru alırsın bir yılda 9 10 cm olur yavru veriri birde 100 litrelik akvaryuma koyarsın 4 5cm olur yine yavru verir arasındaki fark sadece büyükolanın daha fazla yumurta vermesi olur diğeri 10 verirken büyük 20 verir 

gelelim senin soruna balıkları çok sayıda görsel istiyorsan yavrulatmayı unutucan onlar ne zaman yaparsa ama yavrulatmak istiyorsan tek tür bakman çok iyi olacaktır bu şekilde bol bol yavru alırsın ama rengarenk bir akvaryum yapmak istiyorsan 3 şer 10  15 liralık ciklet lerden alsanda olur merak etme hızlı büyürler 3 çeşit yemle sana tavsiyem sarı beyaz mazi prenses portakal demosani paslı gibi balıklar birbirleri ile rahat yaşar yunusta istiyorsan koy ama ileride balıklar yer kavgaları yapmaya başladıklarında büyük sorun çıkarır hepsini dişi alırsan bir problem olmaz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CemalÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 477
CemalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 16:34
Bu saydığın türler o kadar uyumsuzki nereden başlasam bilemedim.
Astronotla sarı prensesi bi akvaryumda düşünemiyorum..
g.t yazdığın ney onuda anlamadım..130 litre akvaryumda
yunus bakmak zaten yanlış yunus en az 150 litrede bakılır.
Sana tavsiyem 1erkekd4dişi şeklinde sarı prenses yanınada
aynı şekilde mavi prenses veyaz iceman bakabilirsin.
İstiyorsan bir tanede vatoz koy hepsi bu.Diğer balıkları
en kısa zamanda çıkar sat veya takas yapıp dediğim balıklardan
al.Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.Dekor olarakta kaya kullan...
Sarı prensesler uygun..aşağıdaki resimden faydalanabilirsin:
saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dev piranaÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 247
dev piranaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 17:04
İlk önce g.t ne onu anlamadım
Akvaryumunu tam doldur ve altına özel demir yaptır ( 50 - 60 TL )
Astronotlar o akvaryumdan  çıkarman gerekebilir çünkü yumurtlama döneminde balıklarını kovalarlar
Zebralar çok yerci balıklardır yumurta döktükleri zaman akvaryumda balık kalmaz hepsine saldırır
En güzel sarı prenses, mavi prenses , yunus kafa , labio ( o dediğin kırmızı kuyruklu balık ) ve vatoz diğer balıkları ver üstünü tamamla ve demir masa al .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aercadiaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2012
İl: Yalova
Mesaj: 41
aercadiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2012 17:23
Şimdiden hepinize teşekkür ederim arkadaşlar babam razı olmuyor fakat en kısa sürede (g.t.) yani  yeşil - mavi acara , astronotları , zebraları çıkartacağım. aslında zebra ve sarı prenses dişiler dışında hiç biri kavga etmiyor hatta akvaryumumdaki en uysal balık yeşil acara diyebilirim. Yeşil acara çifti eş tutmuştu fakat vermek zorundayım. Fakat ben zebralar çok çabuk üredikleri için yumurtaları protein açısından  yüksek olduğu için balıklara yumurtalarını vermeyi düşünmüştüm acaba bu  görüş doğru olabilir mi???   

Ayrıca bilgisayarımdan kendi çektiğim resimleri ''bilgisayarından foto ekle'' butonuna basarak ya da , ''hızlı foto ekle'' butonuna basarak siteden gördüğüm fotoğrafın adresini kopyala - yapıştır yapınca kelimelerin altı kırmızı çizgi oluyor ve gönderemiyorum foruma , bunu nasıl düzeltebilirim???


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir